Last Rico 14.10.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Agnieszko, większość problemów skórnych ma przyczynę głębiej, a to co widzimy to tylko dostrzegalne echo tej przyczyny. Na forum budowlanym śmiało mogę posłużyć się tym przykładem : Białe, spuchnięte tynki (zwykle przy ziemi i powyżej ) to wynik zawilgocenia fundamentów. Malowanie tych tynków niewiele pomoże, bo to działanie na SKUTEK, a nie na przyczynę. Żeby pozbyć się problemu, należy osuszyć fundamenty. Wracając do zmian na skórze, należy przyjrzeć się diecie, bo może brakować w niej cynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majmir 05.01.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 ja tez mam problem z lupierzem i probowalem wiele wynalazkow pod kontrola lekarza i nic nie pomagalo!problem tkwil gdzie indziej mianowicie nerwowy tryb zycia MOZE byc przyczyna lupierzu.Moze od tej strony sprobowac-u mnie dziala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 05.01.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Niejednokrotnie połaszczyłam się na jakąś nowość z lakierów do włosów zamiast kupować wypróbowane i niestety w efekcie na głowie pojawiał się łupierz. Jedyne co było na niego skuteczne to NIZORAL, również dostępny w saszetkach. Ale niekoniecznie to co pomogło mnie musi być skuteczne w Twoim przypadku. Możesz spróbować- wydatek niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majmir 05.01.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 ja pisalem ze juz probowalem roznych wynalazkow i naprawde pomoc byla jak wyzej chwilowa!ja dostaje lupierz jak mam za duzo stresu!zwrocil mi na to lekarz (przypadkowo) PEDIATRA gdy bylem z dzieckiem na badaniach!Unikam stresu i nerwow/choc to bardzo trudne/i mam spokuj!tez warto sptobowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts