ewela 04.10.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witajcie, Mam taki dylemat........bede wnioskowac o pozowlenie na budowe ale poniewaz nie zdazylismy zalatwic aktu wlasnosci dzialki na mnie to chyba oddamy dokument na ktorym moja mama/obecny wlasciciel dzialki/ napisze oswiadczenie ze uzycza terenu pod budowe czy jakos to sie pisze.....a pozniej zalatwimy akt wlasnosci na mnie i pojde do banku po kredyt......tylko czy bank bedzie mial cos do tego ze na pozwoleniu na budowe jeszcze nie ja jestem wlascicielem dzialki ?czy nie bedzie to mialo nic do rzeczy bo w chwili starania sie o kredyt ja bede juz wlascicielem dzialki........? ewela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 04.10.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Hmmm pytanie czy w ogóle dostaniesz pozwolenie na budowe:)Wg prawa musisz udokumentowac prawo do dysponowania nieruchomością - nie wiem, czy "użyczenie" o którym piszesz się w to wlicza.Proponowałbym w pierwszej kolejności zająć się tym aspektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 04.10.2007 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 architekt moj ktory pracuje w urzedzie miejskim powiedzial mi ze wystarczy takie zaswiadczenie.....nie wiem czy uzyl slowa 'uzyczenie' ale wynikalo z jego wypowiedzi ze nawet on by mogl budowac na dzialce mojej matki:)chyba wie co mowi skoro w sumie wydaje zezwolenia poniekad:)a ja sie zastanawiam co bank na to.....bo pozwolenie na budowe bank potrzebuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts