guniek 27.09.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Rojter, Przeglądając twoje zdjęcia zauważyłem anemostaty i myślałem, że posiadasz wentylację mechaniczną. Ja w swoim Gracjanie montuję wentylację mechaniczną z rekuperatorem i zastanawiam się jaki rekuperator wybrać, bo słyszę 100 różnych opinni i mam dylemat. pozdrawiam, przepraszam za pomyłkę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia925 08.10.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam,Jestem dopiero początkująca. Bardzo zaciekawił mnie i mojego chłopaka projekt Gracjan. Chciałabym się dowiedzieć ile wyniósł was koszt wszystkich instalacji ( z rozgraniczeniem jaka i ile) oraz wywiązanie dachu sama robocizna. Bardzo serdecznie proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat.Z góry dziękuje. Odpowiedzi można przesłać mi też na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracjan2 Gosi i Darka 04.11.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Tutaj widać 2 podciągi. Jeden (po prawej) który biegnie od narożnika pokoju na dole, następnie nad schodami i salonem, a drugi nad samym wukuszem, akurat jest schowany pod karton gipsem. itdROJTER Witam wszystkich! Buduję poszerzoną wersję Gracjana o 70 cm mniej więcej w miejscu usytuowania jadalni i trochę zaniepoił mnie przeczytany post o dotakowych wzmocnieniach w stropie. Konsultowałam się z firmą budującą mój dom - twierdzą, że umieszczone belki rozdzielcze w stropie są wystarczającą formą zabezpieczenia . Proszę o dotakowe informacje czym podyktowaną jest taka zapobiegliwość ze strony waszych budowlańców.pozdrawiam małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 04.11.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam Głównie tym, że jakieś 800m pod moim domem jest kopalnia Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracjan2 Gosi i Darka 05.11.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Rojter:Dzięki za szybką odpowiedź - od wczoraj poruszyłam nadzór budowlany, architekta dokonującego zmian w projekcie i ludzi z Domeny. Ponieważ obecnie mieszkam nad wyrobiskiem z nieczynnej kopalni wiem o czym piszesz - raz mogę zamknąć drzwi do pokoju innym razem niekoniecznie bo tak pracuje podłoga. Przyglądałam się wykończeniówce w Twoim domu i mam pytanie - czy istnieje możliwość przesłania na moją prywatną pocztę zdjęć z aranżacji wnętrz bo chętynie bym wydrukowała niektóre, żeby móc pokazać naszym fachmanom bo często "na sucho" nie umiemy się z nimi dogadać gdy tłumaczymy co chcemy żeby zrobili.pozdrawiamMałgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_g_a 05.11.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Widzę, że Rojter jest tutaj wzorem dla wielu Gracjanowiczów. Muszę przyznać, że my także co nieco od Niego zaczerpnęliśmy. Na przykład zleciłam wykonanie wnęki w kuchni i wiatrołapie w takich samych wymiarach bo nie wiedziałam dokładnie na jakie wymiary się zdecydować a nie chciałam strzelać. Zauważyłam,że ściana kolankowa u Rojtera to 3 cegły +wieniec, u nas są dwie. W projekcie oryginalnym była jedna. My w sumie trochę obawialiśmy się podnoszenia zbyt dużo ale 3 cegły wyglądają dobrze. Chciałabym być już na etapie wykończeniówki ale nam jeszcze daleko. Ekipa od dachu ma wejść 12 listopada (chyba że pogoda nie pozwoli). A tak w ogóle to bardzo ładnie wykończyliście swojego Gracjanka Rojter. Często podziwiam Waszą galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 05.11.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Rojter: Dzięki za szybką odpowiedź - od wczoraj poruszyłam nadzór budowlany, architekta dokonującego zmian w projekcie i ludzi z Domeny. Ponieważ obecnie mieszkam nad wyrobiskiem z nieczynnej kopalni wiem o czym piszesz - raz mogę zamknąć drzwi do pokoju innym razem niekoniecznie bo tak pracuje podłoga. Przyglądałam się wykończeniówce w Twoim domu i mam pytanie - czy istnieje możliwość przesłania na moją prywatną pocztę zdjęć z aranżacji wnętrz bo chętynie bym wydrukowała niektóre, żeby móc pokazać naszym fachmanom bo często "na sucho" nie umiemy się z nimi dogadać gdy tłumaczymy co chcemy żeby zrobili. pozdrawiam Małgosia Napisz na PW jakie fotki Cię interesują. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo. 26.12.2009 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Za kończone w ty roku fundamenty zmiany: - brak garażu w domu ( pokój zamiast garażu )- prawdopodobnie nie będzie dwóch schodów w domu na parterze http://img225.imageshack.us/img225/4472/fundamenty1.jpghttp://img143.imageshack.us/img143/7858/fundamenty2.jpghttp://img230.imageshack.us/img230/3706/fundamenty3.jpg http://img300.imageshack.us/img300/3618/zepchnite.jpghttp://img137.imageshack.us/img137/5850/zepchnite1.jpghttp://img301.imageshack.us/img301/6361/zepchnite2.jpghttp://img412.imageshack.us/img412/6865/zepchnite3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_g_a 26.12.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Czy mogłabym wiedzieć jakiej firmy okna i jakiego koloru wstawialiście w Waszym Gracjanie? My właśnie jesteśmy na etapie wyboru okien. Zastanawiam się czy nie podzielić okien w salonie, w kuchni i gabinecie na 2-skrzydłowe bo podobno 1-skrzydłowe będą bardzo ciężkie. Co do koloru to też jeszcze nie wiemy, albo białe albo brąz ale nie za ciemny bo mamy bardzo ciemny dach. Będę wdzięczna za info i porady. Pozdrawiam.PS Zadowoleni jesteście z wyboru projektu? Nam jak na razie się podoba. Zobaczymy jak będzie w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka i Karol 30.12.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam!Chciałem się zapytać czy ma ktoś może jakiś projekt instalacji elektrycznej Gracjana?Jak można to prosił bym o przesłanie takiego projektu na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clover 22.01.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam, Mam pytanko do Rojtera. Chcialabym sie dowiedziec kto wykonywal Wam zabudowe garderoby. Co do okien to my wstawialismy okna drewniane firmy Gartfen kolor teak. Dzielilismy tylko w kuchni i gabinecie a w salonie zostawilismy jak w projekcie. Przy drewnianych oknach moga one byc o wiekszej powierzchni. W salonie zamienilismy jeszcze okna i drzwi balkonowe tarasowe na drzwi przesuwne dwuczesciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 22.01.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam, Mam pytanko do Rojtera. Chcialabym sie dowiedziec kto wykonywal Wam zabudowe garderoby. Co do okien to my wstawialismy okna drewniane firmy Gartfen kolor teak. Dzielilismy tylko w kuchni i gabinecie a w salonie zostawilismy jak w projekcie. Przy drewnianych oknach moga one byc o wiekszej powierzchni. W salonie zamienilismy jeszcze okna i drzwi balkonowe tarasowe na drzwi przesuwne dwuczesciowe. Zabudowę wykonywała ta sama firma, która robiła meble w kuchni, łazience oraz zabudowę w pokoju na dole. Sam projekt i pomysł tej zabudowy to moje dzieło, po uwzględnieniu uwag mojej małżonki ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 29.01.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Rojter czy Twój żyrandol w salonie to FERRARA firmy Eglo? Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 29.01.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Rojter czy Twój żyrandol w salonie to FERRARA firmy Eglo? Jak się sprawuje? Zgadza się jest to Ferrara W20. Na razie sprawuje się bezbłędnie tzn świeci Należy uważać z kloszami, upadek z 1m na kafelki kończy się zakupem nowego klosza. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia1211 04.02.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Witam! Właśnie jesteśmy na etapie wyboru projektu i bardzo spodobał nam się ten projekt. W sumie to się na niego zdecydowaliśmy ale wcześniej byśmy go chętnie obejrzeli w realu. Stąd prośba do "kris_sylwia", ponieważ też jesteśmy z Wołomina o kontakt na adres [email protected] z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaron 08.02.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 witam !To pytanie może już do uzytkowników Gracjana .Czy wykonywaliście wentylację pomieszczeń wg projektu ( kuchnia, łazienka, WC) i wystawialiście na dach tzw" kominki wentylacyjne ?Jak sparwuje sie u Was tak wykonana wentylacja ? Czy to działa poprawnie , czy nie ma ciągów wstecznych itp. Czy może budowany byl komin z putsaków wentylacyjnych i wyprowadzaliście go nad dach i okładaliście klinkierem ? pozdrArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boba i Krystian 18.02.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Cześć,podeślijcie mi proszę wymiary okien do Gracjanka, bo czekam na projekt, a na szybko potrzebuję wymiary stolarki ( bez dachowych ).Z góry dzięki. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvvio73 02.03.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 czy ktoś ma wybudowanego gracjana niedaleko wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur.k 19.04.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Hej,też przymierzam się do zakupu tego projektu. Jestem na etapie składania wniosku o ustalenie warunków zabudowy i przepisywania działki (dostaliśmy od rodziców). Mam zamiar w tym roku zrobić fundamenty. Reszta w przyszłym roku. Zastanawiam się która opcja stawiania ścian najmniej będzie kosztowała:-Ytong,-Poroterm,-Suporex.Co polecacie jeżeli chodzi o koszty i dalej o wykończenie ścian, tynki itp... - to też kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszeczek4 27.04.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 witam wszystkichMy wlasnie jestesmy po zakupie działeczki tez Gracjanek namsie marzy;)czy jest moze ktos z lubuskiego i moglby sie pochwalic swoim domkiem???bardzo by nam to pomogło....my bedziemy sie budowac w Płotach kolo Zielonejpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts