Keyto 29.07.2003 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Prosił bym uprzejmie o poradę dotyczącą drewna na belkowanie dachu. Deweloper zbudował dach z mokrego i zapleśniałego drewna. Czy takie drewno jest dopuszczalne do budowy dachu? Proszę o pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.07.2003 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Jezu, pewnie, że nie. Ale mogłeś zamieścic to pytanie w wymianie doświadczeń. Teraz nie jestem w stanie powiedzić Ci w którym numerze, ale to było w ciągu ostatniego roku, jest w Muratorze artykuł o impragnacji drewna na więźbę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 29.07.2003 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 No taki problem, to już do psychologa a nie do wymiany doświadczeń, miał rację. Straszne rzeczy się dzieją (o developerach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 29.07.2003 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Taka partanina jest kolejnym dowodem na to, że podczas budowy domy trzeba każdemu patrzeć na ręce, coć wyobrażam sobie, że w wypadku budowy domu wielorodzinnego jest to trudne. Nie znam się specjalnie na tym, ale myślę, że taki, że nazwę to w sposób kulturalny, błąd w sztuce nadaje się do sądu. Pewnie wszystko i tak zależy od tego jak jest skonstruowana umowa... Ja też miałam jazdę z dachem. Mieszkanie na poddaszu kupowaliśmy, gdy nasza wiedza o kwestiach budowlanych była żadna. Po roku przy okazji wykonywania okna połaciowego okazało się, że dach pokryty blachą jest podziurawiony gwoźdźami, ach i w ogóle jedna wielka kupa. Sprawa nie do ruszenia, bo w umowie był zapis - o ile dobrze pamięta - sprzedający oświadcza a kupujący potwierdza, że więźba jest w dobrym stanie. I po ptokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts