AmberWind 03.10.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Potrzebuje na gwalt kupic zestaw do podtrzymywania napiecia dla kominka z PW i kotla gazowego. Na Allegro znalazlam pare zestawow np. UPS, czy przetwornice z akumulatorami zelowymi lub kwasowymi.Nie wiem jednak, na co mam sie zdecydowac. Moze ktos mi podpowie co jest w miare ok w akceptowalnej cenie.Dobrze, aby zestaw zapewnial zasilanie na czas co najmniej 6 - 8 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 03.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Zasadnicza sprawa - jeśli zasilasz silniki indykcyjne (a takie masz) musi dawać ten ups sinusojdę na wyjściu - więc sprwadz dokładnie - a czas podtrzymywania zależy od pojemności akumulatorów i poboru mocy - sprawdź pobór i sobie policzysz jakiej mocy powinien być ups. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 03.10.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam, http://system.c-system.nr5.pl/ Stosował to KosR - jego zapytaj czy się sprawdza , ja dopiero sie przymierzam do tego. http://forum.muratordom.pl/brak-pradu-kotlownia,t104851.htm?highlight=csystem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 03.10.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Jasne Kształt napięcia: modyfikowana sinusoida, czyli po normalnemu trapez. Pompy będą brzęczały i nieco bardziej się grzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2007 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dzieki za sugestie To jeszcze jedno. Czy warto inwestowac w akumulator zelowy? Czy tez wystarczy kwasowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 03.10.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Nie warto. Lepiej duży kwasowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 04.10.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Dokładnie tak jak napisał lukol-bis - te parametry, które w żelowym są lepsze niż w "zwykłym", nie są istotne w takich zastosowaniach.Lepiej kupić większy "zwykły" niż, za tą samą kasę, żelowy. PS. Żelowy to też kwasowy (konkretniej - ołowiowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KosR 04.10.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Mam do jakiegoś czasu(za-10 1000W), sprawdza się silniki faktyczne trochę bzyczą ale oprócz tego wszystko ok i nie grzeją się bardziej jak sugerują tutaj niektórzy a sprawdzałem to bardzo dokładnie, wzrost temperatury jeśli jest to nie do zmierzenia domowymi sposobami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 04.10.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 a wiecie ile takie urządzonko będzie kosztować do pompki c.o. przy piecu na paliwo stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 05.10.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 a wiecie ile takie urządzonko będzie kosztować do pompki c.o. przy piecu na paliwo stałe? Od 500 zl w górę w zależności od pojemności akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 05.10.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 dzięki trzeba będzie się w takie urządzonko zaopatrzyć, pomiętam jak zanjomy który ma ogrzewanie gazowe i zrobił sobie kominek co uratowało go 3 lata temu jak podczas wichury pozrywało linie napięciowe i trzy dni nie miał prądu a zatem nie było możliwości palić kotłem gazowym, wszyscy potem grzali się i spali w jednym pokoju przy kominku, ja też jak nie ma prądu u nas często się to zdarza Energetyka w Zatorze bardzo często wyłącza prądek to latam do pieca i przymykam dojście powietrza aby nie zagotować wody w piecu bo pompka nie działa, zastanawialiśmy sie nad kupnem agregatu prądotwórczego, ale on nie załączy się samocznnie jak nie ma prądu tak jak to opisywane przez was urządzenie i co wtedy jak jestem w pracy kto mi taki agregator uruchomi?dzięki za poruszenie tego niewątpliwie ważnego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts