Gość suseł 29.07.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 W moim planie zagospodarowania dziłaki mam wspólny z sąsiadem garaż, tzn współna ściana w granicy. Jednak wolałbym sie odsunąć z 2-3 m od granicy, gdyż są sasiad jest konfliktowy. Co mam zrobić ?Wybudować sobie garaz gdzie chce a potem geodeta naniesie w mapce powykonawczej ? Czy też musze wczesniej uzyskac nowy plan zagospodarwoania działki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość suseł 01.08.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 nikt nic nie wie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość suseł 03.08.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość suseł 10.08.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2003 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.08.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2003 Załatw najpierw wszystkie sprawy formalne.Zrobienie tego bez uzgodnienia może się dlaCiebie zakończyć nawet nakazem rozbiórki na Twój koszt garażu wybudowanego niezgodnie z pozwoleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.08.2003 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 co znaczy "sprawy formalne" ?Czyżby nowy plan zagospodarowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 12.08.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 co znaczy "sprawy formalne" ? Czyżby nowy plan zagospodarowania ? Dokładnie tak. Musisz zlecić opracowanie nowego projektu zagospodarowania Twojej działki i złożyć go w Starostwie z wnioskiem o zmianę pozwolenia na budowę. Dopiero po uzyskaniu zmiany decyzji o pozwoleniu na budowę i po jej uprawomocnieniu będziesz mógł legalnie budować. Jeżeli masz wątpliwości, jakie formalności musisz spełnić zapytaj o to w Starostwie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wielkopolanka 23.08.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Ja nie mam jeszcze zgody na budowę, ale podobny problem. Wspolny garaż z sąsiadem i projekt domu narzucony przez gminnego architekta.Co mam z tym fantem zrobić? Czy to jest zgodne z prawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.08.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Ja nie mam jeszcze zgody na budowę, ale podobny problem. Wspolny garaż z sąsiadem i projekt domu narzucony przez gminnego architekta.Co mam z tym fantem zrobić? Czy to jest zgodne z prawem? Co to znaczy "narzucowny" ? Projekt wybiera inwestor. Fakt, że projekt ten powinien spełniać warunki zabudowy i zagospodarowania określone w decyzji wydanej przez gminę, które z kolei ustala się na podstawie plany zgospodarowania przestrzennego obowiazującego na danym obszarze. Być może do wyboru projektu, który spełnia określone w decyzji warunki potrzebna Ci pomoc Architekta, ale niekoniecznie gminnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts