MAJKACP 05.10.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Czy ktoś z FORUMOWICZóW ma oczyszczalnię przydomową typu szwedzkiego z systemem infiltracji z modułami IN-DRAN. Podobno jest lepsza od zwyklej z drenażem rozsączającym , a największy jej plus to mala powierzchnia wyłączona z działki. W moim przypadku zajmie 16,5m(długość)x4m (szrokość) a na zwykła zużyłabym 120m przewodów rosączających co zajęłoby 200mkw plus wymagane odległości od przewodów. Mam juz projekt , bedzie to od producenta(dystrybutora?) z Raszyna, Chciałabym wiedzieć jak długo funkcjonuje i czy bezawaryjnie, Mam teren o słabej i średniej przepuszczalności. Czekam na informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 05.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ech.......... życie.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.10.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Długi , chciał tylko powiedzieć ze: umie ino gotować oraz 69 robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 07.10.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Nie znam tej oczyszczalni, ale miałem ten sam problem z małą powierzchnią działki. czytając forum postanowilem wybudować bezdrenażową firmy ekoprogres ze słowacji. jestem w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.10.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 agamon A coś więcej na temat w/w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 11.10.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Długi , chciał tylko powiedzieć ze: umie ino gotować oraz 69 robić czy ten 69 to makaron AL DENTE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJKACP 11.10.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 agamon A coś więcej na temat w/w czy masz na myśli oczyszczalnię? Firma istnieje na naszym rynku od 3lat i sprzedała ok 500 oczyszczalni -przynajmniej tak twierdzą. Podobno są najlepsze na grunty słabo przepuszczalne. W Szwecji tego typu oczyszczalnie działają już od 20 lat bez problemu-takie informacje uzyskałam od pracownika firmy z Raszyna-dystrybutora. Ale właśnie marzy mi się, że odezwie się jakiś forumowicz, który ma taka działającą od jakiegoś czasu, Widocznie żaden z 500 klientów nie jest forumowiczem. A szkoda. Można znaleźć dużo informacji na stronie google -wystarczy wpisać oczyszczalnie i Raszyn lub IN-DRAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.10.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 a ile za to ustrojstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJKACP 12.10.2007 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Dobrze, że zapytałaś, przyjrzałam się uważniej kosztorysowi i okazało sie , że projektant nie policzył kosztu przewodu doprowadzającego ze studzienki do przewodu rozsączającego, Ja mam dużą oczyszczalnię na 9 osób kosztorys wyniósł 17.800,00zł, ale ponoszę tylko koszty wykonania i warstwy piasku i tłucznia -to ok. 3.500,00zł , a 15.000,00 dostałam dotację z gminy-co roku gmina przyznaje kilku rodzinom na terenie gdzie nie przewidzieli wykonania kanalizacji miejskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 13.10.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Te oczyszczalnie ma pare osób z forum. Min. fizyk, ella. Mam jechać zobaczyc jak wygląda samodzielny montaż. Bo cen wg, przedstawicielstwa w Polsce to ok. 8tyś. a jak kupić na Sowacji to ok. 5tyś. gra warta świeczki.pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.10.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 no a cena transportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 15.10.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 podpinasz przyczepke do auta i jedziesz na słowacje( koszty paliwa i wypożyczenia przyczepki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJKACP 16.10.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Czy widziałeś już oczyszczalnię. moją maja wreszcie zamawiać, ale coś nie mogą sie zabrać do tego. Dobrze, że choć specjalista od wydawania opinii się odczepił od projektu. Dzwoniłam do Raszyna, obiecują termin na połowę listopada-czy aby pogoda dotrzyma sie znośna. Poniżej -2 nie bardzo można montować, a do wiosny nie chciałabym czekać,Nie bardzo wiem jak można się skontaktować z fizykiem lub ellą. To moje początki na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 16.10.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 dzwoniłem dziś na Słowację . nie chcą sprzedawać do Polski bo tylko przez firmę z Sanoka lub Rzeszowa. szukam kontaktu na Słowacji aby kupic przez słowaka. nie rozumiem ich jak sprzedaja firmie do Polski to z upustem 30% . Nie chcą zarobic 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 16.10.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 widzialem oczyszczalne i u elli i u fizyka i jeżdziłem za Rzeszów.jestem pod wrażeniem.Pozytywnym. Mam kontakt telefoniczny do fizyka ,jak wyrazi zgodę to podam ci nr do niegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJKACP 17.10.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 To super. Dzisiaj obiecali mi w UM, że jeszcze w tym tyg. zwrócą sie do Raszyna. Ciągle mają czas, a pogoda ma sie pogorszyć. Ta oczyszczalnia , którą oglądałeś jest też z z tymi modułami IN-DRAN? Raszyn sprowadza te moduły z Finlandii lub Szwecji-nie pamiętam. Przedstawiciel firmy polecił mi kupienie żwiru płukanego o śr. 2-8mm i i wtedy będzie już bez piasku, a nie jak mam w projekcie: piasek, a na to żwir 16-32 mm. Ma lepiej oczyszczać ścieki. Jak znajdziesz pośrednika co będzie z gwarancją? Na ile osób potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.10.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 nie chcą sprzedawać do Polski bo tylko przez firmę z Sanoka lub Rzeszowa nie wolno im tak robić W Unii jest zakaz konkurencji "terytorialnej" też jestem zainteresowana ta oczyszczałką A jak brzmi nazwa Producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.10.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 http://www.ekoprogres.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomolo 24.10.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 ja bylbym zainteresowany zakupem tej oczyszczlni. moze zabralo by sie 2- 3 chetnych i mozna pojechac na slowacje i kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.10.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 ja bym byla chetna.A moze by tak sprawdzic czy dla 3 oczyszczalek w Polsce by sie poklonili zejsc z ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts