Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

to ciekawy temat ta podwyzka po urlopie wychowawczym, ja co prawda tylko na macierzynski sie wybieram ale to pol roku wiec po tym czasie tez standardowo jakas podwyzka jest. no ale wroce do pracy i powiem ze chce podwyzke, to pierwsze pytanie bedzie pewnie: za co?

nie za co a no co - na nowego członka społeczeństwa :wink: :wink: :wink:

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to ciekawy temat ta podwyzka po urlopie wychowawczym, ja co prawda tylko na macierzynski sie wybieram ale to pol roku wiec po tym czasie tez standardowo jakas podwyzka jest. no ale wroce do pracy i powiem ze chce podwyzke, to pierwsze pytanie bedzie pewnie: za co?

nie za co a no co - na nowego członka społeczeństwa :wink: :wink: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to nie do końca prawda

nie wolno wypowiedziec umowy o pracę osobie przebywającej na urlopie wychowawczym.

po wychowawczym jest się pracownikiem na takich samych prawach jak inni

tak na wszelki wypadek:

Art. 186'.

§ 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie od dnia złożenia przez pracownika wniosku o udzielenie urlopu wychowawczego do dnia zakończenia tego urlopu. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy w tym czasie jest dopuszczalne tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.

w sumie dobrze, że praca jest...

dziś właśnie moja koleżanka po wychowawczym dostała wypowiedzenie :evil:

O masz :evil:

U mnie nic nowego. Pracy jest sporo a ma byćjeszczewięcej więc mam nadzieję że mnie nie zwolnią :roll:

Zuzanka - a to dobre chyba wspomnę o tym jak będe prosić o podwyżkę :)

witam i ja.

Niezłego masz speeda , najpierw przeczytalam ze wstajesz o 5.50 i 5.58 autobus, tak mysle wow, ale niezła...ale przetarłam oczy :) i tak nieźle. Chyba autobus blisko... tak swoją droga to chyba fajniej zaczynac o tej godzinie pracę i konczyc wczesniej niz docierac do domu gdzies na 18...