farbiarz 29.07.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witam wszystkich i zwracam się z zapytaniem czym można usunąć starą i mocno przyklejoną sadzę z blachy ocynkowanej. Chciałbym pomalować ten dach, ale obawiam się, że może być mały problem z trwałością farby na takim podłożu. Zadne rozpuszczalniki ani detergenty nie pomagają. Może macie na to jakieś sposoby albo znacie dobre środki (prosze o nazwe i producenta). Dzieki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 29.07.2003 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Hey,nie wiem jak to jest w przypadku ocynkowanej blachy, ale ja mialem podobny problem przy murach w okolicach starego komina z cegly i przed tynkowaniem doswiadczony murarz kazal mi pomalowac ten fragment sciany rozwodnionym plynnym szklem. Twierdzil, ze dzieki temu sadza nie bedzie tworzyla plam na powierzchni tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 30.07.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 podpowiedź teoretyka, ale może będzie skuteczna - może spróbuj najpierw opalarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbiarz 30.07.2003 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Hej Sławku. Szkło wodne napewno nie pomoże. A tak przez ciekawość.. I jak Ci pokryła farba na takim tynku malowanym szkłem wodnym? Znam ludzi, którzy dokładnie sponiewierali majstrów proponujących takie rozwiązanie.. Ale dzięki za chęć pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbiarz 30.07.2003 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Dziękuje również za pomysł z tą opalarką. Spróbuje, może sie powiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2003 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Przeczytaj to:http://www.konchem.pl/chemikalia.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 31.07.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Hey Farbiarzu, mam nadzieję, że Twoje obawy odnośnie (nie)możliwości pomalowania przeze mnie fragmentu potraktowanego szkłem wodnym wzięły się stąd, że nie przeczytałeś uważnie mego postu. Otóż rozwodnionym szkłem wodnym został u mnie pomalowany mur ceglany jeszcze przed tynkowaniem (fragmenty wielkości 1 m2) dlatego mam nadzieję, że nie będę miał w przyszłości problemów z pomalowaniem tynku , bo jeśli nie to kicha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbiarz 31.07.2003 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 A to chyba, ze tak Sławku. Myślałem troche o tej wypalarce, ale doszedłem do wniosku, że razem z tą sadzą zejdzie mi również ocynk z blachy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts