KrzysiekSw 30.07.2003 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 W dokumentacji urządz. melioracyjnych znaleźli na mojej działce sączki oraz ich odprowadzenie. Aby uzyskać pozwolenie na budowę, muszę zrobić projekt przeniesienia w/w urządzeń. Narysować nową trasę to "pryszcz" nie mam natomiast pojęcia co do przekrojów i oznaczeń rurek oraz studzienek (ponoć niezbędne do łączenia sączek z odprowadzeniami) Może ktoś to już przechodził? Dla mnie sprawa superpilna Pozdrawiam P.S. Zamieszczam to samo pytanie w grupie kampinoskiej, bo buduję w Babicach St. Tam są ponoć duże rozbieżności pomiędzy planami sączek a rzeczywistością (cudowne lata 60-te!). Może odezwie się ktoś z przyszłych sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 W epoce tow.Gomułki stosowano rurki ceramiczne.Na sączki fi 7,5cm,na zbieracze fi 7,5 cm, fi 10cm itd co 2,5cm do fi 20. Połączenia sączków ze zbieraczami mogły być t.zw. górne t.j. zrobiony otwór w górze rurki zbieracza i otwór w dolnej części rurki sączka oraz połączenie rurek.Wykonywano też połącznia boczne,lub górno-boczne.Podobnie lączono zbieracze,lub w m-scu ich połączenia, przy dużych przekrojach, budowano studzienki z kręgów bet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts