Pepe 30.07.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Jeden z wykonawców tynkow maszynowych namawia mnie na jakiś nowy materiał z "Doliny Nidy", niby sama natura itd. Czy macie coś takiego u siebie na ścianach? Mam obawy jak to się trzyma, jaką będzie miało strukturę. Czy może lepiej zażyczyć sobie Knaufa lub Kreisela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 30.07.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Ja będę kładł te tynki za miesiąc. Co prawda Sprint czy Tempo to nowe produkty dostępne od kilku miesięcy, ale Dolina Nidy, obecnie własność Atlasa, to najbardziej doświadczony zakład produkujący tynki gipsowe w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 30.07.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Nie chciałbym nikogo zniechęcać, ale moi tynkarze (kilkuletnie doświadczenie) bardzo mi Dolinę Nidy odradzali (nie było jeszce tych nowych tynków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 30.07.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Z kolei u mnie w okolicy wszyscy starają mi się obrzydzić tynki gipsowe w ogóle, ale nikt mnie już nie odwiedzie. Wszystko zależy od punktu siedzenia + paru zabobonów głoszonych dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 30.07.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Ja robiłem tynki gipsowe w maju, i zastanawiam się co może skłaniać do robienia tradycyjnych? Sam miałem takie pomysły i uważam że ostateczny wybór gipsowych to jeden z lepszych pomysłów podczas mojej budowy. Słowem - polecam. Aha, za namową tynkarzy robiłem z Knaufa MP-75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 30.07.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 U mnie ekipa od tynków też odradzała Dolinę Nidy,ich gips zawiera jakiś składnik (siarkę?) który strasznie piecze w ręce. Być może później nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ~ Michal z Lodzi 30.07.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 "Nowa Dolina Nidy" to obecnie doskonała jakość wszystkich produktów, a poza tym jest to materiał naturalny !Knauf, Kreisler ... przerabiają odpady z elektrowni na gips, ale zapewniają przy tym że nie jest radioaktywny.Ja w to nie uwierzyłem .... wybrałem NDNidy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 30.07.2003 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 A jak ta Nowa Dolina wygląda cenowo w stosunku do Knaufa czy Kreisela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 30.07.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Cena katalogowa niewiele niższa od Knaufa (33 grosze na m2). Ale są znacznie wyższe rabaty - na Knaufa dostawałem max. 15%, na NDN - 37%. m2 tynku będzie mnie kosztował 3,39 zł + robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 30.07.2003 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Radex, czy to znaczy , ze już zdecydowałeś się na NDN? Jak sie ten material nazywa, Tempo, Sprint? Który lepszy? Qrcze, już tylko kilka dni na podjęcie decyzji mi zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 31.07.2003 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Uzgodnij z ekipą ten materiał bo nie każda chce robić NDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.07.2003 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Moja sasiadka ma te tynki wyglądają ok..jest zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 21.05.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 WItam odswiezam stary watek sluchajcie poradzcie cos chce robic za pare dni tynki bylem przekonany po opiniech to Knaufa lecz.....moj wykonawca chce robic na Dolina NIdy Sprint bodajze - czytalem ze sa polskie dobre bez domieszek jak inne ale .....mam inny probem czytalem ze sa lekkie i ciezkie jak np.Knauf MP 75 i MP 75 L i tak samo z DN - Sprint i Tempo , niby te ciezkie tylko na sciany sie kladzie te lekkie wszedzie ale mi chodzi o twardosc - pytalem wykonawcow kilku nikt w sumie ciekzich nie kladzie ale czemu ??? mozne dla wygody robia calosc domu na lekkim ale czy to nie bedzie w przyszlosci wychodzic ze bedzie za mekki ? doradzcie cos i jeszcze pytanko czym po wyschnieciu przeleciec sciane aby malowac juz na tynku gipsowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 22.05.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Miałem robione tynki gipsowe z gipsu z Doliny nidy, jestem bardzo zadowolony. Tynk jest jasnoszary i jest równy, gładki, twardy . (gładki jak po gładziach ) Co do innych na bazie popiołów nie będę się wypowiadać wystarczy iść na budowe i popatrzeć na ściany ( sama chemia a ceny podają " na gotowo z materiałem" z kosmosu) U mnie z materiałem wzieli 24zł/ m2, ale ekipa dobra ( z polecenia , i tynki ich przed robotą widziałem) Najważniejsza jest dobra i sprawdzona ekipa reszta to bajka. 550 m2 robili 25 dni ( a nie jak inni 600 m2 w 10 dni z k..fa.) ps. przed malowaniem 2 x gruntowałem ściany : biała farba (najtansza) rozcieńczana unigruntem pół na pół, jak gestło to dolewałem gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts