guniek 27.05.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witaj Piotr P_I_O_T_R Chciałbym zobaczyć twój dom, jeśli to możliwe odpisz : [email protected] . Jestem na etapie budowy ścian, może jeszcze coś zmienię ? pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgierdn 28.05.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 A widzieliście nowy projekt pracowni Domena dom CEZAR ? Jest praktycznie taki sam w środku jak Gracjan , z tym że architekt zmienił układ dachu , powiększył dom i tym samym ułatwił mozliwość np.zmieszczenia szaf wnękowych w wiatrołapie. Podoba mi się też zmiejszenie podcienia co daje więcej światła w salonie. Generalnie fajny projekt bo powiekszyły się pomieszczenia, dodając trochę zmian zaczerpniętych z Gracjana można stworzyć fajny domek. Niestety projekt dopiero dostępny od sierpnia. Ale może warto poczekać.Co o tym myślicie.http://www.extradom.pl/Default.aspx?szukaj=cezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monte23 29.05.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam.Ja również zamierzam budować Gracjana.Jeżeli ktoś dysponuje zdjęciami z budowy tego domu to była bym wdzięczna za ich udostępnienie. Mój e-mail: [email protected]Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfiat-ek 30.05.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Słuchajcie, czy ktoś planuje budowe projektu Gracjan z Domena w okolicach Wrocławia lub już postawil żeby mógł się podzielić doświadczeniami??? Pozdrawiam serdecznie dajcie znać [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guli2004 30.05.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam Jeśli ktokolwiek ma jakieś pytania służę pomocą. Pozdrawiam ROJTER witam mam pytanie o otwory na okna czy są powiększone na wysokość?? chcę założyć rolety i zastanawiam się czy się zmieszczą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro_zb 30.05.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Jak tylko coś się pojawią, na pewno wrzucę. Pozdrawiam ROJTER Witam Rojter! Na dniach będę się decydował na projekt Gracjana. Jednak byłoby super zobaczyć wcześniej ten domek "na żywo". Jestem z Bytomia...jak coś to daj znać. Z góry dziękuję. P.S Pozdrawiam wszystkich Gracjanowiczów...mam nadzieję, że niedługo do Was dołącze.. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 30.05.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Jaro_zb Akurat tak się składa, że też jestem z Bytomia Dom buduje w Mysłowicach, także nie ma problemu z zobaczeniem, go na żywo. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro_zb 31.05.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Jaro_zb Akurat tak się składa, że też jestem z Bytomia Dom buduje w Mysłowicach, także nie ma problemu z zobaczeniem, go na żywo. Pozdrawiam ROJTER Super! W takim razie jak tylko będzie taka możliowść to napisz na priv. dokładne namiary to kiedyś podskoczymy z żoną. Dzięki. P.S Z Bytomia też jesteś...kto wie może się znamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guli2004 01.06.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 WitamZ jakich pustaków chcecie lub budujecie Gracjana ??Myślę o Maxie ODONÓW. Wymiary 288x188x220 mm.http://www.allegro.pl/item370908887_pustak_ceram_max_220_odonow_transport_c_brutt.html W cenie ok. 3 zł z transportem.Chcę docieplić wełną.Nie jestem jeszcze zdecydowany jak grubą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 03.06.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Z jakich pustaków chcecie lub budujecie Gracjana ?? Myślę o Maxie ODONÓW. Wymiary 288x188x220 mm. http://www.allegro.pl/item370908887_pustak_ceram_max_220_odonow_transport_c_brutt.html W cenie ok. 3 zł z transportem. Chcę docieplić wełną. Nie jestem jeszcze zdecydowany jak grubą. pozdrawiam Witam Ja postawiłem z Porotherma 25, ceny nie podam, bo jak sobie ją przypominam, to mnie krew zalewa. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 03.06.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 witam mam pytanie o otwory na okna czy są powiększone na wysokość?? chcę założyć rolety i zastanawiam się czy się zmieszczą pozdrawiam U nas okna są powiększone na wysokość i niektóre na szerokość (na parterze w garażu, kotłowni i łazience). Spowodowane to było ukształtowaniem terenu i położeniem działki, przez co podłoga w salonie jest na tym samym poziomie co podłoga w garażu. Coś trzeba było zrobić z tymi 30cm, więc postanowiliśmy powiększyć okna. Jak to się mówi światła nigdy za wiele. Niestety rolet nie mamy, więc nie mogę się wypowiedzieć w tej sprawie. Ale z tego co wiem, można kupić rolety, które chowają się w nadprożach okien. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasianow 05.06.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Przymierzamy sie z męzem do kupna projektu Gracjan. Czy ktos zastanawiał się lub ma ju zaakceptowana zmianę, a mianowicie zamknięcie kuchni. nie chciałabym, zeby zapachy roznosiły sie na jadalnie i salon. Czy wtedy jadalnia nie zostaje kiszkowata i mało funkcjonalna. Bo tego chciałabym oczywiscie unikąć. To co jest w projekcie to chyba lada odzielająca kuchnię od jadalni? czy w przedpokoju da sie umiescić szafę?? Nie widze tam zbytnio miejsca i chyba trzebaby to było robić kosztem gabinetu. I jeszcze jedna rzecz...jak rozwiazaliście problem pralni i suszarni??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 07.06.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 kasianow, Dobry wyciąg rozwiąże problem zapachów W oryginale w przedpokoju nie ma miejsca na szafę i nie wiem, czy będziesz mogą to zrobić kosztem gabinetu, ta ściana jest ściana nośną. Ja zrobiłem miejsce na ciuchy (wneka 80cm) kosztem spiżarki. Problem prali i suszarni rozwiązałem zamieniając miejscami łazienkę ze strychem i w miejscu oryginalnej łazienki zrobiłem pralnie i suszarnie. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin i monika 20.06.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 WitamZaczynamy budowę Gracjana 27.07.2008 nie widzieliśmy go nigdy ale bardzo nam sie podobał na [projekcie. Jak by była możliwośc to nawet z zewnątrz zobaczenie tego domu by nam dużo dane. Jesteśmy z Jaworzna więc do mysłowic mamy blisko. Jak byśmy mogli go zobaczyć u was byłoby ekstra.Prosze o kontakt [email protected]602-710-285 Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 20.06.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witam Jeśli pytanie jest kierowane do mnie, to nie widzę problemu Jak coś to piszcie na [email protected] Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 29.06.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witam Wszystkich! Również wystartowałem z Gracjanem budowa pod Gdynią Na razie jesteśmy na etapie zalewania ław fundamentowych. Rojter mam do Ciebie parę pytań bo jesteś o wiele dalej od nas Widzę, że zmieniłeś wysokość ścianek kolankowych zarówno w części nad garażem i mieszkalnej. Czy z tą zmianą wiązała się przeróbka konstrukcji więźby dachowej. Czy poszło bez problemów? Bo również chcę to zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 30.06.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam Wszystkich! [...] Widzę, że zmieniłeś wysokość ścianek kolankowych zarówno w części nad garażem i mieszkalnej. Czy z tą zmianą wiązała się przeróbka konstrukcji więźby dachowej. Czy poszło bez problemów? Bo również chcę to zmienić... Poszło bez najmniejszych problemów, należy tylko pamiętać, aby przedłużyć odpowiednio krokwie. Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojter 30.06.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 [...] ale jak możesz to wrzuć troche zdjęć ze środka (pokoje,skosy i takie tam ) [...] Trochę zdjęć z "gołego" środka. W tym tygodniu wrzucę fotki już z działówkami. http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0040.jpg http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0041.jpg http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0046.jpg http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0042.jpg http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0043.jpg http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0044.jpg http://www.rogucki.pl/dom/album/medium/0045.jpg Pozdrawiam ROJTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_swierczynski 08.07.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam, Od dwóch tygodni my też jesteśmy posiadaczami jak narazie tylko projektu Gracjan 2. Mam jedno pytanko odnośnie tego projektu a reczej kosztów jego budowny. Dowaidywaliśmy sie o koszt robocizny za zrobienia fundamentow i postawienie scian z BK. Niestety pierwsza ekipa dala nam taka cene ze nie wiedzielismy czy smiac sie czy płakac . Jeżeli mogli byscie mi napisac ile was wyniósł, wyniesie ten koszt, lub koszt calego stanu surowego otwartego był bym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Tomasz Świerczyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jwpbanan 09.07.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Mam pytanko.Na jaka wysokosc ciagniecie scianke kolankowa? Ja wymurowalem na 5 pustaków + 6 wieniec co w sumie na gotowo daje jakies 95 cm od środka (wylewka ok 10 cm i dość gruby styropianowy strop). Nie wiem czy za bardzo nie poszedlem po bandzie ale trudno jest co kolwiek powiedziec dopoki nie ma jeszcze dachu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts