edit-blondi 03.10.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 mam fundamenty posmarowane izolbetem!!!!! miałam to na wiosnę ocieplać styrodurem no ale to cholerstwo mi go rozpuści czy ktos ma pomysł co z tym teraz zrobić i jak unieszkodliwić to g....no a może fundament ocieplić czymś innym???? pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 03.10.2007 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 ratujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 03.10.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 ratujcie Jaki ten izolbet. Do wiosny może odparuje i nic się nie stanie, bez paniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 03.10.2007 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 cholerka nie mam faktury, ale chyba "K". Jaki by nie był czy "K" czy "A" to oba rozpuszczają styropian. Smarowany prawie 3 miesiące temuFundament został tym zasmarowany i zasypany. Odkopywać będę na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 03.10.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Mój pomysł jest taki: na ścianę fundamentową (pod warunkiem, że izolbet jest juz suchy) położyć warstwę kleju do siatki i siatkę. Na to przykleić styropian. Wierzchnia warstwa kleju z siatką nie jest już konieczna, jesli izolacja będzie przykryta ziemią. Zaznaczam, że jest to pomysł, nie sprawdzony w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 03.10.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Mój pomysł jest taki: na ścianę fundamentową (pod warunkiem, że izolbet jest juz suchy) położyć warstwę kleju do siatki i siatkę. Na to przykleić styropian. Wierzchnia warstwa kleju z siatką nie jest już konieczna, jesli izolacja będzie przykryta ziemią. Zaznaczam, że jest to pomysł, nie sprawdzony w praktyce. Klej cementowy nie chwyci do izolbetu, a jak nawet chwyci to slabiutko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 03.10.2007 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 to co radzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 03.10.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Nie rozumiem paniki..u mnie majster też tak robi.... izolbet, a potem styrodur (nie styropian).... Nie robi tego pierwszy raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 03.10.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 http://img524.imageshack.us/img524/1958/izolbetjs9.jpg Powiedz majstrowi, że styrodur to też styropian (bo może tego nie wie).Styropian to polistyren ekspandowany.Styrodur to polistyren ekstrudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.10.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 przyłożyć folię budowalną, potem styrodur i zapomnieć, po co ta panika?!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 03.10.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 ratujcie Jeśli zamierzasz położyć styrodur to tylko na kej bitumiczny np Izohan WK. Robisz koło 6 placków Izohan WK wielkości ręki gubości 0,5cm odczekasz 20 minut i przyklejasz do ściany. Styrodur nie dotyka wtedy bezpośrednio ściany, może minimalnie i nie wchodzi w reakcję z Twoją izolacją. Delikatnie obsypuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 03.10.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Sorry, to ja pomyliłem. Mam posmarowane izolbetem, ale... wewnątrz... Na zewnątrz czysto. Pomieszało mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.10.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Sorry, to ja pomyliłem. Mam posmarowane izolbetem, ale... wewnątrz... Na zewnątrz czysto. Pomieszało mi się Podpisano: Buduje sobie dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 03.10.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Na szczęście mam jednak dobrego majstra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.10.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Na szczęście mam jednak dobrego majstra! Podziwiam majstra..jest cierpliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 03.10.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Może majster kolegi Buki75 jest cierpliwy, ale nie lubi czytać.W zamieszczonej ulotce Izolbetu jest nagłówek UWAGA !A tam jest napisane:"""- stosować NA ZEWNĄTRZ budynków""" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Może majster kolegi Buki75 jest cierpliwy, ale nie lubi czytać. W zamieszczonej ulotce Izolbetu jest nagłówek UWAGA ! A tam jest napisane: """- stosować NA ZEWNĄTRZ budynków""" Nie przesadzaj, nie da sie wszystkiego zrobic z liścia mięty lub podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 03.10.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 No teraz to chyba jednak nie łapię Mam samochód malowany lakierami wodnymi i dobrze się trzyma, to już nie czasy Xylamitu ( i masowych problemów zdrowotnych wynikających ze stosowania go w pomieszczeniach ) Trzeba kolegę ostrzec, a nie bagatelizować zagrożenie, środowisko i tak jest wystarczająco zatrute żeby sobie jeszcze w domu fabrykę chemiczną fundować, może dzieci ma... Skoro sam producent ostrzega (a oni robią to niezwykle niechętnie), to po co ryzykować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 03.10.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 To ja już zgłupiałem.Pisze "Stosować na zewnątrz". To jak kolega (autor wątku) zastosował na zewnątrz, to mu to teraz styropian zeżre. Ja za to mam od środka - to mi o dzieciach wspominacie i truciu środowiska....I cały czas mówimy o fundamentach w ziemi.... pod chudziakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.10.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 No teraz to chyba jednak nie łapię Mam samochód malowany lakierami wodnymi i dobrze się trzyma, to już nie czasy Xylamitu ( i masowych problemów zdrowotnych wynikających ze stosowania go w pomieszczeniach ) Trzeba kolegę ostrzec, a nie bagatelizować zagrożenie, środowisko i tak jest wystarczająco zatrute żeby sobie jeszcze w domu fabrykę chemiczną fundować, może dzieci ma... Skoro sam producent ostrzega (a oni robią to niezwykle niechętnie), to po co ryzykować ? Bagatelizuje bo jestem "samochodziarzem". A wracając do problemu zżerania styropianu przez coś tam to, to co żre to jest tym co ja bagatelizuje bo uchodzi do atmosfery Jeżeli ujdzie do atmosfery to zmieniło miejsce konsumpcji. A że zżera bezpośrednio po zastosowaniu to fakt. Jak szybko sie to dzieje można sprawdzić polewając styropian "benzyna". Miłych doświadczeń, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts