Staszek budowniczy 04.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Tak za półtora miesiąca będę kładł tynki wapienno cementowe . Znaczy się ja będę pomagierem a tylki bedzie kładł mój sąsiad - jest murarzem, tynkarzem .Przyznam się że wolałbym tego sam nie robić . Ile kosztuje m2 tynku tego typu robionego maszynowo - tak jak tynk gipsowy ? Z jakimi kwotami sie spotkaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 04.10.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 17 zl/m2 z agregatu, przecierany gabka , 16 zl bez gabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 04.10.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Na śląsku tynk cem- wap. z pełną obsługą to koszt na dziś 12zł bez rachunku, 14zł z rachunkiem. Oczywiście materiał płacisz ty , my zamawiamy , co zostaje zbieramy i kasa z powrotem, najpierw wuzetka a potem faktura na materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 04.10.2007 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Na śląsku tynk cem- wap. z pełną obsługą to koszt na dziś 12zł bez rachunku, 14zł z rachunkiem. Oczywiście materiał płacisz ty , my zamawiamy , co zostaje zbieramy i kasa z powrotem, najpierw wuzetka a potem faktura na materiał. Czy mam rozum ieć że byś się podjął tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 04.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Podejmujemy każde wezwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 04.10.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Super - jestem pewien ze się dogadamy Wysłałem wiadomośc na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 04.10.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Tak czytam i wspominam, jak dwa lata temu 6,5 za metr płaciłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 04.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Gdzieś tyle płacił?Dwa lata temu cena stała na podobnym poziomie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 04.10.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To se ne wrati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 05.10.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Tak za półtora miesiąca będę kładł tynki wapienno cementowe . Nie wiem czy to dobry pomysł i nie lepiej poczekać do wiosny. Tynki nie lubią przymrozków. Zwracam honor jeśli masz już okna i ogrzewasz dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.10.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ja mam cenę 10zeta za matr bez r-ku ...materiał sama kupuję czyli cement, wapno, piasek, profile i co tam jeszcze trza....acha , i to są tynki zacierane gąbką. W związku z powyższym stwierdzeniem ...proszę mi powiedzieć czy można teraz te tynki robić bez szkody dla nich.... mam co prawda okna i drzwi, ale nie ogrzewam domu i ogrzewać zimą nie będę...tynkarze mają wejść za tydzień . Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.10.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.10.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ja tez 2 lata temu płaciłem 7 zł za cem-wap i 18 zł za maszynowy.Czas na tynki srednio dobry, tynki niosa ze sobą duzo wilgoci, której nie będziesz miał się jak pozbyć w chłodne, deszczowe jesienne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 05.10.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 15 października montują mi okna. Będę grzał kozą więc temperatura nigdy nie spadnie poniżej 5-7 stopni. Będę tego pilnował przez minimum miesiąc. Naprzemienne grzanie i wietrzenie . Muszę tak zrobić gdyż pod koniec grudnia przychodzą mi montować sufit podwieszony . Liczę się z dużym zużyciem drewna niestety . Ale z drugiej strony zostało mi bardzo dużo ścinek z więźby więc jest co palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodowity 05.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Na śląsku tynk cem- wap. z pełną obsługą to koszt na dziś 12zł bez rachunku, 14zł z rachunkiem. Oczywiście materiał płacisz ty , my zamawiamy , co zostaje zbieramy i kasa z powrotem, najpierw wuzetka a potem faktura na materiał. A jak to wychodzi z materiałem 12 + ... = .../m.kw? Czy można przygotować tynk cem.-wap. bezpośredni pod malowanie ale bez gipsowania? PZD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 tynk IV kategori nadaje sie bezpośrednio pod malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodowity 05.10.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 tynk IV kategori nadaje sie bezpośrednio pod malowanie Aha tak myślałem, że IV kategorii będzie się nadawał..... Pewnie III nie... Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodowity 05.10.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Co to jest tynk IV kategorii? Wiem, że nadaje się bezposśrednio do malowania... Z góry dziękuję za odpowiedź że jest to tynk pomiędzy III a V, bo sie domyślam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.10.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 pojęcia zielonego nie mam...ale cokolwiek by to nie było nadaje się a tak serio... będę miała tynki cw zacierane gąbką.... i jakiejkolwiek kategorii by nie były będę je malować, gładzi nie przewiduję bo nie podobają mi się ściany gładkie jak d... niemowlaka.... i tak miałam mieć farbę delikatnie strukturalną...a tak, będę mieć od razu bez dodatkowych kosztów pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Co to jest tynk IV kategorii? Wiem, że nadaje się bezposśrednio do malowania... Z góry dziękuję za odpowiedź że jest to tynk pomiędzy III a V, bo sie domyślam tynk 3 warstwowy - zatarty na gładko - wiekszość "ekip" taki tynk uwazało za standard ... to był tynk równy zatarty - wg mnie - na ostro /w cennikach określany jednak "na gładko"/ obecnie tak naprawde tynk "pod malowanie" - to tynk bardzo gładki czyli gabkowany, filcowany - gładzony dodatkowo po zatarciu pacą z nakładką i dodatkowo przesianym piaskiem miałkim i/ najlepiej piaskiem perlistym/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts