Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kruelciu jutro męża zmuszę żeby do naszego przyjaciela co nam te rułki załatwia zadzwodził i spytał okiej :)

Ja mam teraz pytanie. Czy możemy tynki cementowo-wapienne w tym roku położyć i na tym sezon zakończyć? Czy nic im się przez zimę nie stanie jak będą w nieogrzewanym domku?

Na wiosnę ruszylibyśmy pewnie z podłogówką, wylewki i reszta

U nas tak było - fanstastycznie się wysuszyły. Nie ma z tym najmniejszego problemu.

Kruelciu jutro męża zmuszę żeby do naszego przyjaciela co nam te rułki załatwia zadzwodził i spytał okiej :)

Ja mam teraz pytanie. Czy możemy tynki cementowo-wapienne w tym roku położyć i na tym sezon zakończyć? Czy nic im się przez zimę nie stanie jak będą w nieogrzewanym domku?

Na wiosnę ruszylibyśmy pewnie z podłogówką, wylewki i reszta

U nas tak było - fanstastycznie się wysuszyły. Nie ma z tym najmniejszego problemu.

Dzięki ale to i tak nie jest pewne :( Może najpierw ocieplimy z zewnątrz :roll: albo już przystaniemy na tym etapie :(

Właśnie lepiej jak w nieogrzewanym domku, niż ogrzewanym a nie ocieplonym z zewnątrz. znajomi przeprowadzili się na zimę i nie mięli elewacji, a wiadomo w te mrozy dom był silnie ogrzewany... a mur z zewnątrz przemarzał, teraz mają wilgoć w domu :-? Sama się nad tym zastanawiałam, bo chyba w tym roku nie starczy nam na ocieplenie :roll:

Cześć Moniś!!!

Dowiadywałaś się coś jeszcze w sprawie tynków, a raczej ich zimowania??? A jeśli chodzi o ocieplenie z zewnątrz przed tynkami to chyba nie jest dobry pomysł, tzn. później tynkom będzie gorzej wyschnąć, zwłaszcza że okna już są... ???

mam jeszcze jedno pytanie... nie żałujesz że dałaś w oknach szprosy???? bo ja już mam mieszane uczucia, ale to pewnie przez to, że jeszcze swoich nie widziałam :roll: :(

Cześć Moniś!!!

Dowiadywałaś się coś jeszcze w sprawie tynków, a raczej ich zimowania??? A jeśli chodzi o ocieplenie z zewnątrz przed tynkami to chyba nie jest dobry pomysł, tzn. później tynkom będzie gorzej wyschnąć, zwłaszcza że okna już są... ???

mam jeszcze jedno pytanie... nie żałujesz że dałaś w oknach szprosy???? bo ja już mam mieszane uczucia, ale to pewnie przez to, że jeszcze swoich nie widziałam :roll: :(

doberek...........

jessssu............ my też właśnie też przeżywamy dylemat szprosowy :roll: , za 2 godziny mam spotkanie ze Starym..................... małż mówi ty decyduj a ja kompletnie już nie wiem, a jeszcze my chcieliśmy te szersze szprosy, takie 2 cm z kawałkiem

Dobry Dzien, ładna nawet ta kuchnia ale chyba trochę za ciepła, brakuje tam jakiejś zimnej barwy ociupinę dla równowagi. A u mnie dzisiaj kończą tynki :lol:

wiem, wiem..... bo panowie przychodzą z powrotem do mnie :)

zapodaj foteczki :)

Dobry Dzien, ładna nawet ta kuchnia ale chyba trochę za ciepła, brakuje tam jakiejś zimnej barwy ociupinę dla równowagi. A u mnie dzisiaj kończą tynki :lol:

Zapodam jak się sajgon troszke ogarnie jeszcze. A u Ciebie bedzie szpachlowanie dziurek teraz i łazienka?Zgadałm? Nie do wiary

Zapodam jak się sajgon troszke ogarnie jeszcze. A u Ciebie bedzie szpachlowanie dziurek teraz i łazienka?Zgadałm? Nie do wiary

dokładnie tak :)

z tym nie do wiary to spokojnie.... ja już prawie rok mam na to matreriały tylko zawsze musze najpierw skończyć robotę patałachow :x