jance007 08.04.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Gratulacje, cały czas was podglądamy!!! My czekamy na geodetę Mnie się podobaję te drzwi co Tobie! Czy te koszty 89 tys. to koszty z działką czy bez?? Bo to już niezła sumka. A wiecie już ile dużych pustaków wam wyszło? My chcemy właśnie kupować i nie chcielibyśmy kupić za dużo. Fajnych macie inspektorów budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 08.04.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Myślę że to kwota bez działki My z dodatkowymi ściągami na fundamentach pod szkody górnicze, mury oraz strop mamy zamiar wydać około 120 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 08.04.2008 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Kwota którą podałam to materiały i robocizna, oraz przyłącze prądu. Bez kosztów działki, projektu, geodety itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 08.04.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A wiecie już ile dużych pustaków wam wyszło? My chcemy właśnie kupować i nie chcielibyśmy kupić za dużo. Fajnych macie inspektorów budowy! Kupiliśmy 1440szt (30palet) Ytonga 24 - zostały 3 palety. Bloczków betonowych kupiliśmy 1200 - została niecała paleta ale będzie na wejście. Chyba jeszcze ich dokupimy na taras. Na dach - całość robocizna i materiały wyliczyłam około 40tys. Strasznie drogo wyszedł strop - myślałam że będzie trochę taniej - 22tys . Gdybym mogła cofnąć czas to zrobiłabym płyty stropowe zamiast terrivy - trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 10.04.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 O kurcze właśnie się zorientowałam, że wepchałam wam się do dziennika, ogromnie przepraszam i dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 23 12.04.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Gratulacje, cały czas was podglądamy!!! My czekamy na geodetę Mnie się podobaję te drzwi co Tobie! Czy te koszty 89 tys. to koszty z działką czy bez?? Bo to już niezła sumka. A wiecie już ile dużych pustaków wam wyszło? My chcemy właśnie kupować i nie chcielibyśmy kupić za dużo. Fajnych macie inspektorów budowy! Witam.Mi tez podobają się drzwi nr 2.mogę prosic o namiary na firmę od tych drzwi( globus???)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 12.04.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Drzwi znalazłam na allegro http://www.allegro.pl/item345694775_promocja_drzwi_z_egzotycznego_drewna_model_dz14.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 12.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Tak się cały czas zastanawiam nad tym dachem! Nasz też ma 230 m kw i w projekcie mamy wyliczone, że potrzebujemy 11 kubików przy obecnych cenach za kubik ok 850-900 zł jak to się stało, że Wasza więźba kosztuje 6000 zł. Jeśli udało Wam sie dostać gdzieś taniej to napisz proszę gdzie i ile kubików "wchodzi" na Wasz dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 12.04.2008 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ja mam w zestawieniu trochę ponad 7m3 więźby, ale odchodzi nam daszek nad tarasem i po korekcie wyszło niecałe 7m3. Więźbę kupowałam w cenie 800zł za m3. Na rysunku w projekcie powierzchnia dachu to 175m2, ale dekarz mnie uświadomił, że jak policzyć to wszystko pod kątem to wychodzi 225m2 - niebardzo wiem dlaczego ale podobno tak jest A Ty Terry co budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 12.04.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Tak swoją drogą teraz zaczęłam się zastanawiać dlaczego ten dach zdaniem dekarza jest większy niż napisano w projekcie. Te 175m2 podane w projekcie to sporo więcej niż powierzchnia np. parteru (tutaj jest 126m2 pow. całkowitej) Najprawdopodobniej chce mnie naciągnąć na kasę - bo jemu przecież płacę od metra. Bo czy jest możliwe że ty ze swoimi 230m2 dachu masz o tyle więcej drewna niż ja?? A może twój dach jest jakiś skomplikowany?? Dodam tylko że te 7m3, to sama więźba bez łat i kontrłat - to muszę dokupić jak mi dekarz wyliczy ile. A u ciebie łaty i kontrłaty są w zestawieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 13.04.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 My w zestawieniu mamy 8,35m3 więźby, 2,63m3 łaty i kontrłaty, ale weźmiemy więcej bo wydłużyliśmy dom o 30cm i zwiększyliśmy jeden wykusz. Budujemy Ciekawy wariant II z projektów Muratora i po zmianach front domu będzie wyglądał jak tył z zabudowanym wiatrołapem. Czy ta cena 800 to brutto czy netto i gdzie to kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 13.04.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 A tak prawdę mówiąc to w projekcie przed adaptacją mieliśmy 293 m2 powierzchni dachu brutto a we wszystkich wycenach obliczyli nam 230 - 235 m2. Sama tego nie rozumiem ale jutro mam zamiar dać to komuś do obliczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 14.04.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Własnie zajrzałam do Twojego dziennika i mam jeden wniosek...że zmorą budujących sa drogi. Qrcze...wszyscy brniemy w błocie, a zwykłe kaloszki to za mało. Ja przez kilka tygodni nie miałąm wogóle dojazdu do budowy i wszystko nosiliśmy na plechach ...no niby 200 m od asfaltu... ale udręka straszna. Pozdrawiam i życze wytrwałosci i radości z budowania EDYTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jance007 16.04.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witajcie, my też zajrzeliśmy do projektu w związku z Waszymi wątpliwościami co do wielkości dach i naszym zdaniem to się wszystko mniej więcej zgadza, po pierwsze musicie wziąć pod uwagę, że dach wystaje poza mury chyba 90cm, już nie pamiętam dokładnie, wtedy wychodzi ok 175m2, a logicznie myśląc, to jest wymiar na leżąco, a na pochyło trzeba policzyć pola powierzchni dwóch trójkątów + pola dwóch trapezów i wtedy wychodzą teki ilości metrów, oczywiście w przybliżeniu wyszło nam podobnie do tego co obliczał wam cieśla czy dekarz. Sami nie bralismy tego wczesniej pod uwage, ale nas oswieciliscie. Pozdrowionka i gratulacje tego, co juz macie!!! Mz mamy juz mapki od geodety teraz umawiamy sie z architektem, moze uda sie ruszyc latem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 17.04.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A ja liczyłem sztuki a nie metry kwadratowe Mowa, a pod ten filarek to macie fundament? czy aby nie postawią go na chudziaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 20.04.2008 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Mowa, a pod ten filarek to macie fundament? czy aby nie postawią go na chudziaku? Pozwolisz, że nie będę się wypowiadać na ten temat bo szkoda moich nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkoowal 21.04.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ładny tydzień się zapowiada to woda wyparuje ... Wasza budowa .. to już dom . Moi murarze zalali strop i wyparowali na inną budowę wrócą w połowie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 27.04.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Ja cały czas wiercę temat dachu. Czy dachówka to kolor czarny i gdzie kupiliście taką super cegłę na komin ten klinkier świetnie wygląda z ciemnym dachem. Aha i jeszcze jaką folię użyliście na dachu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 27.04.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Dachówka Braas celtycka z powłoką lumino - kolor czarny. Klinkier CRH Etna, zaprawa klinkierowa w kolorze grafitowym. Rynny też grafitowe.Folia Paroprzepuszczalna Onduline 1300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 27.04.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 A gdzie kupiliście klinkier??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts