delfina7 30.09.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witam i ja sielankowiczów . Właśnie dziś oddaliśmy projekt do poprawek Oglądam zdjęcia wasze i łzy mi w oku się kręcą. ślicznie wam już rośnie domek , a my jeszcze w lesie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 01.10.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 witam serdecznie i przyznaję się bez bicia że śledzę Wasz dziennik od samego początku!Powodów mam ku temu przynajmniej dwa1) TO ŚLICZNY DOMEK 2)BUDUJEMY TAKI SAM jeśli chodzi o nasz to właśnie został wylany wieniec a w listopadzie planujemy dach mam nadzieję że pogoda dopisze mam pytanie ;na zdięciach wygląda że z wc i spiżarki zrobiliście jedno większe pomieszczenie z wejściem od kuchni ?a może się mylę?i łazienka jest w miejscu jednego z pokoi a w miejscu łazienki co w takim razie? byłabym wdzięczna za wszelkie pomysły gdyż ścianek działowych jeszcze nie mamy i ewentualnie można jeszcze coś pozmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarDag 01.10.2008 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 mam pytanie ;na zdięciach wygląda że z wc i spiżarki zrobiliście jedno większe pomieszczenie z wejściem od kuchni ?a może się mylę? Ne mylisz się! zrezygnowalismy z WC przy kuchni po to by powiekszyć spiżarnię, dzieki temu powiekszy sie przestrzeń gospodarcza związana z kuchnią, wstawimy tam lodówkę, szafki itp. i łazienka jest w miejscu jednego z pokoi a w miejscu łazienki co w takim razie? w tym pokoju tak wlasciwie to zrobimy 2 lazienki popatrz na plan - po srodku bedą drzwi przesuwne by w razie potrzeby oddzielić te dwie części - w pomieszczeniu obok natomiast urządzimy garderobe dlatego z pokoju łazienkowego tez sa dodatkowe drzwi... [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 01.10.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 ciekawe zmiany podoba mi się zwłaszcza garderoba u nas muszą zostać3 sypialnie, łazienka jest również powiększona,kotłownia za garażem ale ciągle zastanawia mnie ta część gospodarcza obok kuchni z jednej strony dodatkowe wc uważam za niezbędne ,spiżarkę oczywiście teża z drugiej strony te pomieszczenia są wąskie a długie więc jakoś mało ustawne a zajmują sporo metrażumyślałam nad zmniejszeniem wc+wejście z wiatrołapu i w ten sposób wygospodaruję miejsce na sporą szafę-mini garderobę ale nie jestem do końca przekonana i ciągle szukam ciekawych inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olivka333 17.11.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Z wielkim zainteresowaniem Was oglądam. My tez zaczynamy na wiosne budować Sielanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.12.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Buduje Sielanke w ok.Bydgoszczy od kwietnia br.jestesmy -jak widze po zdjeciach- na podobnym etapie.Jednak nie wiem,czy moj dom to jeszcze Sielanka,bo zmian była cała masa(głównie ze wzgledu na polozenie działki :ściana frontowa domu z wejsciem od południa,no i kotłowania,która musiała dojść z powodu opału na węgiel/miał. Śliczny ten Wasz domek:) http://forum.muratordom.pl/uzytkownik62185.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinapaweł 02.01.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Hej! Jako sielankowicz czuję się zobowiazana do nawiązania znajomości z innymi sielankowiczami Więc witam! Naszą przygodę dopiero zaczynamy, czekamy do wiosny (mam nadzieje że nie potrwa to długo). Bardzo podoba mi się Wasze rozwiązanie tarasu narożnego i dwóch par drzwi balkonowych.. Zastanawiałam się czy byłaby możliwość zrobienia drzwi całkowicie narożnych. Ewentualnie na podobieństwo Waszych... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinapaweł 02.01.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Nawet dachówkę mam w podobnym kolorze co Wasza wszyscy się w koło śmieją, budowę zaczynamy od dachu bo fundamentów jeszcze nie ma, ale dachówkę kupiła... wariatka Wiem, ze na tym etapie jeszcze nie ma co myśleć o wykończeniówce, jednak ciagle nie mogę sobie wyobrazić jak dobrać kolor elewacji.. Do tak ciemnej dachówki.. Czy Wy macie już co do tego jakiś pomysł?? No i jeszcze jedno. Bardzo mi się podoba ten łuk przy wejściu. To cały urok! Widziałam parę wykończeń bez tego szczegółu, np tylko drewniane słupki i podbitka, i powiem szczerze, że nic nie wygląda lepiej niż ten właśnie łuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 13.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] witam:)mamy zamiar również podjąć wyzwanie i wybudować sielaneczke:) mamy takie pytanie:ile juz pana ten dom wyniósł w takim stanie jak na ostatnim zdjeciu? (bez działki)chcielibyśmy sie mniej więcej zorientować co nas czeka:) będziemy wdzięczni:) http://forum.muratordom.pl/uzytkownik83843.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 13.01.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Pozdrawiam Was serdecznie ogladam Waz dziennik, domek od kilkunastu tygodni. My dopiero zaczynamy naszą przygodę, również z SIELANKĄ, uważam że jest śliczna, chcemy ruszyć w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 05.03.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam! Piękną masz bramę garażową, czy mogę prosić o nazwe firmy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 05.03.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Bardzo ciekawi mnie sposób w jaki zaplanowaliście lokalizację schodów. Czy jest szansa na jakieś zdjęcia tego rozwiązania? w ktorym miejscu one są albo beda po wejsciu do domu i jak wygladaja pomniejszone pomieszczenia spizarki i wc? Będęwdzięczna za wszelką wizualizację tego rozwiązania. I jak to zrobiliście/rozwiązaliście że po przesunięciu komina "do pokoju" wchodzi on częsciowo w jedną z krokwi? jest tam jakiś "pusty" szyb wentylacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.04.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] Witam, Ja dopiero biorę się za budowę Sielanki, mam pytanka? Gdzie umieściliście kotłownię i jakie źródło grzewcze wybraliście. Jeszcze jedno mało dyskretne: ile wydaliście na stan surowy otwarty? Pozdrawiam Mariusz http://forum.muratordom.pl/uzytkownik90537.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 22.06.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 witam, oczywiście-dominujący żółty, po bokach brąz. Brąz to piękny kolor, ale...trudny w utrzymaniu w czystości, 2 razy dziennie lepiej "przejechać" po bokach, niż po głównym torze. Zabrzmi jak anegdota: zamarzyłam sobie kiedyś czekoladową podłogę w łazience; kiedy kończyłam myć , na początku pod światło już widziałam osad kurzu-to była mordęga, każda kropla widoczna; tak więc niesamowicie wymagający kolor,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarDag 23.06.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 I tak właśnie myśleliśmy ale.... wyszło inaczej oczywiście było 1000 za i przeciw każdej wersji podłogowej i ostatecznie (bo już przyklejamy!") wąż jest brązowy. Zdjęcia wkrótce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 28.06.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Postępy piękne u Was:)Podgladam wszystkie wpisy:)Mam pytanko jedno takie.Podglądając Waszą sielankę przenieśliśmy schody tak jak Wy . I teraz zastanawiam się jak te schodyumieścić . Wejście na nie będzie od wejścia do kuchni , no ale bedą musiały zachodzić na wejście do salonu. Jak u Was będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarDag 29.06.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 No będzie dokładnie tak jak u was ale... czy nam się to spodoba to się okaże dopiero po zamontownaiu schodów Jesteśmy dobrej myśli pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pers 30.06.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Przyglądam się z zaciekawieniem jak idą u Was postępy prac trochę zazdroszczę, bo robicie wszystko na spokojnie u nas wsio było na wariata i pewne rzeczy wyszły nie tak jak bym marzyła, ale od ponad pół roku mieszkamy w naszej Sielance nasza Sielaneczka od frontu chwile po przygotowaniu ziemi pod trawnik teraz jest już zielono http://images37.fotosik.pl/124/a3e6d47488cf0ea4med.jpg o od "ogrodu" http://images46.fotosik.pl/128/bdb7b12b238d6338med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pławecka 25.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 MarDag dodajcie nowe fotki, bardzo jestem ciekawa jak to dalej wyglądapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarDag 26.07.2009 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Ok wkrótce wrzucimy fotki bo już ich się sporo nazbierało! musimy tylko otrzepać się z kurzu i zmyć pot z czoła praca wre!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts