Anisia3 03.10.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Wydaje mi się, że geodetom zupełnie przewróciło się we łbie. Ale może tylko mi się wydaje ile płaciliścier geodecie za inwentaryzację powykonawczą, tzn. juz po zakończonej budowie. Proszę napiszcie w jakiej części Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voti 03.10.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam Nic się nie przewróciło. Inwentaryzacja budynku i zagospodarowania działki to osobne opłaty w starostwie za każdy budynek i każde w przyłączy. Do tego doliczyć pozostałe koszty takiej roboty. Cena zależy od ilości pracy jaką trzeba wykonać. Czasem samo odnalezienie osnowy geodezyjnej to b. ciężka praca, a potem dojście do mierzonego domu z pomiarem i sam pomiar. Średnio dla domu jednorodzinnego ok 600zł+22%VAT Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 04.10.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Własnie zleciłem to samo mojemu geodecie i jestem ciekawy na ile wyceni.Czy któś może podac jakie są ceny w Gliwicach?dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 04.10.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 600,00niestety za każde "splunięcie"wytyczenie 600,00mapa do celów projektowych 600,00inwentaryzacja po wykonawcza 600,00te mapy niczym się nie różnią oprócz stempli.pieprzenie kotka za pomocą młotka.A i tak w ziemi lecą kable których niema ani na mapach ani geodeci o nich nie wiedzą.Co innego na mapach a zupełnie inne rury w ziemi.To po jaką cholere ten cyrk??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.10.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ja jestem na etapie inwentaryzacji, geodeci już byli. Jak przyniosą rachunek, to napiszę ile sobie zaśpiewali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts