Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia współczuję jeżeli mały ma AZS :rolleyes: moja Zu dostaje takie suche placki na brzuchu jak tylko przez parę dni czekoladkę Kindera zje i też mamy do smarowania protopic, a Twój Mały te suche placki to ma gdzieś jeszcze czy tylko na buzi :rolleyes:

mnie jako dziecko leczyli na świerzb zanim ktoś wpadł na pomysł, że to AZS - ogólnie mam go do dziś a szczególnie nasila się jesienia i zimą :bash:

oj to zycze zeby buzka sie wyleczyla :)

Monia mieszkasz juz?

Ale mnie rozbawiłaś - bardzo bym chciała tylko poddasze nie ocieplone do końca jeszcze g-k, podłogi, kuchnia i łazienka....

DOBEREK

choć jak patrzę przez okno to nie wiem czy to taki doberek :(

Tia rano o 6 było -22

Monia mróz nie jest sprzymierzeńcem alergicznej skóry, trzeba dobrze natłuszczać. Próbowałaś Neutrogeny?

Na razie smaruję tylko tym co dała lekarka. Zobaczymy jakie to da efekty.

Monia współczuję jeżeli mały ma AZS :rolleyes: moja Zu dostaje takie suche placki na brzuchu jak tylko przez parę dni czekoladkę Kindera zje i też mamy do smarowania protopic, a Twój Mały te suche placki to ma gdzieś jeszcze czy tylko na buzi :rolleyes:

mnie jako dziecko leczyli na świerzb zanim ktoś wpadł na pomysł, że to AZS - ogólnie mam go do dziś a szczególnie nasila się jesienia i zimą :bash:

Konrad ma placki głównie na buzi i takie rumieńce pod oczkami które go pieką.Te oczka drażnią go najbardziej i cięgle liże ręce i smaruje te oczy :(. Ma kilka pojedyńczych plamek na ciele ale są malutkie

a mi sie porobily suche placki na rekach:bash:

swedzi okrutnie

Smaruj kremem

Dzisiaj ranona budowie było 11stopni. W kominkujeszcze 18 więc nie tak źle. Był rano hydraulik i nas nieco uspokoił. Potempojechaiśmypo brykiet i profile. Wieczorem będziemy walczyć z obróbką okna w garderobie.

A za oknem zima....

Zdj&#281;cie0097..jpgZdj&#281;cie0096..jpgZdj&#281;cie0099..jpg

piękna ta zima, przyznaj :cool:

Z Synem masz problem, bo mały jeszcze, a co lekarka powiedziała?

Zima piękna fakt ale ja ja dopiero polubię jak zamieszkam u siebie a teraz to tu odśnieżanie,tam odśnieżanie, jazda 2 razy w ciągu dnia na budowę,palenie i tak w kółko....

Lekarka nic nie powiedziała tylko przepisała maść i powiedziała że po tym przejdzie. Po tygodniu na kontrolę :eek:

kurcze :(

http://www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Protopic

Jest bardzo ważne, żeby nie stosować tej maści na zakażoną skórę. Jeżeli istnieje podejrzenie zakażenia (np. występuje wysięk), należy w pierwszej kolejności krótkoterminowo zastosować maści sterydowe oraz antybiotyki. Dopiero kiedy infekcja zostanie wyleczona, można zacząć stosować immunosupresję.

czy On przypadkiem, nie miał zakażonej skóry pod oczami?

Czy jesteś w stanie upilnować Syna by nie tarł oczu?