MonikaC 01.12.2010 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Gosiu byłam z tym już u 3 lekarzy.Miał podejrzenie zapalenia spojówek brał krople i nic. Wysięku nie ma. Mam nadzieję że lekarze wiedzą co robią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.12.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 eee nie.... wrzucilismy na luz... był przez chwile moment szalony by zrobic tak na szybcika podłogi, malowanie i jakiś zaczątek kuchni... ale powiedziałam Mojnemu że ja się na to nie pisze... a patrząc co mam za oknem... już wiem, że to dobra decyzja odśnieżanie na czas... to nie jest moja ulubiona dyscyplina :D Teraz siedze nad pokojami dzieci i garderobą - zwłaszcza garderobą - bo sobie wymyśliłam śliczne zabudowy ino drzwi się nie da do nich zrobić tak by się otwierały szyflady więc siedze jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 01.12.2010 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Na wszytko przyjdzie pora. Ja też już nic na siłe nie robię. Będą podłogi kuchnia i łazienka na dole to wtedy się przeprowadzę. Czyli na następne święta BN powinnam być u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 01.12.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 eee tam... jest jeszcze rok cały... i ja dam rade i Wy też... natomiast zimowa przeprowadzka z W-y tam przy -10, -15 'C to przegięcie.... więc siedze na tyłku... i czasem jade popatrzec na kominek... zakapturzyć drzewka i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.12.2010 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Oj... Ucałuj Kondzia w nosek od ciotki. Na pocieszenie dodam, że Młody też miał AZS i jak tylko wyeliminowałam mleko z jego diety, to przeszło, teraz już z rzadka ma szorstkie policzki, ale specjalnym kremem smaruje i jest dobrze. A ślina niestety nie łagodzi, tylko wzmaga, więc poproś Kondzia, żeby nie lizał łapek i nie tarł oczek. Daj mu do przedszkola jakiś tłusty krem i może sobie go wklepywać w skórę, a panie mogą mu podmuchać i poczuje taką samą ulgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.12.2010 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 eee tam... jest jeszcze rok cały... i ja dam rade i Wy też... natomiast zimowa przeprowadzka z W-y tam przy -10, -15 'C to przegięcie.... więc siedze na tyłku... i czasem jade popatrzec na kominek... zakapturzyć drzewka i tyle. Nituś a może przekształć budowę w działkę rekreacyjną Oj... Ucałuj Kondzia w nosek od ciotki. Na pocieszenie dodam, że Młody też miał AZS i jak tylko wyeliminowałam mleko z jego diety, to przeszło, teraz już z rzadka ma szorstkie policzki, ale specjalnym kremem smaruje i jest dobrze. A ślina niestety nie łagodzi, tylko wzmaga, więc poproś Kondzia, żeby nie lizał łapek i nie tarł oczek. Daj mu do przedszkola jakiś tłusty krem i może sobie go wklepywać w skórę, a panie mogą mu podmuchać i poczuje taką samą ulgę. Kondzio ucałowany. Oj żeby on był taki łatwy do przekonania..... Na dodatek on się ciągle bawi w kotka i mi tłumaczy że kotki tak sobie oczy myją :bash:No ale dzisiaj rano buzia wyglądała juz LUX!!! Oczka też mniej czerwone. Mam nadzieję że ten Protopic pomoże. Mleka Konrad pił i pije bardzo dużo. On je uwielbia. Jakby mógł piłby chyba i pod wodą no co się dziwić jak ja tez tak lubię. Czy mógł się teraz na nie uczulić? U nas wczoraj na wiosce pierwszy samochód wylądował w rowie - jakieś 15 m od naszej działki. Nie wiem ile trwało wyciąganie bo jak my byliśmy 2h to osobówka,dostawczak i terenówka nie dały rady. Może poszli do sąsiada po ciągnik???? Na całe szczęście nic nikomu się nie stało. No ale idiotów na drodze nie brakuje.... Rano zaliczyłam juz jakieś 300m2 odśnieżania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.12.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Spółdzielnia pracy próżny trud wszystko wczoraj odśnieżone w nocy ponownie wiatr zawiał dobrze, że my do pracy nie musimy jeździć i współczuję tym, którzy muszą A Kondzio uczulić się mógł jak najbardziej, tym bardziej, że pije mleko nieustannie, a najgorzej, że to jak z narkomanem - pije choć mu szkodzi, a odstawienie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.12.2010 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Właśnie wróciłam z zakupów - matko nie ma gdzie zaparkować takie zaspy... Z mleka młody nie zrezygnuje - never... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.12.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Właśnie wróciłam z zakupów - matko nie ma gdzie zaparkować takie zaspy... Z mleka młody nie zrezygnuje - never... To znaczy że nie jest uczulony na mleko, ludzie to takie dziwne istoty, a zwłaszcza dzieci, że nieświadomie rezygnują z tego co im szkodzi. Zwróć więc uwagę na to czego nie bardzo lubi i nie dawaj mu tego do jedzenia, bądź jak już zje, to go obserwuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.12.2010 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 To znaczy że nie jest uczulony na mleko, ludzie to takie dziwne istoty, a zwłaszcza dzieci, że nieświadomie rezygnują z tego co im szkodzi. Zwróć więc uwagę na to czego nie bardzo lubi i nie dawaj mu tego do jedzenia, bądź jak już zje, to go obserwuj... Obawiam się Rasiu że wtedy Konrad jadłby same słodycze i popijał mlekiem i actimelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 03.12.