Ktosiek_67 31.10.2008 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam!Mam pytanie do osób , które już mieszkają - czy gdybyście czy nasuwają sie wam jakieś zmiany , które byście zrobili gdybyscie budowali od początku?Czy ktoś robi zamkniętą kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_sylwia 02.11.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Owszem dużo, ale tyle się płaci. Jeszcze pytanie, czy to tylko cena roboty za fundamenty i mury czy z dachem. Nam murarz zawołał 45 tys., i jeszcze bonus za wylanie tarasu. Tyle że ekipa porządna, sprawdzona, robi bez żadnych poprawek. Pozdrawiam O losie aż mi się włosy jeżą ja płacę 30 tys od prac ziemnych po deskowanie i papowanie dachu ekipa też sprawdzona jestem na etapie murowania szczytów Poza tym ktoś napisał że stan surowy otwarty to koszt rzędu 180000 nie wiem z jakich materiałów i jacy artyści te domy budują ja buduje z lejera 25 pw ,strop porotherm, bloczki betonowe certus i stan surowy otwarty wyniesie mnie max 130000zl Buduje w okolicy wołomina chętnie wymienię się uwagami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 02.11.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Owszem dużo, ale tyle się płaci. Jeszcze pytanie, czy to tylko cena roboty za fundamenty i mury czy z dachem. Nam murarz zawołał 45 tys., i jeszcze bonus za wylanie tarasu. Tyle że ekipa porządna, sprawdzona, robi bez żadnych poprawek. Pozdrawiam O losie aż mi się włosy jeżą ja płacę 30 tys od prac ziemnych po deskowanie i papowanie dachu ekipa też sprawdzona jestem na etapie murowania szczytów Poza tym ktoś napisał że stan surowy otwarty to koszt rzędu 180000 nie wiem z jakich materiałów i jacy artyści te domy budują ja buduje z lejera 25 pw ,strop porotherm, bloczki betonowe certus i stan surowy otwarty wyniesie mnie max 130000zl Buduje w okolicy wołomina chętnie wymienię się uwagami.Pozdrawiam. A ja buduję w okolicach Gdyni i stwierdzam że stan surowy otwarty wyniesie mnie 180000-200000 Materiały: Bloczki betonowe, Porotherm PW, kominy Schiedel, Strop Teriva + dwie płyty monolityczne tak jak w projekcie, dach na pełnym deskowaniu + dachówka ceramiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_jara 06.11.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam. Zainteresowanych kupnem nowego projektu Gracjan (jednostanowiskowy garaż) zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majak66 11.11.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 jestem po wybudowaniu gracjana z podwójnym garażem, jestem na etapie wykańczania wnętrz, chętnie wyślę zdjęcia, koszty poszczególnych etapów, powiem na co zwrócić uwagę. pozdrawiam Po 3 m-cach nareszcie dokonałam wyboru projektu Gracjan. Uprzejmie proszę o przesłanie zdjęć z budowy Gracjana, informacji o dokonanych zmianach w projekcie oraz kosztach na maila: [email protected]. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majak66 11.11.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Juz nam pzrekroje i rzuty z wymiarami. Chętnie się podziele. Będę bardzo wdzięczna za przesłanie przekrojów i rzutów Gracjana na maila: [email protected] pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika30 12.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam,My jesteśmy na etapie wykończenia wnetrz. Podaje link do zdjeć.http://monika300.fotosik.pl/albumy/519175.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_jara 14.11.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam. Zainteresowanych kupnem nowego projektu Gracjan (jednostanowiskowy garaż) zapraszam na PW. http://www.allegro.pl/item480132758_projekt_domu_jednorodzinnego_gracjan.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatabogdan1 16.11.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam wszystkich , jestem kolejnym zdecydowanym na zakup projektu Gracjan, ale budowę rozpoczynam dopiero w 2009 roku. Dowiedziałem się na forum bardzo wielu ciekawych informacji z budowy tego domu.Proszę wszystkich o przesłanie zdjęć z realizacji budowy - byłbym bardzo wdzięczny- na adres [email protected]Pozdrawiam serdecznie i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minio123 24.11.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 witam wszystkich !!! mam wycene gosc z firmy powiedzial ze zmieszcze sie w 180 tys. zł. i to wraz ze stolarka okienna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 23.12.2008 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witam.Co tak cichutko,nikt nie jest zadowolony z Gracjanka? Jestem bardzo zainteresowana tym projektem,ale zaczynam sie obawiac ,ze cos z nim nie tak skoro wszyscy milcza Chcialabym zobaczyc zdjecia zwnetrz i ich rozklad ,jesli ktos z Was bedzie mogl mi je przeslac bede baardzo wdzieczna Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 24.12.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 My powoli dobijamy do dachu... http://warzenko.pl/Gracjan/Front.jpg http://warzenko.pl/Gracjan/Ogrod.jpg http://warzenko.pl/Gracjan/Wykusz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbell 18.01.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam!Jestem z Wejherowa i mamy zamiar budować Gracjana. Czy byłaby możliwość zobaczyć "na żywo" Gracjana?Chcielibyśmy z żoną mieć więcej niż wyobrażenie w wielkości wnętrza - szczególnie na piętrze.Byłbym wdzięczny.Z poważaniemPiotr W.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaasz71 21.01.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 jestem po wybudowaniu gracjana z podwójnym garażem, jestem na etapie wykańczania wnętrz, chętnie wyślę zdjęcia, koszty poszczególnych etapów, powiem na co zwrócić uwagę. pozdrawiam chciałbym również otrzymac zdjęcia, koszty poszczególnych etapów i swoje uwagi ponieważ mam zamiar budować Gracjana z góry dziekuje pozdrawiam mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonawodnik 22.01.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam, jesteśmy sympatykami Gracjana, szukamy osób, które budują lub wybudowały Gracjana w okolicach Radomia i Kielc. Chętnie zobaczymy jak dom wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaarti 26.01.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 WitamyBędziemy bardzo wdzięczni jeśli dostaniemy od Was zdjęcia a przede wszystkim zdjęcia środka Gracjana. Może ktoś ma już wybudowany dom wg tego projektu w okolicach szczecina? Bardzo byśmy chcieli zobaczyć jak wygląda w realu. Podaję maila: [email protected]Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich gracjanowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 31.01.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 http://warzenko.pl/Gracjan/Obraz009.jpg http://warzenko.pl/Gracjan/Obraz011.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_sylwia 02.02.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Koledzy i koleżanki mam kilka Pytań dotyczących wykańczania Gracjanka potrzebuje rozeznania jakiegokolwiek bo już ruszyłem z wykończeniówką.tj.Ile wam wyszło punktów jeżeli chodzi o elektrykę,ile metrów tynku wewnątrz ,ile punktów jeżeli chodzi ogólnie o hydraulika;ile metrów docieplenia poddasza (wełna +płyta) i ile metrów elwacji na zewnątrz.Chciałbym sobie zrobić wstępny kosztorys a fachowcy róznie te metry sobie obliczają.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_g_a 04.02.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam wszystkich forumowiczów sympatyków Gracjana. To mój pierwszy post. Właśnie zamówiliśmy projekt Gracjan z garażem dwustanowiskowym i z niecierpliwością oczekujemy listonosza. Szukaliśmy z mężem projektu i przeszliśmy już przez setki, albo raczej tysiące różnych katalogów... no i w końcu ulga Gracjan spodobał nam się obojgu i naprawde szybko podjęlismy decyzję o jego kupnie. Jak narazie planujemy zmienić kilka rzeczy: -zaadaptować strych nad garażem na sypialnię z prywatną łazienką i garderobą (jak to jest w projekcie Hermes 3) - odjąć część spiżarni i zrobić wnękę we wiatrołapie (albo nawet zlikwidować spiżarnię w kuchni i zrobić ją pod schodami) - możliwe, że zrezygnujemy z balkonu z tyłu domu bo i tak zostaną dwa. W zasadzie nie są konieczne balkony w domku, ale przy wejściu przydaje sie balkon jako daszek nad drzwiami, a z boku domu też może zostać, bo jest umieszczony nad wykuszem. - chcemy nieco podnieść ścianę kolankową (pewnie o jakieś 2 bloczki). Nie chcę, żeby dom stracił swój oryginalny kształt. Czytałam tutaj o przedłużeniu krokwi, i rzeczywiście stwierdzam, że to sprawi,że ta przestrzeń pomiędzy oknami na parterze a dachem ie będzie taka duża. Nieraz to bardzo dziwnie wygląda. - zastanawialiśmy się też, czy nie wydłużyć salonu o jakieś 0.5 metra, no ale to pewnie wymagałoby dużych przeliczeń architekta. Zobaczymy. No i te schody. Jak tu piszecie, są niewygodne bo 19 cm stopień. Jeszcze musimy sie ad tym zastanowić. No więc czekam na projekt i z zaciekawieniem czytam tutejsze forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 04.02.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Jak narazie planujemy zmienić kilka rzeczy: -zaadaptować strych nad garażem na sypialnię z prywatną łazienką i garderobą (jak to jest w projekcie Hermes 3) My myślimy podobnie pokój nad garażem jest bardzo ustawny i duźy w wersji jedno stanowiskowej pow. po podłodze wynosi 33m2 Dodaliśmy na przestrzał drugą lukarnę. Ewentualnie zrobimy duży salon łazienny albo poprostu otwartą przestrzeń jako salonik na półpiętrze - odjąć część spiżarni i zrobić wnękę we wiatrołapie (albo nawet zlikwidować spiżarnię w kuchni i zrobić ją pod schodami) My ze spiżarni zrezygnowaliśmy mając miejsce na szafę wnękową w wiatrołapie. - chcemy nieco podnieść ścianę kolankową (pewnie o jakieś 2 bloczki). Nie chcę, żeby dom stracił swój oryginalny kształt. Czytałam tutaj o przedłużeniu krokwi, i rzeczywiście stwierdzam, że to sprawi,że ta przestrzeń pomiędzy oknami na parterze a dachem ie będzie taka duża. Nieraz to bardzo dziwnie wygląda. W projekcie jest 1,5 pustaka + wieniec. Wydaje mi się, że strzałem w dziesiątkę jest 3 pustaki + wieniec - więcej bym nie zrobił. Wydłużyłem okap z 100cm na głównym budynku do 110 na garażu z 90 na 100 - wyszło jak widać wyżej. - zastanawialiśmy się też, czy nie wydłużyć salonu o jakieś 0.5 metra, no ale to pewnie wymagałoby dużych przeliczeń architekta. Zobaczymy. Strzał w dziesiątkę ja tego nie zrobiłem, gdybym jeszcze raz zaczynał napewno bym powiększył. Tylko wydłużyć możesz o wielokrotność 30cm więc proponuję 60cm jest to mała zmiana konstrukcyjna - 2 belki terivy więcej. No i te schody. Jak tu piszecie, są niewygodne bo 19 cm stopień. Jeszcze musimy sie ad tym zastanowić. Schody jak schody nam nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts