henzo 04.10.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Co robicie z tłuszczem który pozostał np po rybce wylac do POŚ nie wolno. A wolno do kompostownika? Jak ten tłuszcz 'utylizujecie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 05.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Zajrzyj do firmy Ecomotyl - http://ecomotyl.pl/oferta/separatory-tluszczu-i-skrobi.jpr501Po prostu pod zlewem instalujesz coś takiego cena chyba 250złp, ale co zrobić z tym co wyjmiesz z tego separatora nie wiem, chyba dało by się to kompostować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.10.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ja wylewam na kompost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 05.10.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ja wylewam na kompost No dobrze , ale czy nie ma przeciwskazań by ten tłuszcz składowac właśnie w kompostowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 05.10.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jeżeli będzie się rozkładał, czyli go bakterie przerobią to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.10.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 A przerobią? Jestem ciekawa, bo też mam ten problem. Na razie nasączam tłuszczem papier i wywalam do kosza, ale to nieekologicznie, bo papier powinien iść do makulatury. Druga opcja, to zrobienie lampki oliwnej i spalenie tłuszczu. Też mało ekologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.10.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 mnie to koty tam zaglądają, może ten tłuszcz wylizują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 06.10.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Najlepiej wylewać pod orzecha włoskiego (jeżeli takiego masz). Pozbędziesz się tłuszczu i na dodatek będziesz mieć smaczne orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 10.10.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Temat nadal otwarty. Co ztym tłuszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.10.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 To naprawdę problem? Ileż tego masz? Wywal do kompostu i nakarm drobnoustroje i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 10.10.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 To naprawdę problem? Ileż tego masz? Wywal do kompostu i nakarm drobnoustroje i tyle. Tu nie chodziło o ile tylko czy można ten tłuszcz lac do kompostownika. Teraz spokojnie po okonku czy sczczupaczku wyleję ten tłuszcz do kompostownika. Dzięki Mirku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.10.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Teraz spokojnie po okonku czy sczczupaczku wyleję ten tłuszcz do kompostownika. Zupełnie nie rozumiem. Rybi tłuszcz wylewać? Toż to samo zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Teraz spokojnie po okonku czy sczczupaczku wyleję ten tłuszcz do kompostownika. Zupełnie nie rozumiem. Rybi tłuszcz wylewać? Toż to samo zdrowie! Błe! Aż mnie otrzepało na myśl o konsumowaniu w dowolnej postaci tłuszczu po smażeniu ryby, czy czegokolwiek innego! A zaraz biegnę wylać do kompostownika olej po frytkach. Skoro Mirek powiedział, że wolno, to wolno. Cieszę się, że już nie będę musiała kombinować, co z nim zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 11.10.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 U mnie w bloku sąsiad wylał tłuszcz po frytkach wprost na chodnik. Nie bede opisywał jaka afera z tego była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.10.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Obiecuję, że na chodnik ani działkę sąsiada nie będę wylewała. Na własną też. Zresztą chodnik właśnie mi się robi pod dpmem, a przy drodze go nie ma i nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 11.10.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Toż to nie olej silnikowy, a tłuszcz pochodzenia organicznego. Rozłoży się. Niektórzy na tym forum płoty malują silnikowym, przepalonym oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.10.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Widziałam domy malowane jakimiś odpadami z rafinerii (jeżeli dobrze zrozumiałam wyjaśnienia właściciela). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.10.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Rany, a co Wy z tym tłuszczem...? Tłuszcz jak tłuszcz, na kompost jak wszystkie organiczne i tyle. A o so chozi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.10.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Rany, a co Wy z tym tłuszczem...? Tłuszcz jak tłuszcz, na kompost jak wszystkie organiczne i tyle. A o so chozi...? no, żeby kompost cholesterolu nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts