grzybe_k 06.10.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Jak sądzicie, czy budując się na wiosnę 2008r. materiały kupować już teraz czy trochę jeszcze poczekać. Chodzi mi oczywiście o ich cenę? Czy mogą coś ztanieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 06.10.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 rzuć monetą - pewne jest jednak to że ceny w tej chwili wyluzowały, ale co będzie w przyszłym sezonie? Jeżeli będzie podobny bum jak w tym roku to znowu ceny poszybują pod niebiosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 06.10.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Jak sądzicie, czy budując się na wiosnę 2008r. materiały kupować już teraz czy trochę jeszcze poczekać. Chodzi mi oczywiście o ich cenę? Czy mogą coś ztanieć Ponoć ma być ostra zima, najlepiej kupować koniec stycznia początek i luty.Jak będzie cieplejsza zima to ciężko jest negocjować z cenami bo hurtownicy mają ruch w interesie.A mroźnie wiadomo wszystko stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 06.10.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Moim zdaniem żadne warunki pogodowe nie zmienią drastycznie cen w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yakimo 06.10.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 CHyba że każdy tak zrobi i wszyscy rzucą się na materiały w grudniu-styczniu.... w obawie przed podwyżką. Szkopół w tym że nie każdy ma gdzie to przechować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.10.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 ceny jakos drastycznie nie spadna chyba ze bedzie bardzo dluga i ciezka zima ale i tak nie ma co liczyc na ceny z roku 2006 a tak to jak ma sie pieniadze w skarpecie to mozna kupic materialy a jak sie nie ma tylko trzeba pozyczyc to juz moze sie to nei oplacac. Tak czy inaczej najlepiej na to pytanie powinna odpowiedziec wrozka a co do zeszlej zimy to ceny zaczely rosnac juz w styczniu i poza tym byla kiepska dostepnosc materialow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 07.10.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 kupować zimą i dogadać się ze składem, zeby je przetrzymał parę miesięcy. Składy mają takie możliwości o ile dysponują odpowiednio dużym terenem. W składzie w ktorym biorę obecnie większość materiałów budowlanych leżą materiały pewnego pana już od 6 msc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 07.10.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Zależy jakie: ścienne (pustaki, cegły, stal) myślę, że jesień i wczesna zima to najbardziej odpowiedni okres, a mat. na dach troche później, bo na nie teraz jest największy popyt. Jeśli jednak zima będzie taka jak ta poprzednia, to moja teoria pewnie się nie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga771 07.10.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 A ja myślę że jak narazie to materiały nie pójdą w góre bo ten bum który był na początku roku spowodowany był też tym że każdy chciałby przed zimą zrobić jak najwiecej na budowie a po drugie na materialy zakupione do konca roku jest ulga budowlana dla tych co zaczeli budowe pare lat temu i ludzie sie spieszyli zeby jak najwiecej odpisac z Vat-u.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KemorW 07.10.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 A jakie są warunki przechowywania materiałów budowlanych? Np Porotherm na ściany. Jeśli nie dogadam się z hurtownią, to kupując pustaki mogę je po prostu składować pod gołym niebem. Ew. mam gdzie, ale jest to plac bez dachu. A planuję zacząć dopiero w sierpniu 2008. A co z pozostałymi materiałami, bloczki na fundament, krokwie na dach. Jak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zby5 07.10.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Stara zasada trzymać rękę na pulsie i czekać, sprawdzaj ceny ale w kilku składach budowlanych. Nie wież im jak ci powiedzą że jeszce mają po starej cenie ale nastę pna dostawa będzie droższa. A na pocieszenie istneje tak zwana nieprzewidywalność ja na to się naciołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts