Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZY KTOŚ Z WAS WYBUDOWAŁ DOM ZA 200 TYŚ ZŁ ???

Recommended Posts

300 tysiecy w srednim standardzie....a. i to bez dzialki;]

romku -ale sądząc po Twoim avatarku to wybudowałeś pałac a nie dom :)

To mój domek (prosty jak "budowa cepa" :) ):

http://www.projekty.z500.pl/projekt/z45.html

Jak do tej pory 75tys -stan surowy z dachem (Braas) bez okien, bez działki, w tej cenie jest wszystko -od projektu po gwoździe, robocizna itd. Rozpoczęcie budowy 15.06.2007r

Witajcie :)

mam pytanie czy ktoś z was wybudował dom "pod klucz" gotowy do zamieszkania za 200 tyś zł, jeśli tak to jaki, macie jakieś fotki, podzielcie się ze mną takimi informacjami :) Interesuje mnie wszystko.

Pozdrawiam

moze byc ciezko

my mamy VICO z archigraph

wydalismy 110 kola. mamy w tej chwili stan surowy zamkniety z dachem odeskowanym i opapowanym. elektryka jest, wod-kan jest, okna zloty dab ze szprosami 6-kom. duzy wklad wlasneej pracy, BK24 po 7,90. dom jest 3 poziomowy o wymiarach okolo 9x10. wszystkie przylacza wykonane (dodam ze same papiery jak na razie tj zgody, warunki, adaptacje itd to kilkanascie kola)

zaczete 2 kwietnia 2007 a planowany czas budowy to 1 rok

Romek 163 - super śmieszne

Piętrowe, kupa rózności

Zapomnij o wykończeniu w/g chciejstwa

Kubatura mnie rozwaliła

Ja mam 148 góra(Malina z Archipelagu) i piwnicy 48 co sie urodziła.

Kombinujcie. Ale bez fajności w środku.

I pamiętajcie o antenie potem satelitarnej z dostawcą.I o telefonie.i internecie

I o grillu w ogrodzie, o basenie do zalania dmuchanym,,,,,,, kurcze

O roślinkach w ogrodzie, o budzie dla psa, o urwanym uchwycie z rynny i o kafelce odłażącej na tarasie. Zdażają sie - zależnie od fachowca.

Pa

ps

Przykro że przykro - ale uczciwie z doświadczeniem

Nie da się.

...

Zapomnij.

Musi być więcej niż mieszkanko.

Zawsze dodaj - nie na odwrót

wiecej niz mieszkanko?????

W Toruniu mieszkanko okolo 70 metrow kosztuje nowe jakies 350 kola w stanie dewoloperskim czyli golizna

za te pieniadze to w stanie deweloperskim da rade wybudowac dom dwukrotnie wiekszy wiec jak porownujemy to robmy to uczciwie :wink:

• 3 years później...
witam, mam dziełkę 10 arów w formie kwadratu. Mam ok. 30 tys. oszczednosci, zamiar wziac kredyt na 200 tys i wybudowac dom w okolicach 90-100 m2 pow. mieszklanej. Bez piwnicy,parter plus poddasz, najprostszy jak tylko można. Jakies opinie?

• 6 months później...

bobiczek " musi być drożej niż mieszkanko..."

co ty wygadujesz policzmy prostym przykładem Poznań działka 300 zł m2 załuzmy 600 m2 180 tyś

do tego bierzemy dewelopera który buduje nam dom za 220 za m2 budójemy 100m2

Plus wykończenie kuchnia parę mebli 50 tyś wychodzi 450 tyś i mieszkamy.

Oczywiście mozna wydac owiele więcej złote krany TV 102 cale 3d za 80 tyś zł etc.

A teraz mieszkanie okazja to 5000 zł za m 2 zazwyczaj trzeba liczyć 6-7 tyś czyli max 70 metrów i moze uda nam się garaz wynegocjować na 1 auto ale juz nigy na grila z domu niewyjdziemy możemy jedynie wyjechać.

A rachunki patrząc na moje w wynajętym mieszkaniu 10 godzin stoji puste a dom rodziców po remoncie z lat 50tych ich 140m2 jest tańsze niż moje 55 a to dlatego że sąsiedzi złużyją więcej i pomimo że mi obniżą czynsz następnie go podniosą tłumacząc złużyciem kotłowni. Jak masz swoje to zawsze wiesz za co płacisz a w bloku nowym to niedał bym więcej niż 1500 za metr no ale takie czasy nastały.

• 3 weeks później...
witam, mam dziełkę 10 arów w formie kwadratu. Mam ok. 30 tys. oszczednosci, zamiar wziac kredyt na 200 tys i wybudowac dom w okolicach 90-100 m2 pow. mieszklanej. Bez piwnicy,parter plus poddasz, najprostszy jak tylko można. Jakies opinie?

Nie dasz rady... Chyba, że dom parterowy około 75 m2 pow. użytkowej i z własną robotą. I zależy w jakim rejonie Polski jest Twoja działka.

Tutaj zobacz dom za 220 tys. ale sprzed 2 lat. i bez pracy własnej.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152318-M72-Zielony-ogród-Projekt-domu-Zielony-ogród-Murator-M72