Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pilnie szukam górali do wykonania więźby dachowej

mclear

Recommended Posts

Górale !!!

Właśnie mój kierbud nakazał rozbiórkę połowy dachu na drugiej budowie .

WSZYSTKO zbili gwoździami , nie ma nawet 1 śruby ...

ciekawe ...

a czym motywuje rzekomą szkodliwośc gwoździ w więźbie Szanowny Pan Kierownik Niegóral ?

i w czym /niby/ śruby sa lepsze od gwoździ ?/wg Niego/

Pilnie szukam górali do wykonania więźby dachowej w Elblągu, gwarantuję nocleg. Jak ktoś ma namiary to bardzo proszę podać, zima się zbliża... :cry:
Do noclegu ,bedziesz jeszcze mosial dozucic calodzienne jedzonko i 300pln na osobe plus prysznic z ciepla woda Zapomnialem o majstrze 500pln GORALI porabalo!!!!!

tyle odpowiedzi ale żadnej konkretnej...

Wracam zatem do meritum pytania...

wiesz ...

gdybys napisał, ze poszukujesz cieślę - to pewnie odzew byłby wiekszy

gdybys to ogłoszenie dał w dziale ogłoszeń - to być moze jakiś Góral z Podhala by to ogłoszenie wyłapał ... i przekazał innym Góralom

jednak mysle, ze do wykonania więźby wystarczyłby ciesla z okolic Elblaga - a takiego najłatwiej "namierzyc" pisząc post w swojej /regionalnej/ grupie ...

...

4 górale nie takie dachy robią

moze generalizujemy ... ale zgadzam sie z Toba

Góralowi wystarczy ze stoi dom ... projekt moze byc lub nie

ja miałem tez ciekawy dach i ciesle, który na projekt nawet nie spojrzał - więźbe "zaprojektował" w ciągu 15 min

niestety nie był Góralem ... pochodził z Podkarpacia ... :-?

tak wiec - nie moge Ci pomóc :-?

1. tutaj są same partaki...

2. mają terminy dopiero na pezyszły rok

Ad1 polemizowała bym

ad2 paproki nie mają terminów na przyszły rok, tylko są dostępni od razu :wink:

ad ode mnie znam prawdziwego fachurę z Jantara (zdaję się że to niedaleko od Ciebie ?) no ale nie jest góralem, więc chyba odpada :cry:

uwierz mi, mam dach rozpoczęty ale porzucony przez poprzednich fachowców, każdy z którym rozmawialem przez tel. to jaki to nie fachowiec, jakich to dachów nie robił... Potem na miejscu na budowie wszystkim szczęka opada i raptownie okazuje sie że nie maja terminów - choć z rozmowy przez tel. wynikało co innego. Dziś był u mnie góral co kończy dach nw pobliżu to powiedział że zrobi bez problemu za ok. 1,5 miesiąca ale cena mi całkowicie nieodpowiada....

• 7 years później...
Pilnie szukam górali do wykonania więźby dachowej w Elblągu, gwarantuję nocleg. Jak ktoś ma namiary to bardzo proszę podać, zima się zbliża... :cry:

Witam, Ciesielsko-Dekarska firma Wiór-Dek oferuje swoje usługi. Posiadamy duże doswiadczenie. Ostatni wykonany dach do projekt archeonu "Dom w petuniach". Zapraszam na wior-dek.pl