lukaszeczek4 27.04.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 czy moglby ktos napisac jak dlugo przy dobrej pogodzie potrwa zrobienie fundamentowdzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 25.05.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Po różnych przebojach z murarzami mam wreszcie zarówno strop jak i dalszy ciąg czyli poddasze. Nie myślałam, że to tak długo będzie się ciągnąć. Ale trudno, nie zawsze trafia się rzetelna ekipa. Okna skąd brać? Okolica Sieradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
86ania86 03.06.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 witam, jesteśmy z mężem zdecydowani wybudować Gracjana właśnie z dwoma garażami. będziemy wdzięczni za zdjęcia i porady na maila:[email protected]. dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzik 29.06.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Witam, My jesteśmy na etapie wykończenia wnetrz. Podaje link do zdjeć. http://monika300.fotosik.pl/albumy/519175.html Pozdrawiam Super, ja wiosną przyszłego roku zamierzam budowac Gracjana we Wrocławiu, powiedz mi proszę ile Was wyniusł całkowity koszt budowy? bo te ceny tak skaczą, pozdrawiam Zuzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbara j 01.07.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam Wszystkich.Też mamy zamiar budować Gracjana, bardzo podoba nam się ten projekt. Chciałam zapytać czy ktoś w pobliżu Wrocławia wybudował ten dom i czy była by taka możliwość żeby zobaczyć go na żywo? Pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenred 22.07.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 (edytowane) Witam! Czy ktoś z szacownych forumowiczów wybudował Gracjana w Warszawie bądźi okolicach? Jesteśmy tuż przed zakupem i adaptacją projektu a na wiosnę ruszamy z budową Edytowane 31 Grudnia 2010 przez kenred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gakr 26.12.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Witam, jestem nowy na forum. Wybraliśmy z żoną projekt gracjan z pojedynczym garażem. Wyczytałem na forum dużo trafnych uwag i opinii. Ale został nam jeszcze jeden problem odnośnie kotłowni. A mianowicie: 1. Czym najlepiej i ekonomicznie ogrzać ten domek? i 2. Jeśli wybiorę piec na ekogroszek to muszę powiększyć jakoś kotłownie, zdecydowanie braknie powierzchni na piec z podajnikiem, zasobnik wody użytkowej i osprzęt do solar. A nie chce robić piwnicy. Macie może jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becia40 14.01.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam wszystkich serdecznie, jestem po raz pierwszy na forum. Z ogromnym zainteresowaniem przeczytałam uwagi i spostrzeżenia dotyczące projektu Gracjana. Część wykorzystam, dziękuję wszystkim za czas poświęcony na wpisy. Nam dopiero zaczynającym budowę będzie łatwiej. Jestem dopiero na etapie czekania na pozwolenie, ale już szukam ekipy i czekam na wyceny. Ponieważ nie mogliśmy jeszcze nic zrobić na działce, to chociaż postawiliśmy porządne ogrodzenie, bo potem może już by nie starczyło kasy na takie.Mam pytanko do tych, co już wybudowali Gracjanka, czy ktoś zainstalował w nim pompę cieplną? Jakie ogrzewanie na dole i na górze domu? Będę wdzięczna za przysłane odpowiedzi.Pozdrawiam wszystkich:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orion200 11.02.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, jestem po raz pierwszy na forum. Z ogromnym zainteresowaniem przeczytałam uwagi i spostrzeżenia dotyczące projektu Gracjana. Część wykorzystam, dziękuję wszystkim za czas poświęcony na wpisy. Nam dopiero zaczynającym budowę będzie łatwiej. Jestem dopiero na etapie czekania na pozwolenie, ale już szukam ekipy i czekam na wyceny. Ponieważ nie mogliśmy jeszcze nic zrobić na działce, to chociaż postawiliśmy porządne ogrodzenie, bo potem może już by nie starczyło kasy na takie. Mam pytanko do tych, co już wybudowali Gracjanka, czy ktoś zainstalował w nim pompę cieplną? Jakie ogrzewanie na dole i na górze domu? Będę wdzięczna za przysłane odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich:wave: Witam Jestem na etapie budowy Gracjana mam już stan surowy z dachem (dachówka Brass).Na dole robie ogrzewanie podłogowe a na górze będą grzejniki. Pozdrawiam Marcin Edytowane 11 Lutego 2011 przez orion200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia83 10.03.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam serdecznie, ja mam dom według projektu Gracjan i mam w nim pompę cieplną Viessmana , a jedyne możliwe ogrzewanie to ogrzewanie podłogowe, sprawdza się, w domu mam temperaturę około 20-21 stopni, pompa to super urządzenie praktycznie bez obsługowe, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Tomek 13.05.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam Ulepszenia - praktycznie żadnych, szukałem właśnie takiego projektu, w którym nie będę musiał za dużo zmieniać, choć życie pokazało inaczej. Zmiany zamierzone: 1. Zamian miejscami łazienki, z strychem na 1 piętrze 2. Likwidacja lukarny na rzecz okien połaciowych nad garażem 3. Zmiana wysokości parteru pod kuchnią, salonem, jadalnią i pokojem - powód ukształtowanie terenu 4. Zmiana wysokości okien na parterze - powód punkt wyżej 5. Zmniejszenie rozmiaru drzwi frontowych - likwidacja przeszkleń - choć nie jestem do końca przekonany co do słuszności tej decyzji 6. Konieczność zwieszenia ilości schodów - powód - punkt 3 7. Przesunięcie otworu drzwi w łazience na 1 piętrze, przez co będę mógł wcisnąć jeden schodek więcej na półpiętrze 8. Zmiana kształtu komina Zmiany które wystąpiły podczas budowy 1. Zmiana szerokości okien w łazience, kotłowni i garażu - górale którzy budują mi dom powiedzieli. że :te okienka cosik takie małe są" i poszerzyli mi je. 2. Zmniejszenie spiżarni na rzecz dodatkowej wnęki w wiatrołapie. Pozdrawiam ROJTER Czyli obniżyłeś parter równo z garażem, łazienką i kotłownią? Ile więc masz wysokośći teraz na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buris 26.05.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Witam, po kilku miesiącach szukania projektu zdecydowaliśmy się na Gracjana, w tym tygodniu zamierzamy kupić projekt. Czy mogę prosić Was o fotki, oraz uwagi co zmieniać na co uważać przy budowie jakie są koszta itp.? Dodam jeszcze, że będziemy budować go w okolicy Wrocławia. Pozdrawiam i z góry dzięki za meile [email protected] Edytowane 26 Maja 2011 przez buris brak adresu email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Łukasz W. 16.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam wszystkich sympatyków Gracjana:) Od grudnia 2011 również i my staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami ... projektu:) Projekt "poszedł" do adaptacji:) Mamy pytanie... czy ktoś budował/zbudował/buduje Gracjanka w okolicach Skierniewic Łodzi Warszawy? Bardzo chętnie zobaczylibyśmy na żywo domek, jeśli oczywiście ktośnam pozwoli zobaczyć i nas zaprosi na budowę kontakt bezpośredni do mnie to [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Łukasz i Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawawrza 12.05.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jaki piec polecacie do Gracjana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMaciek 24.06.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam!! Od niedawna jesteśmy posiadaczami projektu GRACJAN z pojedynczym garażem. Czekamy na pozwolenie i ruszamy z budową Czy ktoś z Państwa buduje domek w okolicach Krakowa??? Chcielibyśmy z mężem zobaczyć domek w środku pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malineczka 05.11.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 my tez mamy gracjanka.wybudowalismy sie w okolicach krakowa... dachowka juz jest...pora zabic okna na zime... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebula221 13.12.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witam, Też mam Gracjanka. Okolice Wołomina koło Warszawy. Stan surowy otwarty, dach na razie pokryty papą. Pozdrawiam wszystkich gracjanowiczów )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 24.12.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Witam,Jestem świeżo po zakupie projektu. Czekanie na warunki zabudowy to bardzo dobra rzecz - przez ten okres koncepcja zmieniła mi sie parę razy. 4 pewniaki (Z283, Herkules, Andromeda i Kaspian) odpadły na rzecz Gracjana.Start od wiosny.Ma ktoś może wentylacje mechaniczna z rekuperacja i żwirowym gruntowym wymiennikiem ciepła przy tym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HansZimmer 12.02.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Szukam projektu i zastanawiam się nad Kaspianem i przy nim raczej zostanę. Ale piszę bo tez chcę mieć rekuperację i pompę ciepła. Koszt sa spore ale rozmach cen jest spory. ZIS, czy masz już jakieś firmy, które Ci wycenily kszty odnośnie reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 02.03.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Szukam projektu i zastanawiam się nad Kaspianem i przy nim raczej zostanę. Ale piszę bo tez chcę mieć rekuperację i pompę ciepła. Koszt sa spore ale rozmach cen jest spory. ZIS, czy masz już jakieś firmy, które Ci wycenily kszty odnośnie reku ? Nie, nie mam nic. Na chwile obecną koncepcja jest taka, ze zostaje przy wentylacji grawitacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts