Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sasza w Borówcu - zapraszam do komentowania.

mowaleria

Recommended Posts

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam...ja w sprawie tego stropu...czy w tej cenie kupiłas same bloczki terrivy? bo ja też wparę dni temu regulowałam rachunki za strop w hurtowni i sie załamałam, bo sam strop to ca 10 000 zl, plus do tego beton do zalania ca 5 000, plus do tego jakas belka stalowa (musiala byc extra, bo zmieniano strop) ca 2 000 , plus cala reszta tzn. jakies gwożdzie, nakretki, belki stropowe, igly itd - razem 3000 ZAŁAMKA!!!!! dodam, że powierchna stropu u mnie to ca 110 m kw.

a co się tyczy terminow...to chyba będzie dobrze...u mnie strop będzie sie suszył ca 2-3 tyg - podobno tak powinno się robic zanim wejda z górą, a potem dach, więc u Ciebie powinno byc podobnie.

a przy okazjii - spokojnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy

Aga

Witam - te 10k to za belki stropowe, pustaki keramzytowe, i szalunkowe C i L. U mnie sa 3 belki stalowe HE-B180. Jestem zrozpaczona - nie spodziwałam się aż takiego kosztu :(

Zastanawiałam się też nad stropem kanałowym - tutaj m2 kosztuje około 80zł - do tego też te HE-By muszą być, też beton ale mniej i mniej stali. Mój wykonawca twierdzi jednak, że może być problem z osadzeniem tych płyt w okolicach klatki schodowej - bo podobno nie będzie na czym ich oprzeć. Nie do końca sie z tym zgadzam, bo wiem że np. Robert i Aga, którzy wybudowali ten sam domek mają taki strop i nie było problemów :roll:

Zamówiłam już terivę ale mam spore wątpliwości czy dobrze zrobiłam - czy nie topię niepotrzebnie kasy.

Strop ma 150m2 - całość - ale odchodzi klatka schodowa, kominy itp.