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Ja mam wrażenie, że moja młodsza mogłaby żyć na samym nabiale. Ja bym jeszcze zwróciła uwagę na wodę. Moja mama tak ma, że jak umyje kranówą to dostaje suchych placków na policzkach. Może spróbuj myć wodą przegotowaną. U mnie starsza miała problemy. Pocieszę Cię, że teraz ma 10 lat i w zasadzie nic się nie dzieje. Nam pani alergolog polecała serię kosmetyków Ivostin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.12.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Monia buziaki dla Kondzia zostawiam Niech rośnie zdrowo i żadna alergia i inne paskudztwo go nie dopadnie.... A co tam na budowie? Nie dam rady poczytać wszystkiego u wszystkich Ociepliliście do końca dom? A co z poddaszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.12.2010 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Witam, Mam już dość zimy!!!!! Rano zawozimy Konrada do przedszkola potem na budowę napalić w kominku, potem odwieźć męża, potem do Mińska Maz /urząd pracy :bash:/ budowa i kominek z odśnieżaniem potem zakupy i w końcu dotarłam do domu na śniadanie. Na dodatek wczoraj złapało jeden grzejnik na szczęście przy samej głowicy i szybko się odmroziła ale strach nas obleciał i zamówiliśmy dzisiaj glikol.W przyszłym tygodniu spuszczanie wody z instalacji i zalewanie nowej mieszanki z glikolem. Becia - ehh ja już i o wodzi myślałam tylko tej w przedszkolu. Musze obserwować. Arniko - domek ocieplony w 80%. Została jedna ściana ale ją oleliśmy i zostawiliśmy do wiosny. Poddasze ocieplone jedną warstwą wełny - 12cm i powiem szczerze ża dużo cieplej się nie zrobiło no ale mamy braki grzejnikowe i na ścianie wschodniek brak styropianu W przyszłym tygodniu może zamówię resztę grzejników do domu i profile. Trzeba drugą warstwę wełny ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.12.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Monia nasz dom ubiegłej zimy był ocieplony cały, zaciągnięty klejem, bez zewnętrznych i wewnętrznych parapetów, bez podbitki i tynku bez docelowych drzwi frontowych - były budowlane ,,solidne" z dech sosnowych, od środka poobkładane styropianem, zaklejone taśmą, zasłonięte grubą kotarą grzaliśmy gazem z butli więc cenowa masakra (jako, że my som stare repy bez dziecka - odpalone było jedynie ogrzewanie - podłogówka i część kaloryferów) w kranie zimna woda dogrzewaliśmy się dla oszczędności piecem kominkowym (6kW) - ciepło tylko w pobliżu, ale blask ognia krzepił Musieliśmy zdecydować się na uruchomienie pieca z butli, bo groziło nam to co teraz grozi Tobie - glikol Powiem było zimno... tegoroczna, krótka dopiero zima, ale nie mniej mroźna - w domu jest nam bardzo ciepło, choć ustawiony mamy czujnik na +20C Dom wygrzany ubiegłej zimy (pierwszy rozruch wyssał ze dwie butle - tylko furczało w piecu) teraz - parapety, tynk, podbitka, szczelne ciepłe drzwi i grzanie od samego początku - mamy jak w uchu ... dopiero teraz Edytowane 3 Grudnia 2010 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.12.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Monia czy tylko kominek daje w domu ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.12.2010 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Monia czy tylko kominek daje w domu ciepło? Mamy tylko kominek bo gaz będzie w przyszłym roku i nie chcieliśmy już nic kombinować i ładować się w koszty skoro na następny sezon już będzie gaz. Zresztą kominek pali świetnie Naprawdę nie myślałam że może ogrzać dom tak jak gaz tylko trzbea dokładać drewienko a jak to robić jak się tam nie mieszka No ale zaczynam myśleć pozytywnie bo przez to ciągłe dołowanie się chyba ściągam na nas jakieś kataklizmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.12.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Monia, będzie dobrze zobaczysz A jak masz doła, to dzwoń, to się umówimy na pogaduchy Weźmiemy ze sobą termosy z herbatką (dla ciebie z kawką) i będziemy się grzały w cieple kominka A w razie co zapraszam do mnie. Dzisiaj udało mi się w końcu odpalić piec, bo był zapowietrzony, więc po weekendzie powinno być już cieplutko w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.12.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 jna też chce herbate z termosu.... taka jest najpyszniejsza... bo to daje świadomość, ze ilość takich herbat jest mocno policzona Czy Wy widzicie, ze znów pada śnieg ? kuuuredeeee.... będą kłopoty... a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.12.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 jna też chce herbate z termosu.... taka jest najpyszniejsza... bo to daje świadomość, ze ilość takich herbat jest mocno policzona Czy Wy widzicie, ze znów pada śnieg ? kuuuredeeee.... będą kłopoty... a to dopiero początek to wpadaj w przyszłym tygodniu na herbatkę właśnie widziałam, że zaczęło padać , kuźwa mać - jest już tyle śniegu, że przejechać nie można samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.12.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 noo a wiesz, że to niewykluczone nawet opony zimowe już mam więc jak do przyszłego tygodnia nie nadejdzie zlodowacenie to się zgadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts