Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a se bzdury piszesz monis prosze cie..na poziomie 12 przepustowosci ma znacznie lepiej nie panel np..dluzej sie nagrzewa..i dluzej oddaje..a mozaika sztorcowa na ten przyklad 15stkka to juz ma taka przepustowosc jak kafelka poniewac sloje sa sciete w poprzek caly numer nie polega na braku przepustuwosci tylko na zapewnieniu stabilnych warunkow czyli minimalizacji pracy elemntu litego drewnianego polozylem naprawde juz tego troche na ogrzewaniu i bardzo ladnie sie sprawdza zadnych strat ciepla nie ma cieplo sie nie dematerializuje samo..wis:)

a se bzdury piszesz monis prosze cie.a poziomie 12 przepustowosci ma znacznie lepiej nie panel np..dluzej sie nagrzewa..i dluzej oddaje..a mozaika sztorcowa na ten przyklad 15stkka to juz ma taka przepustowosc jak kafelka poniewac sloje sa sciete w poprzek caly numer nie polega na braku przepustuwosci tylko na zapewnieniu stabilnych warunkow czyli minimalizacji pracy elemntu litego drewnianego polozylem naprawde juz tego troche na ogrzewaniu i bardzo ladnie sie sprawdza zadnych strat ciepla nie ma cieplo sie nie dematerializuje samo..wis:)

Ty Duchaty a taki bystry to od urodzenia jesteś :o :lol:

Matko jedyna to ja chcem na poddaszu wszędzie podłogowkę i przemysłówkę 8) Nie żartuje chyba sie bojęże sie rozeschnie pod wpływem ciepełka :-?

.... ja ja się cieszę, że Ty tak piknie prawisz o mojej bule :) mam nadzieje, że ten blacik będzie się nam dobrze i dług spisywał :)

a jesiona czy akację thermo tez kiedyś na bartyckiej widziałam... piękne jest....

ale ja tez się ucze na błędach innych... i wiem, że ciemnego drewna - choc boskie - to se raczej nie położe.... Monia idź zapytaj Kachne.... ona ma piękną ciemną podłogę w salonie .... i cóz.... by była piękna wymaga wieeeelkiego wysiłku... bo pyłki na niej widać...

nooo chyba, że chcesz ciemną podłogę z pełną świadomościa tego, że albo latasz na ścierze co drugi-trzeci dzień.... albo nie denerwuje Cię widoczny syfek na podłodze...

Nitka ale ja mam kompleks jasnej podłogi. W domu jakieś cuda pałacowe - chyba dąb czy jesion z mahoniem, potem klon jasny - panele to teraz chcę ciemną - u kaśka-maciej znaczy się :)

nie nie - ja pisałam o Kachnie28 z Sandomierza....

ja Cię świetnie rozumiem, u mnie teraz też wsio na jasno... ale nie wiem czy porwę się na ciemną podłogę... chyba, że gdzies w jednym pokoju tak by bóla zaspokoić.... :)

.... ja ja się cieszę, że Ty tak piknie prawisz o mojej bule :) mam nadzieje, że ten blacik będzie się nam dobrze i dług spisywał :)

a jesiona czy akację thermo tez kiedyś na bartyckiej widziałam... piękne jest....

ale ja tez się ucze na błędach innych... i wiem, że ciemnego drewna - choc boskie - to se raczej nie położe.... Monia idź zapytaj Kachne.... ona ma piękną ciemną podłogę w salonie .... i cóz.... by była piękna wymaga wieeeelkiego wysiłku... bo pyłki na niej widać...

nooo chyba, że chcesz ciemną podłogę z pełną świadomościa tego, że albo latasz na ścierze co drugi-trzeci dzień.... albo nie denerwuje Cię widoczny syfek na podłodze...

kachna28 ma hmm nie najlepszej jakości warstwówkę z 3,6mm użytkową warstwa drewna potraktowana lakierem uv ..osobiście nie polecam..

a se bzdury piszesz monis prosze cie.a poziomie 12 przepustowosci ma znacznie lepiej nie panel np..dluzej sie nagrzewa..i dluzej oddaje..a mozaika sztorcowa na ten przyklad 15stkka to juz ma taka przepustowosc jak kafelka poniewac sloje sa sciete w poprzek caly numer nie polega na braku przepustuwosci tylko na zapewnieniu stabilnych warunkow czyli minimalizacji pracy elemntu litego drewnianego polozylem naprawde juz tego troche na ogrzewaniu i bardzo ladnie sie sprawdza zadnych strat ciepla nie ma cieplo sie nie dematerializuje samo..wis:)

Matko jedyna to ja chcem na poddaszu wszędzie podłogowkę i przemysłówkę 8) Nie żartuje chyba sie bojęże sie rozeschnie pod wpływem ciepełka :-?

rozeschnie sie na dzien dobry 8)..ale caly numer polega na tym aby wlasnie sie rozeschla..a potem ja obrabiac..spokojnie ..toz to lajcik jest..pod olej chcesz czy lakier?

rozeschnie sie na dzien dobry 8)..ale caly numer polega na tym aby wlasnie sie rozeschla..a potem ja obrabiac..spokojnie ..toz to lajcik jest..pod olej chcesz czy lakier?

pod lakier olejowi nie ufam 8)

jakiz to był olej to podstawa..sa oeljowoski...np osmo tragizm jak dla mnie ..jednoskladniki czy termo oleje..tez wszystko o tylek roztrzas..ale dwuskladniki miooodzio naprawde..monis mnie tez kiedys osmo na butach z domu weselnego wyniesli..ale teraz przy dwuskladnikach juz o wiele lepiej jest

Przepraszam, że wejdę w podłogę :lol:

Znaczy jak : przerwa techniczna do wiosny ... ? Nie łapię :roll: Na razie przerwa w budowaniu ... ???

A drugi temat : masz jakiś projekt swojej kuchni, choćby rzut, cobym mógł porównać sobie za co u Ciebie taka kwota wyszła ?

Z góry dzięki :oops: :p

pozdrawiam, majki

Dorcia a widziałaś jesion termo czy thermo nie wiem jak się piszę ale ładny jest. Ja zwykłego jesiony nie nawidzę aleten termo.... 8)

Thermo jest ciemniejszy a ja właśnie chcę coś jaśniutkiego na górę ;)

Popaprało mnie całkowicie - kiedyś nie znosiłam jasnego drewna :roll: Ale to dlatego że od 5 do 23 roku życia miałam w pokoju te same sosnowe meble :-? Ale to już było i widocznie trauma zaleczona samymi ciemnymi w obecnym mieszkaniu ;)

Ja tylko dodam że mam nadzieję że jatoba to nie podpada pod te superciemne co to na nich każdy pyłek widać :-?