kris_sylwia 22.07.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 My też zrezygnowaliśmy ze spiżarni na koszt szafy wnękowej poza tym pralnie mamy w małym pokoju na dole a na górze zlikwidowaliśmy łazienkę nie ma scianki działowej i wyszedł naprawdę duży pokój dla syna. Na strychu nad garażem jest łazienka a że potrzebowałem kawał prostej ściany na kabinę umywalkę itp wyszła całkiem fajna spiżarka.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubek8 23.07.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 WitamyMy z wiatrołapem zrobiliśmy to co wszyscy, tzn zrobiliśmy wnękę kosztem kuchni (zresztą podpatrzyliśmy to na tym forum). Natomiast mamy pytanie, czy ktoś z Was zastanawiał sie już nad ustawieniem mebli w kuchni- jak zagospodarować tę krótszą ściankę, czy robicie półwysep, czy da się wstawić kaloryfer pod okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 23.07.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam Pralnia na strychu - nietrafiony pomysł - za nisko. Rezygnacja ze spiżarki - trafiony pomysł Fotki od czasu do czasu wrzucam na stronę w podpisie Tutaj beta wersja kuchni http://www.rogucki.pl/dom/kbeta01.jpg http://www.rogucki.pl/dom/kbeta02.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 25.07.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 No coraz ładniejsze te nasze Gracjanki Rojter mam pytanko odnośnie Twojej ściany w salonie z płytek klinkierowych jak wykończysz ościeża okien? Mógłbyś wkleić zbliżenie ościeży jak kończą się płytki? Myślę o podobnym rozwiązaniu ale boję się tego zakończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 26.07.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Jak masz za dużo kasy i ci się podobają, to można kupić płytki narożne. Akurat mojej żonie się to nie spodobało http://www.rogucki.pl/dom/cegla.jpg http://www.rogucki.pl/dom/ceglaz.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkli84 27.07.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam wszystkim.W tym roku planujemy rozpocząć budowę naszego Gracjana, narazie jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. W projekcie wydłużyliśmy salon o 1 metr, a z wnęką kuchenną też chcemy pokombinować aby weszła jakaś szafa w przedpokoju. Myślimy o budowie z Ytonga 36,5 cm. Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clover 06.08.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, dzieki za odpowiedz i fotki. Mam jeszcze pytanko co do poddasza. Zastanawiamy sie nad oknami dachowymi. Czy oprocz strychu dawaliscie w innych pomieszczeniach te okna?.Czy macie dostateczna ilosc swiatla w sypialniach? Jakiej wysokosci macie sciane kolankowa? Z gory dziekuje za szybka odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 08.08.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Ja dodałem okno dachowe w sypialni, w łazience. My nie długo wkraczamy w etap elewacji i pojawiają się kolejne ale...? W projekcie jest ścianka 36cm my zmieniliśmy ją na porotherm 25. Zastanawiamy się nad zakończeniem balkonu nad wykuszem. Bo w tej chwili płytę balkonu wykusza mamy zakończoną równo ze ścianą i teraz przychodzi 15 cm styropianu i jest problem. Bo na ten styropian ani nikt nie może ustać oraz montaż barierki od lica styropianu około 20 cm Widziałem też, że ludzie takie daszki nadlewają wychodzące po około 15 cm i pod to wchodzi styropian. Jak Wy to rozwiązaliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkli84 11.08.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Pytanie do wszystkich, którzy prosili o info na temat Gracjana. Czy ktoś dostał cokolwiek od osób budujących?Na jesień tego roku chcemy wykonać stan zero a na wiosnę ruszyć z murami naszego Gracjana. Nie wiem ile materiałów i jakich dokładnie potrzeba... na początek do wykonania fundamentów. Jeśli ma ktokolwiek coś to bardzo bym prosił o przesłanie. Mamy z żoną bardzo ograniczone fundusze i musimy budować naszego Gracjana "z głową" ,dlatego bardzo ważne będą dla nas wszelkie rady doświadczonych.Dziękuję i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkli84 11.08.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Pytanie do wszystkich, którzy prosili o info na temat Gracjana. Czy ktoś dostał cokolwiek od osób budujących?Na jesień tego roku chcemy wykonać stan zero a na wiosnę ruszyć z murami naszego Gracjana. Nie wiem ile materiałów i jakich dokładnie potrzeba... na początek do wykonania fundamentów. Jeśli ma ktokolwiek coś to bardzo bym prosił o przesłanie. Mamy z żoną bardzo ograniczone fundusze i musimy budować naszego Gracjana "z głową" ,dlatego bardzo ważne będą dla nas wszelkie rady doświadczonych.Dziękuję i pozdrawiam budujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkli84 11.08.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Pytanie do wszystkich, którzy prosili o info na temat Gracjana. Czy ktoś jest w posiadaniu jakichkolwiek kosztorysów?Na jesień tego roku chcemy wykonać stan zero a na wiosnę ruszyć z murami naszego Gracjana. Nie wiem ile materiałów i jakich dokładnie potrzeba... na początek do wykonania fundamentów. Jeśli ma ktokolwiek coś to bardzo bym prosił o przesłanie. Mamy z żoną bardzo ograniczone fundusze i musimy budować naszego Gracjana "z głową" ,dlatego bardzo ważne będą dla nas wszelkie rady doświadczonych.Dziękuję i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robroy79 14.08.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Tu jest link z projektu Gracjana. http://monika300.fotosik.pl/albumy/519175-28.htmlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robroy79 14.08.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Stanu "pod klucz" za 1 m² wynoszą 2200 zł* netto pow. użytkowej kształtuje się nastepująco: •Całkowity koszt budowy: 303 000 zł •Roboty wykończeniowe = 40 % całk. kosztu budowy: 121 000 zł•Stan surowy zamknięty = 60 % całk. kosztu budowy: 182 000 zł•Instalacje wewnętrzne = 15 % całk. kosztu budowy: 45 000 zł•Stan surowy otwarty = 45 % całk. kosztu budowy: 136 000 zł* - koszty mogą się różnić w zależności od regionu kraju oraz zastosowanych materiałow a także wkładu pracy własnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaczacy 15.08.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 mam pytanie, do użytkownika rojter, czy mógłbyś dodać więcej fotek po wykończeniu gracjana ? Ewentualnie czy ktoś ma fotki dwustanowiskowego gracjana Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 15.08.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam Za około 2 tygodnie powinienem mieć pomalowane ściany i wstawione drzwi. Wtedy popstrykam kilka fotek Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ktosiek_67 29.08.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Czy izolowaliscie fundamenty Styrbitem 2000 jak w projekcie czy stosowaliście innne rozwiązania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ktosiek_67 29.08.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Czy izolowaliscie fundamenty Styrbitem 2000 jak w projekcie czy stosowaliście innne rozwiązania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ktosiek_67 29.08.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Zapomnijcie o kosztorysach ! Wszystko zależy od warunków terenu , cen w hurtowniach , ilości podawane w projekcie też nie za bardzo się zgadzają. Musicie sami sobie policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 05.09.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Witam Za około 2 tygodnie powinienem mieć pomalowane ściany i wstawione drzwi. Wtedy popstrykam kilka fotek Pozdrawiam ROJTER Obiecałeś , wstaw pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 06.09.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam, Powstały małe opóźnienia Także proszę o jeszcze trochę cierpliwości. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts