mobutu 03.10.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Muszę zamówić stopnie kominiarskie i ławkę oto rysunek dachu (niebieskie okna, czerwonek kominy, daszek jest płaski)http://foto1.m.onet.pl/_m/e71483bf6be0cce1d429066537878abd,5,19,0.jpgile zastosować stopni kominiarskich - tanie nie sąchłopaki od dachu stwierdzili żeby nie rozpieszczać kominiarza i sobie je darować lub jeśli bardzo chcemy to 6 stopni i ławeczka z uwagi na krótkie terminy liczę na Wasze podpowiedzi z góry dzięki M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 04.10.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Jaka odległość okna do komina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 04.10.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 od dachowych ok 1,5-1,7 m(kalenica ma 12 m)musiałem zamówić więc zamówiłem 6 stopni, ławkę (czy jak to się tam nazywa) i wyłaz bedzię ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 04.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Będzie dobrze, bo musi skoro już kupiłeś, trochę duże kroki ale jak płaski kąt nachylenia to dadzą radę, ja bym dała po 4 stopnie i ławkę (na jeden komin) wygodna jestem są tacy którzy montują wyłaz i w podobnej do Twojej odległości od komina każą sobie dachówki podsuwać (ciekawe co podsuną ci którzy mają- gonty bitumiczne, blachodachówkę czy wiór osikowy ? więc lepiej szerzej stawiać kroki niż kazać się czołgać po swoim dachu (jak bym była kominiarzem nie odebrała bym komina tak oszczędnemu inwestorowi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts