malgos2 29.11.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Cześć Kruelciu Chciałabym żeby Konrad nauczył się języka ale nie kosztem dzieciństwa. Czas na naukę będziemiałw szkole. No a tak ogólnie to dzisiaj wstał z temperaturą 38,2 Monia, ja sie interesowalam angielskim w dziecinstwie, ale zaczelam sie naprawde uczyc dopiero w V klasie a po liceum bylam juz praktycznie dwujezyczna, wiec spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.11.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 malgoswszystko zależy od predyspozycji. Ja mimo starań i nauki niemieckiego od dzieciństwa nie umiem słowa wykrztusić a moj niemiecki pozwala mi jedynie na bardziej intuicyjny wybór przycisku na e-bayu. znam za to takich jak Ty - którzy po paru latach byli doskonali bez wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.11.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 malgos wszystko zależy od predyspozycji. Ja mimo starań i nauki niemieckiego od dzieciństwa nie umiem słowa wykrztusić a moj niemiecki pozwala mi jedynie na bardziej intuicyjny wybór przycisku na e-bayu. znam za to takich jak Ty - którzy po paru latach byli doskonali bez wysiłku. O nieeeeee, bez wysilku nie ma niczego. W podstawowce wszystko przychodzilo mi latwo, ale jak poszlam do dwujezycznej klasy do liceum to byla krew, pot i lzy przez 5 lat. Kobita kazala nam sie na przyklad nauczyc 360 zdan z przyimkami na pamiec jedno po drugim jak wiersza i dala nam na to tydzien, na 220 czasownikow nieregularnych mielismy 2 dni, po pierwszych 3 miesiacach w 1 klasie mialam zapisanych 900 nowych slowek, wiec wiesz... Bez pracy nie ma kolaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.11.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 ja też miałam taką z niemieckiego i dalej nic a ja mówię o takich osobach co jadą na 5 dni do finlandii i wracają umiejąc fiński przynajmniej w stopniu podstawowym. mam takiego kolege - potrafił całą ulotkę z kosmetyku przetłumaczyć i tak z każdym krajem w którym był. oczywiście są podobieństwa i na tym sie jedzie. ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 29.11.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Mój M jak był na studiach na stypendium w Anglii, to mieszkał z Hiszpanami, którzy nie mówili po angielsku, więc nauczył się hiszpańskiego. No, ale on ma zdolności językowe.Ja niby znam angielski dość dobrze, ale wciąż mam problemy z czasami, szczególnie z tymi przeszłymi. A mówiąc o nauce moich dziewczynek, to one uczą się przez zabawę, ze słuchu i w naturalny sposób zapamiętują i jak widać przynosi to efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.11.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Lidziu moje dziecko w ogole nie chodzi na angielski i nie ma styczności z tym jezykiem. A dzisiaj mnie rozwaliło bo pokazuje widelec i mówi fork. Nie wiem skąd to wytrzasła. Przypadek to to nie był bo mi to powtórzyła później. Dzieci mają niesamowitą chłonność jeśli o to chodzi. Bardzo dobrze że je stymulujesz. i to bezstresowo i bez specjalnego napinania sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.11.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 ja też miałam taką z niemieckiego i dalej nic a ja mówię o takich osobach co jadą na 5 dni do finlandii i wracają umiejąc fiński przynajmniej w stopniu podstawowym. mam takiego kolege - potrafił całą ulotkę z kosmetyku przetłumaczyć i tak z każdym krajem w którym był. oczywiście są podobieństwa i na tym sie jedzie. ale bez przesady. Tak to ma moj maz, nawet na Wegrzech... Lidziu, dobrze, sie osluchuja skoro to lubia, to jest najwazniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.11.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 na Węgrzech? ja pierdziu. ci to mają normelnie szegremegre odpalone na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.11.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 na Węgrzech? ja pierdziu. ci to mają normelnie szegremegre odpalone na maksa A najwazniejsze jest "Ege sege dre" tak czy owak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.11.