niktspecjalny 06.10.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Małe pytanie do fachowca.Córka studentka(studia dzienne) chce podjąć prace w gabinecie stomatologicznym jako asystentka.Na jakich zasadach można ja zatrudnić w naszym rodzinnym gabinecie i co np. z ubezpieczeniem takiej osoby. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.10.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Najlepiej dowiedzieć się w Powiatowym Urzędzie Pracy, bo może nawet dotacja przysługuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 08.10.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Przy prowadzeniu jednoosobowej działalności gospodarczej nie można zatrudnić najbliższej rodziny pozostającej w tzw. wspólnym gospodarstwie domowym. Nie wiem jak jest w przypadku, gdy gabinet jest spółką. Nie musisz jeździć do PUP, wyjaśni ci to każda księgowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 córka jest osoba współpracującą. Musi płacic ZUS - teraz min to okolo 890zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.10.2007 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Jest to jakaś informacja za co wszystkim dziękuje.Te 890 zł troszku mnie zastanawia.Oby tak nie było jak mówi Majka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Majka ma oczywiście rację . Więcej tutaj: http://www.vat.pl/osoba_wspolpracujaca_platnik_zus_1286.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.10.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 może przesadziłam, ale podliczmy ubezpieczenie emerytalne z chorobowym - 537,79 ubezpiecznie zdrowotne 189,85 fundusz pracy 38,87 razem 766,51 no tak, mnie wyszło więcej, bo placę podwójne zdrowotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Ja przyznam przeczytałam o osobie współpracującej, pominęłam kwotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.10.2007 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Umowa zlecenia jest tą forma ,którą jest najbardziej korzystna dla nas i córki.Tylko ,że nie mogę dotrzeć do źródeł by to dokładnie prześledzić. Dziękuje wszystkim i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.10.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Zastanów sięczy składka nie bedzie w dłuższym okresie korzystniejsza. Dasz umowę na czoa określony, a dzięki temu córka bedzie miała wiecej przepracowanych lat, szybsza emerytura. Może nawet jak przepracuje odpowiedni okres to zasiłek dla bezrobotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 10.10.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Ale ona studiuje na dziennych, więc nawet nie wiem, czy ZUS się płaci za studenta (pełen). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.10.2007 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Zastanów sięczy składka nie bedzie w dłuższym okresie korzystniejsza. Dasz umowę na czoa określony, a dzięki temu córka bedzie miała wiecej przepracowanych lat, szybsza emerytura. Może nawet jak przepracuje odpowiedni okres to zasiłek dla bezrobotnych. Muszę sie zastanowić.Znowu dylemat.Ciekawe jest to co mi podpowiadasz.Na razie to jestem pewien jednego ....córcia chce pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts