klaudia11 03.10.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 WitamJestesmy z mezem na etapie wykanczania domu no i poszukujemy dobrego wkladu do kominka. Zastanawiamy sie jakiej firmy wybrac , no i czy ma byc zeliwny czy tez metalowy?Niektorzy odradzaja kupno polskich wkladow, wiec jakie one powinny byc?Kominek nie ma ogrzewac domu , bedzie uzywany tylko w celach rekreacyjnych.Prosze o poradeKlaudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isko 04.10.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 witam, ja swój wkład zrobiłem sam z cegły szamotowej i kosztowało mnie to 350 PLN A WKŁAD NAJTAŃSZY KOSZTUJE 1000 PLN TAKŻE JA PROPONUJE WYBUDOWANIE WKŁADU TO NIE JEST TRUDNE.MILEJ ZABAWY I POZDROWIENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 04.10.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witam! isko interesuje mnie to jak wykonałeś swój kominek z cegły szamotowej, napisz coś więcej jak to zrobiłeś i jak się to sprawuje. Zdjęcia mile widziane, myślę, że nie tylko mnie to interesuje. Odnośnie wkładów kominkowych to nie prawda,że polskie są generalnie złe. Są różne. Tarnawa lub Tarnava (żeliwne nie skręcane) są chwalone przez użytkowników. Może nie są extra urody, chociaż nie wiem co obecnie robią, ma jednak jedną "wadę", nie należą do tanich. Wybór jest jest duży.Napewno nie należy oczekiwać zbyt wiele od tanich wkładów marketowych, mam na myśli trwałość. Jest dużo na temat wkładów na forum, poszukajcie W dziale "wnętrza" można czytać i oglądać parę dni. Użyjcie hasła szukaj i wpiszcie co Was interesuje. Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isko 05.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 budowa jest bardzo prosta tak jak ścianę byś budował ,prześle tobie zdjęcia w niedziele wieczorem bo muszę porobnic,Tak jak napisałem wydałem 350zł cegła +ta maczka szamotowa ,zastanawiałem sie nad wkładem ale 1000 zł trzeba wydać teraz mi pozostała obudowa całego kominka. pozdrowionka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 08.10.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Jak chcesz mieć dobry, ładny i solidny wkład to polecam norweski DOVRE.Wybraliśmy model 2180.Wejdż na http://www.dovre.com.pl może znajdziesz coś dla Siebie.Mnie osobiście wkłady tej firmy bardzo się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 11.10.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam. Ja wlasnie tez jestem na tym etapie przed zima Wiec ja chyba wybiore wklad nasz polski firmy tarnawa. Jest to monolit pelen odlew z zasysaniem powietrza na szybe wiec sie tak nie brudzi Moc ma 12 kw ale ja mam tylko 60 m2 mieszkanka wiec wystarczy zupelnie. Kominek jest przeznaczony do cioglego palenia. I wklad ma kosztowac jakies 2500 wiec tak optymalnie mysle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 11.10.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ja tez przed zimą chcę kupić wkład do kominka. Planuje Dystrybucje Gorącego Powietrza. Tak więc będę paliła dosyc często. Dom ma ok. 140m2 powierzchni. Jest tyle firm, że już dostaje kręćka. Chcę kupić wkład do 4 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 18.10.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Proponuję zapoznać się z postami Jeża( a jest co czytać), byłem ciemny jeżeli chodzi o instalacjie dystrybucji powietrza z kominków, dzięki niemu wiem więcej. No chyba, że tematy kominkowe nie są Ci obce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts