mclear 05.10.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Pilnie szukam górali do wykonania więźby dachowej w Elblągu, gwarantuję nocleg. Jak ktoś ma namiary to bardzo proszę podać, zima się zbliża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 05.10.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Budowa w Elblągu a Ty górali szukasz ? a kaszubi to nie łaska ? oni wszak także uniwersalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 szukasz górali czy ciesli - musisz się zdecydowaćgorale umią robic oscypki czy jakąs inną bryndzę - niekoniecznie konstrukcje dachów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 05.10.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 gorole nie umią robić oscypków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 robio tam jakies świństwo które smaża na grilu podział na goroli i hanysów juz chyba dawno zniknął ze Ślaska wraz z ostanim hanysem swijajacym kite do fatherlandu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 05.10.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Kapusta - widać żeś nie Ślązok... jak by Cie moja babka słyszała to byś osiwioł Ślązoczka pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 05.10.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Siedzi se syneczek przi kałuży i pije ta woda.Na to przichodzi tako stareczka we plyjdzie i pado mu:- Synek, nie pij tyj wody, bo to je sam maras, puć sam ino do mie, dom ci szolka tyju...- Proszę, co pani mówiła?- A nic, nic, pij, pij goroliku, pij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ano nie ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 kompel Sasha - Ty aby na pewno z Poznania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 05.10.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 kompel Sasha - Ty aby na pewno z Poznania ?? tak generalnie to z Olsztyna (Warmia) w Poznaniu jakoś gościnnie od 11 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ja z Dolnego Śląska -na tym prawdziwym Śląsku byłem ostatni raz na praktyce - 30 lat temu przy budowie Huty Katowice Pozdrawiam koncze na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 05.10.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Kapusta- rety! Huta Katowice zlokalizowana jest w Dąbrowie Górniczej- czyli w Zagłębiu, a nie na Śląsku pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 być moze- nie pamietam juz - tyle czasu minęło Pracowali tam zarówno ślązacy jak i zagłębiacy ..... najbardziej pamiętam świetne kuflowe piwo Tyskie - teraz juz takiego nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 05.10.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Kapusta- fajne masz wspomnienia ja to przy Tobie to smarkata jestem pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ale także pamiętam że nie widywało się górali na "wielkich budowach socjalizmu" - kiedy oni się nauczyli te domy budować ?? - czy nie przypadkiem od filmu Bareji którego tytułu juz nie pamietam ,czy moze od prezydentury Wałęsy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Beaty- a ta Twoja babcia to jeszcze do rzeczy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 05.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Górale !!! Właśnie mój kierbud nakazał rozbiórkę połowy dachu na drugiej budowie . WSZYSTKO zbili gwoździami , nie ma nawet 1 śruby . A część krokwi jest tak zrobiona że wisi w powietrzu Ale ONE , te górale nizinne , od zawsze tak ponoć robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 05.10.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Moja babka ma prawie 90 lat, poza skarżeniem się na stawy- czuje się dobrze do tej pory każdy z rodziny liczy się z jej zdaniem- nawet mój 15-letni syn, a wiadomo, nastolatki mają różnie pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 05.10.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Beaty -Przepraszam - żartowałem Pozdrawiam babcię mam 52 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 05.10.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 dzięki- przekażę Kapusta- moja babka potrafi mailować pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts