MonikaC 27.10.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Dzisiaj odpaliliśmy kominek - coś wspaniałego!!!!! Kaloryfery po 20 min cieplutkie podłogówka po 40. Mówię Wamcośniesamowitego. Ja chcęjuż tam mieszkać!!!! Sterownik - pokazuje temperaturę zadaną na kominek i % otwarcie przepustnicy dolotu powietrza. Kotłownia Ocieplenie pomalutku ale do przodu. Dzisiaj D zaczął zaciągać przód garażu.Jutro skończy. ja dopieszczałam wykusz m.in.ociepliłam glify 3cm styropianu. Jutro może szlifowani,kołkowanie i narożniki.Niestety ponieważ urlop mężusiowi się kończy, pogoda do bani a i ogólnie jesteśmy bardzo zmęczeni ściana wschodnia pozostanie na zimę bez ocieplenie. trudno na wiosnę się skończy. Teraz musimy dokończyć to co zostało a potem wziąć się za ocieplanie poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.10.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 :wave: chwal się, chwal - naprawdę jest czym nie ma to jak ciepło we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.10.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 :jawdrop:ale roboty wykonaliscie BRAWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.10.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Pięknie Monia Czyli na ten rok kończycie ocieplenie i zabieracie się za środek.....? Pewnie jesteście niesamowicie zmęczeni.... Czyli pora na odpoczynek. Zasłużony. A kominek.... bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.10.2010 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam z rana Dzięi za miłe słowa Ocieplenie domku robimy do soboty. Cała ściana wschodnia zostaje nie tknięta - trudno ale D musi dopracy wracać a ja sama nie dam rady. Mam nadzieję że nic jej nie będzie postała 3 lata to wytrzyma i cztery . A kominek bajka /no jeszcze obudowa by się przydała/ . Trochę się obawiałam tego, że zanim w domu będzie ciepło to kilka godzin minie a tu taka niespodzianka. No i teraz palimy lekko bo tak trzeba przez pierwsze 72 godziny a potem ful power Aaa i jeszcze jedno woda użytkowa miała wczoraj 47 stopni - rany jak wspaniale myć szklanki w ciepłej wodzie. Z tej radości glazurę w kotłowni umyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.10.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Czesc dzielna kobieto, trzeba Ci jakis medal dac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.10.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witaj w klubie zachwyconych tak banalną dla nas sprawą... jak ciepła woda w kranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.10.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 (edytowane) Wcale Ci się nie dziwię, że się tak cieszysz Ja mam SSO a już bym chciała mieszkać A taki rozpalony kominek to piękny widok. Edytowane 28 Października 2010 przez BetaGreta literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.10.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 NOWOŚCI http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.10.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 28.10.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 pięknie.... pięknie.... wielki szacun. kominek super sie prezentuje, jak tylko zlapie oddech to chetnie wpadnę looknąc na niego w akcji zazdroszczę Ci go jak już ciepło to można mieszkać... my ganiamy z kolorami żeby przed podłogą zdąrzyć więc na FM wpadam jak mam 1,5 minuty wolnej... jeszcze w międzyczasie rocznica ślubu i powolutku pakowanie pudeł...już 2 transporty przejechały, ale czekamy na podłogi to pójdzie reszta dlatego zdjęć to nie mam jak robić a co dopiero wrzucać na forum. zapraszam na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.10.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 oooo ja cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.10.2010 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Ozesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.10.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Monika, tytan pracy jesteś chapeau bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.10.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 noooo pięknie super wyszło i pewnie strasznie cieszy... mam nadzieje, ze reszta prac już w domku w ciepełku pójdzie równie składnie a kolor też sami będziecie nakładać? co do kominka to ja wczoraj paliłam w swoim kartony ... jednak kurde ogień ma w sobie coś co sprawia, ze się gapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 29.10.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Moniś, tytani pracy z was Sama wiesz, że bardzo was podziwiam i dopinguję Gratuluję odpalenia kominka i cieszę się, że macie już cieplutko w domku Jesteś lepsza ode mnie, bo ja nawet swojego kominka jeszcze nie odpaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 29.10.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 noooo pięknie super wyszło i pewnie strasznie cieszy... mam nadzieje, ze reszta prac już w domku w ciepełku pójdzie równie składnie a kolor też sami będziecie nakładać? co do kominka to ja wczoraj paliłam w swoim kartony ... jednak kurde ogień ma w sobie coś co sprawia, ze się gapie... dobrze ze tylko na ten z kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 29.10.2010 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Dzień dobry wszystkim Siedzę w domu bo Konrad wczoraj dostał 38 temp. Byliśmy dzisiaj u lekarza, gardło fatalnie wygląda i to pewnie jakieś zapalenie albo angina dlatego dostał antybiotyk bo święta i nie wiadomo jak się to rozwinie. D dzisiaj sam na budowę pojechał W domciu miło się zrobiło. I fakt kominek lepszy od telewizora jest. Tylko szkoda że drewno sezonowane które kupiliśmy jest do dupy i leżało chyba tylko ze 3 miesiące. Mokre jak diabli,szyba brudna a i jeszcze na full nie można palić. Ale od jutro palenie na full. No i macie jakieś sprawdzone specyfiki do czyszczenia tej szyby? Co do ocieplenia poddasza to idzie szybko tylko strasznie mało komfortowo. Kombinezony okulary, maski bo to badziewie wszędzie włazi i potem strasznie kuje. Mam nadzieję że przez miesiąc wyłożymy pierwsza warstwę to juz cieplej będzie a potem zamówi się stelaże i pójdzie druga. A ja w ramach rozrywki wydziergałam trzy dynie dla Kondzia. Mam w domy halloween Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.10.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Pokaz dynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 29.10.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Zaraz będą tylko jednej już nie ma bo była w międzyczasie ciocia i tak się jej spodobały że jej jedną sprezentowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts