guli2004 18.08.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Mamy ławy, w przyszłym tygodniu będą murować z bloczków fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubayo 19.08.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witamy. My mamy nadzieję zacząć na jesieni. Z tego co wyczytałem sporo osób buduje ten domek. największym problemem jest wyliczenie ile potzreba tych porothermów 25 (zawsze ile razy liczę wychodzi inaczej) Jeśłi ktoś może nam pomóc będziemy wdzięczni. Pozdrawiamy GRACJANOWICZÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 19.08.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witamy. My mamy nadzieję zacząć na jesieni. Z tego co wyczytałem sporo osób buduje ten domek. największym problemem jest wyliczenie ile potzreba tych porothermów 25 (zawsze ile razy liczę wychodzi inaczej) Jeśłi ktoś może nam pomóc będziemy wdzięczni. Pozdrawiamy GRACJANOWICZÓW. Witam U mnie weszło 2421 Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 26.08.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 jestem po wybudowaniu gracjana z podwójnym garażem, jestem na etapie wykańczania wnętrz, chętnie wyślę zdjęcia, koszty poszczególnych etapów, powiem na co zwrócić uwagę. pozdrawiam Cześć.Ja też będę budować Gracjana.Bardzo proszę o dużo zdjęć.Będę wdzięczna zawszystkie porady i pomysły. [email protected] Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barthez669 29.08.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam ponownie! Czy dostał z Was ktoś maila z fotkami, kosztorysem lub z czymkolwiek dotyczącym Gracjana. Jeśli tak to my również prosimy o przesłanie nam maila z tymi inf. Pzodrawiam i z góry dziękuję. witam! i ja również bardzo,ale to bardzo poproszę o wyżej wymienione materiały. jeśli ktokolwiek mógłby mi je udostępnić,będę dozgonnie wdzięczny. z góry pięknie dziękuję i pozdrawiam. mój mail [email protected] w tytule maila proszę tylko o wpisanie "gracjan" do miłego napisania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 29.08.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Niestety pisałam maile z prośbą o zdjęcia itp, i cisza. Jak coś dostanę to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barthez669 29.08.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 dziękuję z góry i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrula 06.09.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Witajcie!Budujemy Gracjana od zeszłego lata - mamy parter.Prześlijcie nam zdjęcia ze swoich budów i urządzania wnętrz. Pozdrawiamy. Oto nasz adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 08.09.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Kupiłam projekt Gracjan.Będę bardzo się cieszyć jeśli dostanę od Was zdjęcia i inne materiału typu np kosztorysy dotyczące Gracjana. Może ktoś ma już wybudowany dom wg tego projektu? Bardzo bym chciała zobaczyć jak wygląda w realu.Podaję maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin i monika 19.09.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam Pozdrawiam Roitera. Wizyta wiele dała.Kończymy budowę Gracjana z darażem na 2 samochody. dzięki waszej pomody wprowadziliśmy parę poprawek. - spiżarnia w kuchni to bzdura, zastąpiliśmy ją wnęką na szafą w wiatrołapie.- zmieniliśmy okna w wykuszu na troszką niższe, okna aż po podłogę nie dają nic praktycznego oprucz tego że "wyglądają" a tak zawsze można pod nimi coś postawić.- zmieniliśmy wymiar okna tarazowego od strony wykuszu (też jest mniejsze)- zmieniliśmy konstrykcję schodów ( są prostrze bez niepotrzebnych zawijasów)- dołożyliśmy jeszcze jeden kominek w 31m pokoju nad garażem ( napewno bęzie przytulniej)- zrezygnowaliśmy również na rzecz pokoju z garderony na górze.No i oczywiście zmieniliśmy strop na lany - uwaga!!! naprawdę wychodzi taniej a dobrze zrobiony jest o niebo lepszy niż Teriva (do przemyślenia) Zamieniliśmy również materiał ścian z bloczków 36 na 24, i tak trzeba docieplać i tak, a w wyliczeniach wychodzi na to samo.Polecam każedmu kto zaczyna budowę aby zobaczył już Gracjana u kogoś w "realu" to wiele daje i można naprawdę wiele ciekawych rzeczy zobaczyć.Jak ktoś chce , i jest ze Śląska to można zobaczyć nasz dom. moj e-ail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_sylwia 10.10.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam mam gracjana w odbiciu lustrzanym postawionego do sklepienia w okolicach Warszawy w projekcie nie zmieniałem zbyt wiele tj.na strychu dołożyłem okno z małego pokoju na dole zrobimy pralnie i likwidujemy jedno okno koło wykuszu.Jakby miał ktoś bardziej zaawansowaną budowę koło W-wy czekam na kontakt.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGARUM 10.10.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 jestem po wybudowaniu gracjana z podwójnym garażem, jestem na etapie wykańczania wnętrz, chętnie wyślę zdjęcia, koszty poszczególnych etapów, powiem na co zwrócić uwagę. pozdrawiam Ja też wybrałam gracjana, i również bardzo proszę o zdjęcia i koszty. Z góry dziękuję. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 10.10.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 jestem po wybudowaniu gracjana z podwójnym garażem, jestem na etapie wykańczania wnętrz, chętnie wyślę zdjęcia, koszty poszczególnych etapów, powiem na co zwrócić uwagę. pozdrawiam Ja też wybrałam gracjana, i również bardzo proszę o zdjęcia i koszty. Z góry dziękuję. [email protected] Ja też proszę o przesłanie zdjęć i kosztów. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_b 14.10.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 ja również poproszę o fotki na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka i Karol 23.10.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Nas również intereowały by fotki gracjana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minio123 23.10.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 dostalem wycene samej robocizny 50 tys !!! jak myslicie to duzo czy malo?? prosze o komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubek8 25.10.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Owszem dużo, ale tyle się płaci. Jeszcze pytanie, czy to tylko cena roboty za fundamenty i mury czy z dachem. Nam murarz zawołał 45 tys., i jeszcze bonus za wylanie tarasu. Tyle że ekipa porządna, sprawdzona, robi bez żadnych poprawek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 25.10.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Jeśli ktoś jest zainteresowany to wrzuciłem trochę nowych fotek po "tynkach" w mojej galerii. Pozdrawiam Rojter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minio123 26.10.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 to cena robocizny z dachem bez deskowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evi_B 27.10.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam!Jestem na etapie wylewania fundamentów w moim gracjanku, ale cm zainteresowało mnie kilka wątków. Mianowicie: -czy podwyższając ścianę kolankową zmienialiście kąt nachylenia dachu, z czym wiązało się wydłużenie krokwi. -robiąc piwniczkę pod schodami fundament lany był głębiej niż w projekcieProszę o odpowiedź i dziękuję. P.S. Jeśli ktoś budowałby swojego Gracjanka w okolicach Kielc lub Krakowa i chciałby się nim pochwalić to bardzo chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts