Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rada jest prosta:

1. Nie głosować na PIS!!!

2. Zmobilizować się i głosować na inną partię szczególnie na taką, która ma szanse pokonać PIS.

Zgadzam się z Tobą w 100% i to jest apel do wszystkich którzy w tym kraju do czegoś doszli dzięki swojej pracy.

Takie "pieprzenie psa w łańcuch".

To powiedz dlaczego kiła a nie rzeżączka :wink:

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Takie "pieprzenie psa w łańcuch".

To powiedz dlaczego kiła a nie rzeżączka

Pytanie zasadnicze, bo kiła zagraża życiu, a rzeżączka "tylko" zdrowiu.

A tak na poważnie bardziej złowróżbna jest zapowieź JAŚNIE PANUJĄCEGO, że trzeba "wyrównać pozycję ekonomiczną obywateli". Dodać nie maja za bardzo z czego w więc komuś musza zabrać :evil: A skoro ponad 50% społeczeńswa żyje w biedzie, to chyba jesteśmy "na liście".

Ja jestem tolerancyjna do pewnego stopnia.

Lubię jak ktoś wyraża swoje poglądy byle ich nie narzucał.

Ja głosuje albo na UPR ;) albo na LID. Jeszcze pół roku temu byłam za PO - ale widzę jak nie umieją sobie poradzić z PiS, więc po wyborach też sobie nie poradzą.

Nie zagłosuje na PiS bo @$@$%^!$@#&^!*

Ale szanuje kilka osób, (które naprawdę cenie za intelekt i wiedzę) że otwarcie mówią że głosowali na tych %$^@$^!%#$& z PiS-u.

Natomiast nie rozumiem tych co na wybory nie chodzą i jęczą !!!

Też uważam, że podatek katastralny nie ma prawa bytu przy naszych obecnych zarobkach.

KSZYZTOFIK FAN PIS'u

no i się odezwał fan PIS typowym językiem dla tej prostackiej formacji zwanej NEOBOLSZEWIA.

Jesteś ślepy bo nie jestem niczyim fanem, a językiem posługuje sie właściwie dla danych okoliczności.

powiedzcie mi bo czegoś tu nie rozumiem

Dlaczego Rzad nie mialby wprowadzić podatku?

Jesli wierzyć słowom jednego z dwóch co księżyc juz nam zakosili to będą rządzić samodzielnie i bez laski opozycji - ta metoda będą u żłoba minimum 4 lata a biorąc pod uwagę skuteczność (jak dotychczas przede wszystkim medialna a nie rzeczywista - ale może sie poprawia ;) ) ABW i CBA oraz Zioberka przez te 4 lata przetrzebia opozycje tak ze następne 4 można im wywróżyć

Taki podatek zasili kasę w stopniu niewyobrażanym i społecznie jak i politycznie będzie poprawny

Zabierze sie tym co mieli łeb na karku i dorobili sie czegoś poza minimum socjalnym a przecież nie powinni !!!

Zaladki mamy takie same - pamiętacie te słowa?

Wiec dlaczego jeden ma mieć własny kat zamiast mieszkać w domu komunalnym

Wiec dlaczego jeden moze jest obiad z dwu dan gdy wiele rodzin nie stać na pełne jedno

Mowimy o prawicy?

Gdzie do cholery ta prawica głosząca slogany żywcem wzięte z Lenina

PS.

Nie ukrywam ze będę glosował na PO

Nie lubię się mieszać w politykę ale spójrzcie na to z takiej strony: o wprowadzeniu tego podatku może zadecydować człowiek bez konta bankowego, żony, dzieci, samochodu, prawa jazdy, który nie dorobił się niczego poza kotem przez kilkadziesiąt lat życia... Będąc na jego miejscu czuł bym się przekonany, że wprowadzenie tego podatku w wysokości co najmniej 10% jest sprawiedliwe społecznie :lol:
Nie lubię się mieszać w politykę ale spójrzcie na to z takiej strony: o wprowadzeniu tego podatku może zadecydować człowiek bez konta bankowego, żony, dzieci, samochodu, prawa jazdy, który nie dorobił się niczego poza kotem przez kilkadziesiąt lat życia... Będąc na jego miejscu czuł bym się przekonany, że wprowadzenie tego podatku w wysokości co najmniej 10% jest sprawiedliwe społecznie :lol:
uwazaj Zioberek czuwa ;) i wszystko nagrywa i notuje
polityk w dzisiejszych czasach powinien być doskonałym ekonomistą. Teraźniejsza władza sprawia wrażenie jakby uważała, że narodowy Bank polski był tylko drukarnią pieniędzy, a podatnik skarbonką, w którą wystarczy mocniej uderzyć aby posypały się pieniądze. Dlaczego ktoś kto zbuduje sobie dom po wielu latach ciężkiej pracy nierzadko dwóch pokoleń musi zostać uderzony prosto w plecy...Ludzie, otwórzmy oczy, Polacy powinni przestać wierzyć demagogom. Zacznijmy wierzyć prostym rozrachunkom i faktom. Bless
TAKI PODATEK NIGDY NIE BĘDZIE WPROWADZONY PRZEZ PIS !!!!

Wiecie ile by musiał zabulić Ojciec Dyrektor za swoje posiadłości pod Toruniem :D ?

Sorry ale jego to nie dotyczy. Tam jest raj podatkowy. :D

Witam

Ten podatek to już miał być wprowadzony cho, cho cho a może i jeszcze wcześniej. Leży gotowa ustawa od wielu lat. Każdy kolejny rząd trzęsie portkami i nie ma odważnych, którzy wzieli by tę odpowiedzialność na swoje barki. I niech tak zostanie. Ale z tym jednym % to przesada najwyżej ma być pół.

A tak w ogóle chcieliśmy EU to ją mamy z całym jej inwentarzem :wink:

pozdrawiam

Witam! Wszystko ok, tylko kto ich wcześniej wybrał skoro tylu jest antypisowców nie tylko na tym forum? Napewno nie ja i tym razem też nie ich wybiorę! Teściową też namówiłem i nie muszę jej chować dowodu osobistego, to się nazywa sukces! Pozdro!

1. W jaki sposób będą wyceniane nieruchomości? Dom 200m2 może być wyceniony na 500 tys jak i na 2 mln zł

2. Kto będzie takie wyceny aktualizował i kto za te aktualizację zapłaci

3. Kto będzie brał odpowiedzialność za rzetleność wycen

4. Co z obszarami wiejskimi? Też mają płacić?

5. Co z własnościowym spółdzielczym prawem do lokalu?

Posumowując taki podatek jest niemożliwy do wprowadzenia ponieważ uderzy w ogromnej większości w najbiedniejszych a więc większość elektoratu.

A dlaczego nie?

Ad1. To się okaże. Jak zwykle Urząd Skarbowy będzie miał własne zdanie i będzie wyceniał wg własnego widzi mi się. A Ty podatniku jak się nie zgadzasz, to możesz przed sądem dochodzić swoich racji.

Ad.2. Kto zapłaci? Jak zwykle podanik.

Ad.3. Rząd. Tak jak bierze odpowiedzialność za rzetelność oskarżeń i wszystkiego innego

Ad.4. A dlaczego nie ? Tam nie mają domów i majątków?

1. W jaki sposób będą wyceniane nieruchomości? Dom 200m2 może być wyceniony na 500 tys jak i na 2 mln zł

2. Kto będzie takie wyceny aktualizował i kto za te aktualizację zapłaci

3. Kto będzie brał odpowiedzialność za rzetleność wycen

4. Co z obszarami wiejskimi? Też mają płacić?

5. Co z własnościowym spółdzielczym prawem do lokalu?

1. Zapewne będą powołani specjalni rzeczoznawcy i oni będą opłacani albo przez podatnika albo z podatku. Pierszy przypadek będzie powodował zaniżanie wycen a potem kary ze skarbówki a drugi drenaż z naszej kieszyni.

2. AKtualizował będzie podatnik stojąc pod pręgierzem kar z więzieniem włącznie. A kto zapłaci patrz pkt.1.

3. Cała odpowiedzialność za wycenę spadnie na podatnika a urzędnik swoim łaskawym oczkiem wycenę puści albo i nie. Myślę że za "odpuszczenie grzechów wszelakich" :-? wycena posiadłości Ojca Dyktatora pójdzie sporo poniżej wartości. Po kilku latach będziemy mieli kolejne organa ściagające korupcję w skarbówce.

4. No a jak. Zobacz ile tam budynków.

5. Jak to co płacić będzie spółdzielnia czyli członkowie.

Tak jak niecierpię "kaczorów" i tej aroganckiej, butnej bandy psycholi ogarnietych maniami prześladowczymi... tak musze przyznać że kampanię robią fenomenalną.

Kaczor zawsze mówi to co powinien, proste przekazy bez zbędnego owijania w bawełnę. Mocne ataki na LiD i PO czyli na "czerwonych" i liberałów przemawiają do ludzi a nie frazesy konkurencji o niewybudowanych autostradach (w to nikt nie wierzy że się uda). Jeden taki już był u naszych zachodnich sąsiadów który wmówił całemu narodowi własne fobie.

Jedna sprawa jest kluczowa. Musimy iść na wybory bo zwolennicy PiS'iorów pójda na 100%.

czy zdajecie sobie sprawe ile jest nieruchomości w Polsce? Moje pytania byly trochę przewrotne ... gdyby istniała możliwość pobrania takiego podatku to juz dawno takowy bylby wprowadzony. problemem w takim przypadku nie jest % a sposób wyceny nieruchomości i ściągania podatku. Musiałyby istniec koncesje na wykonanie takich prac... powstałaby kolejna kasta która musiałaby być niezłe opłacana, a przede wszystkim byłaby potężna.

A rolnicy? Juz widzę jak rolnicy sie pala aby płacić taki podatek

Witam

Ale z tym jednym % to przesada najwyżej ma być pół.

A tak w ogóle chcieliśmy EU to ją mamy z całym jej inwentarzem :wink:

pozdrawiam

Z pierwszym zdaniem się zgadzam - partia która wporwadzi kataster strzeli sobie w kolano, a kataster na poziomie 1% to strzał w... głowę.

Z drugim zdaniem się nie zgadzam, bo wedle mojej wiedzy kataster nie jest obligatoryjny w UE i nie wynika z żadnych zobowiązań wobec Unii i jej prawa.

Ale kiedyś w końcu go wprowadzą.

I mam nadzieję że będzie to rzędu 0,2% maximum.

I że rolnicy też go będą płacić.Nie jak teraz na swoje emerytury :evil:

Ale kiedyś w końcu go wprowadzą.

I mam nadzieję że będzie to rzędu 0,2% maximum.

I że rolnicy też go będą płacić.Nie jak teraz na swoje emerytury :evil:

To że wprowadzą kiedyś to pewne, ale to że rolnicy bądą go płacić to wątpię. Niestety jeżeli PIS wygra będzie chciał wziąć zamach na Trybunał Konstytucyjny, a to przełoży się na głupie ustawy, które będą nierówno traktować obywateli tego Państwa.