pado 23.03.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Jakiej długości kominy zamówiliście i z iloma kanałami wentylacyjnymi i gdzie kupiliście ?Ja wycenę mam obok stadionu na Bułgarskiej z firmy Plewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 23.03.2008 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Dwa kominy - jeden z pojedyńczą wentylacją wys. 6,5m, drugi wys.5m - i podwójna wentylacja. Kupiłam w V-Budzie bo wyszło taniej niż przy Bułgarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 24.03.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Proszę jeszcze o podanie telefonu do V-Budu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 24.03.2008 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Telefon do Centrali - 061-895-95-00. Szczerze mówiąc nigdy nie dzwoniłam - wszystko załatwiam tam osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 25.03.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam:) jak poradziliście sobie z wodą, duzo kosztowało was to odpompowywanie:)?, skąd wzieliście sprzęt do tego przedśwzięcia ? u nas na działce jest podobny problem, woda w ogóle nie chce opadać a my chcielibysmy niebawem rozpoczynać budowe stąd moje pytanie będe wam kibicować pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 25.03.2008 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Wypożyczyłam pompę szlamową z wypożyczalni - koszt 140zł na dobę.Grubszy wydatek dopiero nas czeka potem - drenaż wokół budynku - nawet nie wiem jaki to będzie koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 25.03.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Wypożyczyłam pompę szlamową z wypożyczalni - koszt 140zł na dobę. Grubszy wydatek dopiero nas czeka potem - drenaż wokół budynku - nawet nie wiem jaki to będzie koszt. dzięki, robiliście badanie gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 25.03.2008 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 26.03.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 ale polecieliście w górę... A my stoimy na etapie wykopów Ja też chcę stan zero !!! No i ściany już rosną, chcecie się w maju wprowadzać czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 26.03.2008 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mam zamiar święta bożonarodzeniowe spędzić już u siebie Teraz idzie naprawdę szybko - zobaczymy co dalej. Nie martw się - u was będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.03.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Sądzę, że masz bardzo łądne wstawki z cegły. W dobrych miejscach. Takie wstawki nigdy nie zaszkodzą, gdyż cegła lepiej wytrzymuje naprężenia i słabiej się odkszatłaca. Powiem Ci, że teraz jest u Ciebie najfajniejszy etap budowy. Widać jak rośnie dom i wcale koszty nie są powalające. U mnie generalnie do etapu dach wszystko szło tak, że byłem zdziwiony, że ktoś może mieć problemy z budową.. Potem się zacznie: zgrywanie ekip, wszystko będzie kosztowało min 10-15tyś choć wcale tego nie będzie widać... Tak więc naładuj się optymizmem, by później nie podłamać się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkoowal 29.03.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Widzę, że robota u Was idzie błyskawicznie... Ech.. też bym chciał święta spędzić u siebie , ale obawiam się, że prawdziwe wyzwania dopiero przed nami. Instalacje i wykończenie - tu zaczną sie koszty i poślizgi terminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ło matko, kurcze a jak do tego doszło że strop spadł. Czy wadliwa była belka, czy tez jakas kucha fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 01.04.2008 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Raczej kucha - sami zresztą powiedzieli że to ich wina. Za mało podstemplowali. Tak to jest jak jeden dzień szefa nie ma tylko sami pracownicy. Dzisiaj już prawie cały strop jest ułożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.04.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Jak zobaczyłam zwalony strop to w pierwszym momencie sprawdzałam czy to nie prima aprylis. Szkoda tulko zniszczonego materialu. Zawsze to koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 02.04.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Hej! Widzę,że jesteś dobrze zorientowana, więc mam pytanie gdzie załatwiasz drewno na dach. Na co należy zwracać uwagę oprócz ceny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 02.04.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Własnie, powiedz jak w takich sytuacjach, kto jest odpowiedzialny za straty, kto pokrywa koszty? Całe szczęście że wszyscy cali i zdrowi. Ja jestem na etapie pisania umowy która podetknę moim wykonawcom do podpisania i właśnie chciałem tam coś zawrzeć na temat ewentualnych napraw. I jak zwykle - gratulacje za tempo prac. I oby przez to tempo o czymś nie zapomniano i oby juz wiecej nie było strat i wypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 02.04.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Na szczęście dużo materiału się nie zmarnowało. Garów jak się dzisiaj okazało w hurtowni wyliczyli mi za mało o jakieś 40 szt - ustaliliśmy, że kosztami zakupu brakujących podzielimy sie po połowie. Hej! Widzę,że jesteś dobrze zorientowana, więc mam pytanie gdzie załatwiasz drewno na dach. Na co należy zwracać uwagę oprócz ceny. pozdrawiam Więźbę zamówiłam na góreckiej w firmie KORONA - znajomi tam brali i są zadowoleni - 800zł za m3 impregnowany świerk. Kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę - zasugerowałam się wyłącznie tym, że znajomi są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 07.04.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 mowa- po co wam te otwory co widze w ścianach? w różnych miejscach są. oszczędzacie cegły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 07.04.2008 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 To zależy które otwory masz na myśli - jedne były (bo juz ich nie ma) na ścianki działowe, a drugie są na okna i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts