Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za podłogówkę?

radex

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Wiem, że temat stary ale pilny ile majstry sobie wołajo za m2 podłogówki.

gosciu powiedzial mi ze wychodzi 80-100/m2 - czekam na szczegolowa wycene

Adiqq - z materialami ? Ile tego dokladnie masz ? :)

Ja wlasnie pomalu u siebie koncze - robota wyjatkowo prosta, szybka i przyjemna (tylko w krzyzu troche lamie ;) Podprowadzenie pionow na 3 kondygnacje + kucie i montaz 3 skrzynek zajelo mi ok 3 dni, czwarty zgrzewalem glowny rozdzielacz i teraz jestem po trzecim dniu ukladania styropianu i rurek - i mysle ze jeszcze dwa dni i parter (140m2, 800m rurki) bede mial gotowy. Zastanow sie czy tego nie zrobic samemu - sporo oszczedzisz a to naprawde nic trudnego - wpadaj jak chcesz zobaczyc do mnie :-)

pozdr.

Parter 75m2+poddasze drugie tyle :)

Ja cie doskonale rozumiem, ale ja mam 2 lewe rece do takich robót...szczególnie ze sam tego nigdy nie robiłem...

To nic trudnego, nawet jak robisz pierwszy raz :)

Jak chcesz to wpadaj - mam rozlozony juz caly parter (140m2) - w piatek lejemy posadzki wiec nie bedzie juz nic widac ;) Poki co poszlo ok 700m pexa 16-stki czyli ok 1,8k pln + rozdzielacz na parter (12 obiegow) 800 pln + rozne pierdoly jak rury pp STABI, zlaczki PP, folia alu z "kratka" (140m2 = 3 rolki po 100 pln). Na gotowo jakies 4k pln. To by na parter bylo wszystko :) 100 pln / m2 * 140 = 14k pln czyli w kieszeni mam 10k pln! Parter rozkladalismy w dwojke w ok 6 dni, razem z polozeniem styropianu, po 6h dziennie :)

Jakby co to za 2-3 tyg bedziemy rozkladac poddasze / piwnice - to zapraszam na bezplatne szkolenie ha ha :-)

pozdr.

na pewno wpadne na szkolenie, daj mi tylko znac 1-2 dni wczesniej jeszcze :)

OK! Dam znac :) Teraz przygotowujemy piwnice do chudziaka, w piatek-sobote "lejemy" posadzki parteru, kolejny tydzien bedziemy robic ocieplenie zew. i mysle, ze w nastepnym (czyli gdzies po 10 listopada rozkladamy dalej podlogowke w piwnicy i na poddaszu - choc pewnie ocieplenie sie wydluzy o pare dni :) Dam znac ;)

pozdr.