rmcarlos 05.01.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Cześć Życzę najlepszego w Nowym Roku Mam ogromną prośbę - czy możecie dodać trochę zdjęć ze środka, tak by zobaczyć jak wielkie są pomieszczenia ?? Jeśli nie na dziennika budowy - to proszę na maila z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 06.01.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam, nie mam zdjeć wnętrz, w czwartek będę na budowie to zrobię trochę fotek. trudno się zorientować co do wielkości zdjęć patrząc na zdjęcia. Kiedy rozpoczynacię budowę swojego apsa147?Będziemy Wam kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edziakus 11.02.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 witam serdecznie, ja projekt APS147 mam juz od 2005, ale jakos tak w zyciu wyszlo a nie inaczej, ze jeszcze niestety nie jest wybudowany. O zmianach myslalam tylko w sumie trzech: zamiast balkon daszek i to juz zrobili mi w Archi projekcie, okienko polokragle na normalne no i chcialam cos zrobic z kominkiem, ale jakos nie wiedzialam co i tu nagle TY Strasznie Ci dziekuje za podzielenie sie, to jest wlasnie to co bym chciala zrobic. W zwiazku z tym mam pytanko: czy bedziecie miec takze ogrzewanie kominkowe? Czy ta zmiana pozwala na wlasnie takie ogrzewanie? pozdrawiam, Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 11.02.2008 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam, Ciesze się, że spodobała Ci się nasza zmiana z kominkiem. U nas kominek będzie raczej elementem dekoracyjno-okazjonalnym. nie planujemy rozprowadzać ciepła po domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 11.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam, z niecierpliwością czekamy na nowe zdjęcie z budowy. Rozpoczeliśmy już budowę swojego APS-a i jakiś malutki nam się wydaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 11.03.2008 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Witam, Troszkę zaniedbałem dziennik, ale nie mam na nic czasu. Każdą wolną chwilę spędzam na budowie lub załatwiam coś związanego z domem. Dziś rozpoczął elektryk i jeszcze nie zdecydowaliśmy wszystkich miejsc z gniazdkami i punktami oświetlenia. Po niedzieli wchodzi hydraulik, a my nie wiemy który wariant projektu łazienki zrobić. Chyba za dużo wersji zrobiła nam projektantka, jakby była jedna to nie mielibyśmy problemu Gratuluje rozpoczęcia i życzę wytrwałości, będę Wam kibicował i czekam na Wasz dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 30.03.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Milo_p uprzejmie prosimy abyś dodał jakieś nowe zdjęcia do swojego Dziennika budowy . Chcemy troszkę podglądnąć wnętrze domu.Po postawieniu fundamentów przeraża nas ten mały pokój i kuchnia na dole . Czy te pomieszczenia są przytłaczająco małe? Zastanawiamy się nad likwidacją pokoju na dole celem zwiększenia kuchni i utworzenia jadalni. Wstępnie zależało nam jednak na tym pokoju na parterze.Prosimy o jakąś podpowiedź Pozdrawiamy Iza MIrek [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 02.04.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam, Jak będę na budowie to zrobię trochę nowych fotek i może wreszcie znajdę chwilkę na nadrobienie zaległości w dzienniku. Zdjęcia robione wewnątrz nie odzwierciedlają wielkości pomieszczeń. Wg nas pomieszczenia są wystaraczjące, a gabinecik na dole jest super. Piotr Kolecki wprowadził takie zmiany o których piszesz (jadalnia zamiast gabinetu), Piotr wrzuć jakieś fotki.Dobrze pamiętam jak u nas zrobili fundamenty i tak samo jak Wy mieliśmy obawy dotyczące wielkości pomieszczeń na dole. Najgorsze było WC na dole, jak to zoboczyliśmy to doznaliśmy szoku, że to jest takie małe. TEraz wydaje się normalnym kibelkiem.Każdy z nas ma inne oczekiwania dotyczące rozmiarów kuchni itd, najlepiej zobacz jaką teraz masz kuchnie, czy jakiś pokój i w ten sposób porównaj z budowanym domkiem. Plany są tylko kawałkiem papieru i nie oddają niestety rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 13.04.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Skorzystaliśmy z cennych rad i dziękujemy bardzo . Rośnie już nasz domek. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 14.04.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam, Cieszę się, że przydały się moje doświadczenia z budowania apsa 147 - polecam się na przyszłość U mnie właśnie zaczęli tynkować i dziś było takie zamieszanie, że nie porobiłem dla Was fotek. Tylko na szybko pstryknąłem elektrykę żeby nie przewiercić później jakiegoś kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 15.04.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam milo-p czy możesz podać mi orientacyjny chociaż koszt najważniejszego półokrągłego okna Naszych domów? Pozdrawiam Iza_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 15.04.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam, to okno kosztowało nas około 3 tysiące netto + montaż i 7% VATu. Okna oknoplast kraków PCV, kolor obustronny orzech, termoramka, profil Veka 5 komorowy. Jak będziecie szukali okien to wyceniajcie wszystkie okna, dlatego że niektóre firmy są atrakcyjniejsze cenowe dzięki temu ze nie doliczają dużych kwot za niestandardowe wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kołecki 17.04.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Widzę, że panuje tu większy ruch niż w dzienniku milo_p... Co do wymiarów pomieszczeń to faktycznie po fundamentach wydają się małe. Ja mam cały dół otwarty i szczerze mówiąc to można się tam gonić... ) Czekam już od miesiąca na okna i jeszcze miesiąc. Ściągają mi profile specjalnie z Niemiec. Ale nad okanmi myślałem tez równiutki miesiąc. Teraz mam wszystkie równe, w kwadracie, kolor palisander, roleta zewnętrzna beżowa, jak tynk, a po jej zamknięciu będzie widoczna palisandrowa ramka o szerokości 4 cm i w idealnie kwadratowym kształcie. Czekam też na specyfikację alarmu, chcę założyć go w dniu montażu okien. W Poznaniu towar lubi wyjeżdzać sam z budowy... Aranżacje też się robią i czerwcowy elektryk będzie miał już wszystko jasne, instalator ma być w lipcu, a dalej nie planowałem. Pzdr PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 17.04.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Jakoś tak wyszło, że nie mam czasu na dziennik Piotr wrzuć fotki swojego apsa, ciekaw jestem jak wygląda teraz. My zrobiliśmy więsze niż w projekcie okno w łazience i troszkę żałujemy, bo mogłoby być mniejsze. Jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym miesiącu zamontują nam okna i drzwi wejściowe. Instalacje alarmową robisz sam czy zlecasz jakiejś firmie? ja kabelki sam rozłożyłem po konsulatacji ze znajomym specjalitą. Masz już rozmieszczenie czujek w domku? jeśli tak to proszę wrzuć mi na maila, bo jestem ciekaw czy w tych samych miejscach co u mnie. Ja właśnie mam problemy z wykończeniem, ekipa która miałą robić ocieplenie i glazury niestety nie ma wolnych terminów. kolejna się rozpadła, bo wyjechali do anglii. a inni jeśli mają terminy to są bardzo drodzy. szukam i szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 09.05.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam, widzę ,że wstawiłeś ciekawe zdjęcia, ale u mnie te najnowsze się nie wyświetlają . Mam nadzieję ,że to chwilowy kryzys bo strasznie chcę zobaczyć drzwi i okna Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 09.05.2008 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam, Zdjęcia już są widoczne. Zapraszam do komentarzy, szczególnie ciekaw jestem czy zauważycie różnice (patrz pytanie między zdjęciami). Proszę napiszcie czy są widoczne czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 11.05.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam Zdjęcia są już widoczne . Dom z oknami wygląda super. Różnicę widać w drzwiach balkonowych, jedne są wmontowane od wewnątrz , jedne na zewnątrz. Bardzo podobają nam się drzwi wejściowe - są piękne. Szkoda,że u nas jeszcze tak daleko . Pozdrawiamy Iza Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 11.05.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam, Dziękuje, nam też bardzo podobają się te drzwi wejściowe. Mam nadzieje, że po reklamacji dostaniemy dobrze wykonane.Drzwi balkonowe zostały zamontowane do wewnątrz. Gdy były zamontowane do wewnątrz to nie dało się ich do końca otworzyć. Mogliśmy rozkuwać glify i nadać im nieregularny kształt, ale tak nie chcieliśmy. Najważniejsze żeby możnabyło korzystać z drzwi balkonowych swobodnie. Jak będziesz zamawiać stolarke okienną to zwróć na to uwagę sprzedawcy. U Was niedługo też tak będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mirek 19.09.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witaj Co tam słychać na Twojej budowie? Nawet zamontowanych drzwi wejściowych nie pokazałes . Z niecierpliwością czekamy na jakieś nowinki z budowy. Pozdrawimy Iza Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 27.09.2008 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Witajcie, jak znajdę chwilkę to wrzucę więcej fotek. u mnie już wykończeniówka właśnie trwają prace ocieplenia zewnętrznego. w środku kończę glazury i prawie całość zagruntowana i gotowa do malowania.co do drzwi to szkoda gadać, są zamontowane ale nadal trwa walka z producentem i sprzedawcą tych drzwi. na dzień dziesiejszy nie mogę polecić firmy gebauer. widzę, że u Was pracę bardzo szybko postępują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts