Margaret 04.10.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witam,Szukam ziemi ogrodowej za rozsądną cenę w okolicach Izabelina, Starych Babic, Łomianek. Prosze o info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 04.10.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Polecam ziemię ogrodową po 8 zł w takich żółtych workach ze sklepu ogrodniczego Plantico w Zielonce na Parkowej 1.Wcześniej kupiłem ziemię po dobrej cenie 4,30 zł za 50 l (200worków) ale zabrakło mi jak sobie obliczyłem wydajność z 1 worka 25 szt. niestety nie mogli mi przywieźć z dnia na dzień więc musiałem kupić w innym sklepie. Kupiłem 20 worków 50 l i zauważyłem różnicę w pojemności i wadze worków wyszło na brakujący kawałek 12 szt. Wnioski wyciągnijcie Sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.10.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 to nie lepiej kupiś ciężarówkę humusu za kilkaset złotych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 05.10.2007 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ale ja potrzebuję kilka wywrotek na ok 500m2! Jesli ktoś ma namiar na tanią ziemięto prosze o info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 06.10.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Nie przejmuj się, ja potrzebuję na ok.2500m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorczyca81 09.10.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 No dobrze ale ile dokładnie tej ziemi? Bo na powierzchni 500m2 można usypać górkę na 2 m lub wysypać pod ogród jakąś warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 10.10.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Ale ja potrzebuję kilka wywrotek na ok 500m2! Jesli ktoś ma namiar na tanią ziemięto prosze o info:) Wpisz w google : Pieczarki+produkcja i zadzwoń do najbliżeszej pieczarkarni. Tam mają ziemię poprodukcyjną, na którą składa się zwapnowany obornik koński, najczęściej już przekompostowany i leżący w pryzmach na dworze. U nas taką ziemię sprzedają po 5 zł/ worek( 50 zł/ tona) i całkowicie wystarczy 10 cm i przekopanie z rodzimym podłożem. Może też być obornik ze stadniny, hodowli krów, PGR-u, byle był przekompostowany przynajmniej rok - słoma zawarta w mieszance skutecznie poprawi strukturę gleby, a ggggugusie nawiozą ją pięknie! A potem wszystko rośnie jak na drożdżach )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts