Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jaki super chłopak :D bardzo fajnie wyglądał, a jakie ubranka i czapeczki zarąbiste mieli :D

Widać, że cię duma rozpiera 8)

ja za to w sobotę dowiedziałam się że moje 2,5 letnie dziecko umie liczyć do 7 po angielsku :o :D . Siadła sobie przy zabawkach i zaczęła je ot tak sobie liczyć. Strasznie mnie rozczula jak mówi: łan, tu, fli, fol, fajf itd 8) :oops:

Lidzia brawo ale zdolniacha - mojemu się po polsku nie za bardzo chce do 5 :lol:

Dziękujemy za komplementa!

zdolniacha jest rzeczywiście, ale każdy by się nauczył, jakby przez pół dnia ktoś mówił do niego po angielsku

To jest właśnie plus przedszkola prywatnego. Jak Konrad chodził to rozumiał że ma iść po swoje buty na drui koniec sali jak mówiono do niego po angielsku. Teraz czasami ja do niego gadam ale onsię dziwnie na mnie patrzy 8)

Anjamen - dzięki :oops:

Lidzia brawo ale zdolniacha - mojemu się po polsku nie za bardzo chce do 5 :lol:

Dziękujemy za komplementa!

zdolniacha jest rzeczywiście, ale każdy by się nauczył, jakby przez pół dnia ktoś mówił do niego po angielsku

To jest właśnie plus przedszkola prywatnego. Jak Konrad chodził to rozumiał że ma iść po swoje buty na drui koniec sali jak mówiono do niego po angielsku. Teraz czasami ja do niego gadam ale onsię dziwnie na mnie patrzy 8)

Anjamen - dzięki :oops:

wiesz, ja nawet nie wiedziałam, że ona to umie, bo jeszcze słabo gada, ale mnie totalnie zaskoczyła. Panie w przedszkolu powiedziały, że jest bardzo bystra i wszystko ładnie rozumie co się do niej mówi, chociaż sama jeszcze nie mówi.

Takie są zalety dwujęzycznego przedszkola i nikt mi nie powie, że tak małe dzieci nie powinny się uczyć drugiego języka poprzez zabawę.

A w domu jak najwięcej mów do Kondzia po angielsku. Nawet jak nie będzie na początku rozumiał, to w pewnym momencie załapie. Ja ze swoimi staram się też rozmawiać, aby utrwalić, to czego się uczą w przedszkolu.