Leming 03.10.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Czy można zabetonować w stropie pustak zewnetrzny ten z keramzytu. Czy dac tam dylatacje i czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomD 03.10.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Czy można zabetonować w stropie pustak zewnetrzny ten z keramzytu. Czy dac tam dylatacje i czemu. Oczywiście dać dylatacje 2-3 cm wełny. Komin nagrzewając się będzie pracował i związanie go trwale ze stropem będzie powodowało jego pękanie. Ostatecznym argumentem za dylatacją niech będzie fakt, ze taki sposób jest podany w instrukcji montażu kominów Schiedla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 03.10.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Ja tez dałam dylatacje ze styropianu 3 cm. Fachowcy powiedzieli że mozna dac i jak chce to dadzą, więc chcialam żeby było jak piszą w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 04.10.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 A jak masz w instrukcji do systemu kominowego? Odstępstwo od instrukcji bez zgody producenta = utrata gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.10.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Ja tez dałam dylatacje ze styropianu 3 cm. A mój kiero mnie postraszył, że styro nie może być bo pod wpływem temperatury mógłby się topić i cuchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 04.10.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 A jaka niby bedziesz miec tam temp ze ci sie styropian zacznie topic? Pustak to tylko konstrukcja tego co masz wew, czyli pewnie kamionki lub kwasowki. Bez przesady... Mi zabraklo welny wiec dalem styropian przy jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts