clover 06.09.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam, mam prosbe do Rojtera. Czy moglbys zamiescic jakas fotke wiatrolapu? Robicie szafe wnekowa? Probuje przekonac do tego pomyslu meza ale on twierdzi, ze bedzie to kiepsko wygladalo, bo szafa bedzie zbyt mala. Moze jak zobaczy jakies zdjecie to zmieni zdanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 06.09.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Ja mam pytanie o komin. Będę musiała na dniach jakiś kupić, a nie mam pojęcia jaki. Napiszcie jakie zastosowaliście rozwiązanie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 07.09.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam Systemowy Schiedl'a. Szybko się stawia i nie ma żadnych problemów. Pozdrawiam Rojter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 07.09.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam Systemowy Schiedl'a. Szybko się stawia i nie ma żadnych problemów. Pozdrawiam Rojter Dziękuję za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna kawka 08.09.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam wszystkich Mam pytanko;czy ktoś z tutaj wpisujących się buduje,bądz wybudował dom o nazwie GRACJAN-z Domeny? Jestem zainteresowana tym projektem,ale chciałabym obejrzeć go w ;realu; zanim rozpoczne jego budowe. Serdecznie pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minio123 15.09.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 witam wszystkich ponownie po nonad miesiecznej przerwie spowodowanej "wspaniała " ekipa od dachu teraz prace ida pelna para wieezba jest skonczona scianki dzialowe i komin a panowie zabieraja sie za 2 dni do krycia dachowka!!! hura w koncu!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_g_a 16.09.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mam pytanie nie cierpiące zwłoki. Co z podciągami pod lanym stropem? Nasz majster mówi, że trzeba będzie kilka wykonać bo strop będzie za ciężki. Ale pytanie brzmi w którym miejscu będzie je najlepiej wstawić? Wiem, że majster zaproponował m in. aby jedna belka przebiegała jakoś ukośnie ale nie wiem czy to będzie w miarę estetycznie wyglądało. A jak to u siebie rozwiązałeś Rojter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 16.09.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0069.jpg Tutaj widać 2 podciągi. Jeden (po prawej) który biegnie od narożnika pokoju na dole, następnie nad schodami i salonem, a drugi nad samym wukuszem, akurat jest schowany pod karton gipsem. http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0067.jpg Tutaj widać wspomniany powyżej podciąg biegnący od narożnika do salonu oraz podciąg (przez całe zdjęcie) od narożnika pokoju do ściany kuchni (schowany pod szerokim kartongipsem) http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0062.jpgTutaj wersja "surowa" Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_g_a 17.09.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_g_a 17.09.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Mam kolejne pytanie do osób, które maja już za sobą przynajmniej fundamenty Gracjana. Ciekawa jestem ile was one kosztowały (materiały+robocizna) nie licząc tarasu i schodków przy drzwiach wejściowych. Nam wyceniono je na 59 tys. (oczywiście z robotami ziemnymi itd, nic nas już nie interesowało). Fundamenty ocieplaliśmy styropianem aqua 10cm+folia kubełkowa. Więc czy te 59 tys do dużo, mało, czy standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_sylwia 19.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Jak Ciebie same fundamenty kosztowały 59000 to powodzenia w dalszej drodze.Za co tyle zapłaciliscie mogła byś wyszczególnić ile poszło betonu i bloczka ile wzieli fachowcy itp. Dla mnie ta kwota jest z kosmosu o ile dobrze pamiętam to stan surowy otwarty wyniósł mnie ok 120000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_g_a 19.09.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Zapłaciliśmy ok 21 tys. za robociznę, 35 tys. za materiały i ok 3100 PLN za sprzęt. U nas działka ma dość duże nachylenie i wysokość ścian fundamentowych wyniosła 1.12m. Z tego co udało mi się wyczytać w kosztorysie powykonawczym to: zużyto 5.45 M3 betonu B15 na podłoże gruntowe, 16 M3 betonu B25 na ławy fundamentowe+0.8m3 betonu B25 na stopy fundamentowe. Izolacje przeciwwilg. fundamentów z papy termozgrzewalnej (obmiar 65m2), bloczki betonowe CERTUS 38x25x12cm 1729 szt. (3.20 PLNza sztukę). Cement 25 z dodatkami 1.9 t. Izolacje przeciwwilg. powłok. bitumiczne pion. na zimno (roztw. asfalt do gruntowania 134 kg, roztwór asfalt. do izolacji 89 kg, DYSPERBIT 491 kg. Ocieplenie ścian bud. fund. płytami styropianowymi gr 10cm metodą lekka-mokrą, (płyty aqua). Warstwa siatki na styropianie:zaprawa klej. sucha 343 kg, siatka z włókna szklanego 77.9 m2. Izolacje z folii kubełkowe 60 m2.Oczywiście nie wymieniłam tu drewna, gwoździ itd. Zamówiono tez dużo ziemi do zasypywania fundamentów. Patrząc na zdjęcia z naszej budowy widać jak wysoko wystają ściany fundamentowe (ze względu na różnicę wysokości jednego końca domu względem drugiego). Ja też uważam, że 59tys. to dużo, ale parter mamy wyceniony na około 63 tys. a poddasze na ok 19 tys. Więc w sumie wyszło by 141 tys za stan surowy otwarty. Musze tu nadmienić, że u nas wydłużono salon o 0.5 metra.Nie wiem jak inni ocieplali fundamenty (tzn. jaki styropian i jakiej grubości). W kosztorysie z Domeny, stan surowy zamknięty podają 269 tys. Chcielibyśmy sie w tym zmieścić a najlepiej być sporo poniżej ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 21.09.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Obiecałeś , wstaw pozdrawiam Góra + kuchnia + fotki z zewnątrz są już dostępne w mojej galerii. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 21.09.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam, mam prosbe do Rojtera. Czy moglbys zamiescic jakas fotke wiatrolapu? Robicie szafe wnekowa? Probuje przekonac do tego pomyslu meza ale on twierdzi, ze bedzie to kiepsko wygladalo, bo szafa bedzie zbyt mala. Moze jak zobaczy jakies zdjecie to zmieni zdanie Pozdrawiam Fotki dołu będą w tym tygodniu. Co do wiatrołapu - nie robimy szafy wnękowej, tylko zostawiamy samą wnękę w której będzie miejsce na wieszaki i szafkę na buty. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_g_a 22.09.2009 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Mam pytanie o dach. Ile wyniosła was robocizna? Tzn ile za więźbę, a ile za pokrycie razem z ociepleniem wełną i podbitką. Czy ktoś krył dachówką ceramiczną? My właśnie planujemy tak zrobić. No i jeszcze jakiej folii najlepiej użyć? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 26.09.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Cześć. Rojter, bardzo ładnie to wszystko sobie zaprojektowałeś. Wanna super . Pięknie, ślicznie i gustownie. Ja jestem jeszcze przed stropami nad parterem. Pozdrawiam. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guniek 26.09.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Rojter, mam pytanie odnośnie wentylacji mechanicznej, jaki masz zamontowany rekuperator i jak się sprawuje ? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 26.09.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Cześć. Rojter, bardzo ładnie to wszystko sobie zaprojektowałeś. Wanna super . Pięknie, ślicznie i gustownie. Ja jestem jeszcze przed stropami nad parterem. Pozdrawiam. Ewa Witam To zasługa mojego osobistego inspektora nadzoru - żony. Ona mówiła co by chciała, ja wyszukiwałem sprzęt w necie, wizualizowałem, "inspektor" akceptował i do produkcji Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 26.09.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Rojter, mam pytanie odnośnie wentylacji mechanicznej, jaki masz zamontowany rekuperator i jak się sprawuje ? pozdrawiam, Hmm, a gdzieś napisałem że mam wentylacje mechaniczną ? Jedyny mechanicznie wymuszony obieg powietrza to DGP. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guniek 27.09.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Rojter, Przeglądając twoje zdjęcia zauważyłem anemostaty i myślałem, że posiadasz wentylację mechaniczną. Ja w swoim Gracjanie montuję wentylację mechaniczną z rekuperatorem i zastanawiam się jaki rekuperator wybrać, bo słyszę 100 różnych opinni i mam dylemat. pozdrawiam, przepraszam za pomyłkę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts