Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Szczecinie

piotriwa

Recommended Posts

Witajcie.

Tu mnie jeszcze nie było.

Chciałbym polecić wykonawców, a także chciałbym dowiedzieć się paru spraw.

- Bracia Szulc. Wykonawcy z materiałem do stanu surowego otwartego.

Młodzi, ambitni i zorganizowani... (nie musiałem się martwić o karne odsetki...)Od zgłoszenia rozpoczęcia budowy, przez geodetów po rynny...Umowa itd.

namiary na priv.

Szukam żyznej ziemi pod trawę do Wielgowa tanio....

Przydali by się też mądrzy posadzkarze...

Szukam też kogoś, kto umie zrobić ładne okiennice.

Mam jeszcze jeden problem na ziemi szczecińskiej:

W Wielgowie nie ma kanalizacji. Spełniam warunki geologiczne do budowy przydomowej oczyszczalni, ale mądre głowy z urzędu twierdzą, że nie dostanę pozwolenia, bo miasto planuje przyłączyć Wielgowo do miejskiej oczyszczalni, ale nikt nie wie kiedy... pozostaje mi szambo.Czyli zastępczo muszę wywalić kupę kasy, a za rok może się okazać, że mnie przyłączą i w ziemi zostaje parę tysięcy... Może ktoś może mi coś doradzić w tej sprawie?

• 5 weeks później...
Witajcie.

Tu mnie jeszcze nie było.

Chciałbym polecić wykonawców, a także chciałbym dowiedzieć się paru spraw.

- Bracia Szulc. Wykonawcy z materiałem do stanu surowego otwartego.

Młodzi, ambitni i zorganizowani... (nie musiałem się martwić o karne odsetki...)Od zgłoszenia rozpoczęcia budowy, przez geodetów po rynny...Umowa itd.

namiary na priv.

Szukam żyznej ziemi pod trawę do Wielgowa tanio....

Przydali by się też mądrzy posadzkarze...

Szukam też kogoś, kto umie zrobić ładne okiennice.

Mam jeszcze jeden problem na ziemi szczecińskiej:

W Wielgowie nie ma kanalizacji. Spełniam warunki geologiczne do budowy przydomowej oczyszczalni, ale mądre głowy z urzędu twierdzą, że nie dostanę pozwolenia, bo miasto planuje przyłączyć Wielgowo do miejskiej oczyszczalni, ale nikt nie wie kiedy... pozostaje mi szambo.Czyli zastępczo muszę wywalić kupę kasy, a za rok może się okazać, że mnie przyłączą i w ziemi zostaje parę tysięcy... Może ktoś może mi coś doradzić w tej sprawie?

zapraszam do istniejacej juz grupy szczecinskiej

Pozdrawiam