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 no to chyba najszybciej wchodzi do głowy zwłaszcza że okoliczności sprzyjające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 30.11.2009 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Cześć Ciężka noc za nami Rano 39 stopni teraz ok ale lecimy na nurofenie. Na 20 lekarz Najgorsze jest to że ja siedzę w pracy No ale po moich ostatnich zwolnieniach teraz czas na D żeby posiedział w domu z małym. Mam nadzieję że się nie zarazi. Rasia - jeszcze, jeszcze - może podeślę ci po skrawku naszych włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.11.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Cześć Ciężka noc za nami Rano 39 stopni teraz ok ale lecimy na nurofenie. Na 20 lekarz Najgorsze jest to że ja siedzę w pracy No ale po moich ostatnich zwolnieniach teraz czas na D żeby posiedział w domu z małym. Mam nadzieję że się nie zarazi. Rasia - jeszcze, jeszcze - może podeślę ci po skrawku naszych włosów Dzisiaj w nocy, przy pełni odprawię egzorcyzmy... jutro już będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 30.11.2009 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Cześć Ciężka noc za nami Rano 39 stopni teraz ok ale lecimy na nurofenie. Na 20 lekarz Najgorsze jest to że ja siedzę w pracy No ale po moich ostatnich zwolnieniach teraz czas na D żeby posiedział w domu z małym. Mam nadzieję że się nie zarazi. Rasia - jeszcze, jeszcze - może podeślę ci po skrawku naszych włosów Dzisiaj w nocy, przy pełni odprawię egzorcyzmy... jutro już będzie dobrze! To dzisiaj mamy pełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.11.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Cześć Ciężka noc za nami Rano 39 stopni teraz ok ale lecimy na nurofenie. Na 20 lekarz Najgorsze jest to że ja siedzę w pracy No ale po moich ostatnich zwolnieniach teraz czas na D żeby posiedział w domu z małym. Mam nadzieję że się nie zarazi. Rasia - jeszcze, jeszcze - może podeślę ci po skrawku naszych włosów Dzisiaj w nocy, przy pełni odprawię egzorcyzmy... jutro już będzie dobrze! To dzisiaj mamy pełnię Oj, niedobrze... Trzymajcie sie tam i nie chorujcie juz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.11.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Monia u nas na dokładke niania dzisiaj przyszła chora z gorączką do Kruszki. Jak ją zobaczyłam to zbladłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.11.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Monia u nas na dokładke niania dzisiaj przyszła chora z gorączką do Kruszki. Jak ją zobaczyłam to zbladłam A kuzyn P. chodzi z zapaleniem pluc do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.12.2009 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Cześć Ciężka noc za nami Rano 39 stopni teraz ok ale lecimy na nurofenie. Na 20 lekarz Najgorsze jest to że ja siedzę w pracy No ale po moich ostatnich zwolnieniach teraz czas na D żeby posiedział w domu z małym. Mam nadzieję że się nie zarazi. Rasia - jeszcze, jeszcze - może podeślę ci po skrawku naszych włosów Dzisiaj w nocy, przy pełni odprawię egzorcyzmy... jutro już będzie dobrze! To dzisiaj mamy pełnię dzisiaj pełnia? to ja kurna dlatego nie mogę spać. Zawsze mam wtedy gooopie pomysły, ze też nie wpadłam zeby sprawdzić czy tłuścioch świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.12.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Pełnia jest drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.12.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dzisiaj jest halny. Tez ludziom odwala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 01.12.2009 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Małgoś no fakt jakaś tak dziwna dzisiajbyłam Efilko mam nadzieję że ją przegoniłaś Wczoraj byliśmy z Kondziem u lekarza - osłuchowo czysto - uffff. Dostał baktrim, mucosolvan, clemastil, wapno i kropelki do oczu. Na szczęście bez antybiotyku. Jak wyzdrowieje mamy mu zrobić testy alergologiczne bo te choróbskamogą byćod alergii. Na szczęście dzisiaj bez wysokiej gorączki maok 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts