Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy.

My mamy nadzieję zacząć na jesieni.

Z tego co wyczytałem sporo osób buduje ten domek. największym problemem jest wyliczenie ile potzreba tych porothermów 25 (zawsze ile razy liczę wychodzi inaczej)

Jeśłi ktoś może nam pomóc będziemy wdzięczni.

Pozdrawiamy GRACJANOWICZÓW.

Witamy.

My mamy nadzieję zacząć na jesieni.

Z tego co wyczytałem sporo osób buduje ten domek. największym problemem jest wyliczenie ile potzreba tych porothermów 25 (zawsze ile razy liczę wychodzi inaczej)

Jeśłi ktoś może nam pomóc będziemy wdzięczni.

Pozdrawiamy GRACJANOWICZÓW.

Witam

U mnie weszło 2421

Pozdrawiam

ROJTER

jestem po wybudowaniu gracjana z podwójnym garażem, jestem na etapie wykańczania wnętrz, chętnie wyślę zdjęcia, koszty poszczególnych etapów, powiem na co zwrócić uwagę. pozdrawiam

Cześć.Ja też będę budować Gracjana.Bardzo proszę o dużo zdjęć:).Będę wdzięczna zawszystkie porady i pomysły.

[email protected]

Pozdrawiam.

Witam ponownie! Czy dostał z Was ktoś maila z fotkami, kosztorysem lub z czymkolwiek dotyczącym Gracjana. Jeśli tak to my również prosimy o przesłanie nam maila z tymi inf. Pzodrawiam i z góry dziękuję. :D

witam!

i ja również bardzo,ale to bardzo poproszę o wyżej wymienione materiały. jeśli ktokolwiek mógłby mi je udostępnić,będę dozgonnie wdzięczny. z góry pięknie dziękuję i pozdrawiam.

mój mail [email protected]

w tytule maila proszę tylko o wpisanie "gracjan"

do miłego napisania! :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

Pozdrawiam Roitera. Wizyta wiele dała.

Kończymy budowę Gracjana z darażem na 2 samochody. dzięki waszej pomody wprowadziliśmy parę poprawek.

- spiżarnia w kuchni to bzdura, zastąpiliśmy ją wnęką na szafą w wiatrołapie.

- zmieniliśmy okna w wykuszu na troszką niższe, okna aż po podłogę nie dają nic praktycznego oprucz tego że "wyglądają" a tak zawsze można pod nimi coś postawić.

- zmieniliśmy wymiar okna tarazowego od strony wykuszu (też jest mniejsze)

- zmieniliśmy konstrykcję schodów ( są prostrze bez niepotrzebnych zawijasów)

- dołożyliśmy jeszcze jeden kominek w 31m pokoju nad garażem ( napewno bęzie przytulniej)

- zrezygnowaliśmy również na rzecz pokoju z garderony na górze.

No i oczywiście zmieniliśmy strop na lany - uwaga!!! naprawdę wychodzi taniej a dobrze zrobiony jest o niebo lepszy niż Teriva (do przemyślenia)

Zamieniliśmy również materiał ścian z bloczków 36 na 24, i tak trzeba docieplać i tak, a w wyliczeniach wychodzi na to samo.

Polecam każedmu kto zaczyna budowę aby zobaczył już Gracjana u kogoś w "realu" to wiele daje i można naprawdę wiele ciekawych rzeczy zobaczyć.

Jak ktoś chce , i jest ze Śląska to można zobaczyć nasz dom. moj e-ail [email protected]

• 3 weeks później...
Witam mam gracjana w odbiciu lustrzanym postawionego do sklepienia w okolicach Warszawy w projekcie nie zmieniałem zbyt wiele tj.na strychu dołożyłem okno z małego pokoju na dole zrobimy pralnie i likwidujemy jedno okno koło wykuszu.Jakby miał ktoś bardziej zaawansowaną budowę koło W-wy czekam na kontakt.Pozdrawiam.

jestem po wybudowaniu gracjana z podwójnym garażem, jestem na etapie wykańczania wnętrz, chętnie wyślę zdjęcia, koszty poszczególnych etapów, powiem na co zwrócić uwagę. pozdrawiam

Ja też wybrałam gracjana, i również bardzo proszę o zdjęcia i koszty. Z góry dziękuję.

[email protected]

Ja też wybrałam gracjana, i również bardzo proszę o zdjęcia i koszty. Z góry dziękuję.

[email protected]

Ja też proszę o przesłanie zdjęć i kosztów.

[email protected]

• 2 weeks później...

Witam!

Jestem na etapie wylewania fundamentów w moim gracjanku, ale cm zainteresowało mnie kilka wątków. Mianowicie:

-czy podwyższając ścianę kolankową zmienialiście kąt nachylenia dachu, z czym wiązało się wydłużenie krokwi.

-robiąc piwniczkę pod schodami fundament lany był głębiej niż w projekcie

Proszę o odpowiedź i dziękuję.

P.S. Jeśli ktoś budowałby swojego Gracjanka w okolicach Kielc lub Krakowa i chciałby się nim pochwalić to bardzo chętnie skorzystam.