Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia - półtora dnia a to za duuużo! Co do studni... Chcieliśmy sobie strzelić chłonną więc zadzwoniliśmy do odpowiedzniej osoby - pana który nam wiercił studnię do wody - kategorycznie odmówił i zabroił się do tego dotykać. W naszym rejonie występuje bardzo duże ryzyko samowypływu więc możemy sobie zaszkodzić :( Ale przecież damy sobie radę, nie?

Barranki ehhh to takie moje przemyślenia ostatnich wydarzeń. Trudno tzreba żyć dalej. No ale chociaż rowery dwa wygrałam :D

No dobra, ale o co chodzi? Że masz płytko wody gruntowe i do studzienki może napływać wody w czasie deszczu i wtedy będzie odbijać jak naleci jeszcze z rynien?

To chyba jedyne wyjście to opaska drenażowa, bo coś z tą wodą trzeba robić...

BTW - czytałam ostatnio że niektóre zakłady wodociągowe doliczają do kanalizy opłatę za deszczówkę (uzależnioną od powierzchni dachu), a przecież jej nie można podłączać do kanalizy :o Ciekawe czy warszawskie też tak liczą :-?

No dobra, ale o co chodzi? Że masz płytko wody gruntowe i do studzienki może napływać wody w czasie deszczu i wtedy będzie odbijać jak naleci jeszcze z rynien?

To chyba jedyne wyjście to opaska drenażowa, bo coś z tą wodą trzeba robić...

BTW - czytałam ostatnio że niektóre zakłady wodociągowe doliczają do kanalizy opłatę za deszczówkę (uzależnioną od powierzchni dachu), a przecież jej nie można podłączać do kanalizy :o Ciekawe czy warszawskie też tak liczą :-?

Chodzi o to, że można trafić na miejsce z darmową fontanną 8) a wtedy będe miała basen jak Anjamen 8) tylko troszkęwiększy :lol: