Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W jakim wieku ostatni potomek i czy jeszcze??

acca5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 175
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj, urodziłam córę jak miałam 29 lat, bardzo się chciałam "wyrobić" przed 30 z drugim dzieckiem 8)

Trzeciego dziecka nie planuję i nie chodzi tu o pieniądze czy miejsce w domu :wink: A gdyby los zadecydował inaczej, to mielibyśmy troje dzieci i już :) (choć wolałabym, żeby zostało tak jak jest :wink: )

Pierwszą córkę urodziłam w wieku 27 lat, drugą - mając lat 31, a nasze bliźniaczki przyszły na świat jak ich mamie brakowało 3 tygodni do skończenia 33 wiosen.

I myślę, że już wystarczy.

Bliźniaczki mają wspólny pokój, starsze są osobno, wolnych pokoi niet :p

Mam nadzieję że na tym jednak zakończymy :lol:

Gość elutek

"ostatniego potomka" - moją drugą córkę, urodziłam mając 27 lat

takie "zrywy", aby mieć jeszcze dzidziusia, miałam często, szczególnie jak

córki podrosły i nie dawały już robić ze sobą wszystkiego, np. wyłaskotać,

wycałować lub po prostu wziąć na kolana, a mi tego bardzo brakowało :(

ale już mi przeszło, trochę... :wink:

Kurcze to ja się przyznam ,że ostatnie dziecię rodzilam mając 38 lat i żałuję,że nie były to bliźniaki :cry: szkoda,że jestem juz taka stara bo na pewno byłoby jeszcze jedno- czyli trzecie ale cóż mam dziewczynkę i chłopca. Juz odpoczęłam od niemowleckich czasów i takie mnie głupawe mysli nachodzą. Strach ma duże oczy tyle ,że w tym przypadku uzasadnione.

Wczoraj byłam na porodówce i dziewczyna rodziła taka śliczna malutką bez jednego krzyku- wzorcowo, mówię wam. gdyby mi ktos takie podarował to kto wie , kto wie. A taka śliczna ta malutka,że hej.

Kurcze to ja się przyznam ,że ostatnie dziecię rodzilam mając 38 lat i żałuję,że nie były to bliźniaki :cry: szkoda,że jestem juz taka stara bo na pewno byłoby jeszcze jedno- czyli trzecie ale cóż mam dziewczynkę i chłopca. Juz odpoczęłam od niemowleckich czasów i takie mnie głupawe mysli nachodzą. Strach ma duże oczy tyle ,że w tym przypadku uzasadnione.

Wczoraj byłam na porodówce i dziewczyna rodziła taka śliczna malutką bez jednego krzyku- wzorcowo, mówię wam. gdyby mi ktos takie podarował to kto wie , kto wie. A taka śliczna ta malutka,że hej.

a dlaczego bez krzyku to wzorcowo :o

:) Wzorcowo bo na jednym partym 3 x cisnęła z wymianą oddechu , spożytkowała energię bólu na konkret a nie krzyk. Zrobiła tak 2 razy i mała juz była. Poza tym II faza porodu w wodzie więc tu jej skróciły sie męki i po sparwie , rzadko rodzą tak kobiety, najczęściej krzyczą żywcem zarzynane. Ale gwoli scisłości wiem ,że naprawde to boli; ta mama po prostu miała wysoki próg bólu stad zero krzyku i koncentracja na parciu. :D

Znajoma swojej 19 letniej córce urodziła braciszka, mając 42 lata, czy coś koło tego. Jak na ten wątek, to chyba wygrała? ;)

Moja mama urodziła mnie mając 46l:D , więc póki co to ją ogłaszam zwyciężczynią :wink: .

A ja pierwszego synka urodziłam w wieku 27l, drugiego dwa lata później. I na tym kończę. No chyba, że będzie trzeci potomek :wink:

Póki co mamy córkę, która daje nam nieźle w kość. Chyba zamówię Super nianię :wink: A wracając do tematu to Zuzia przyszła na świat gdy miałam 29 lat. Zaraz kończę 31 i plan jest taki, że jak tylko zamieszkamy w nowym domu (przyp. red. - połowa przyszłego roku) to postaramy się o kolejnego potomka. Mam nadzieję, że nie będzie tak żywiołowy jak Zuza, bo normalnie czasami to sił brak.