seblo 07.10.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witajcie,moglibyści w przybliżeniu podać cene robocizny za m2, czy m3 wykonania ławy + ściany fundamentowej + wykonanie zbrojenia + wykonanie szalunków i przypilnowanie wylewania betonu wraz z jego równomiernym rozporowadzeniem?Wiem, że zazwyczaj wykonawca podaje cenę ze dany etap, bez wyróżnienia ceny za metr, ale potrezbna jest mi taka przybliżona informacja. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aero 07.10.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 u mnie ok 100 mb fundamentu kosztowało 14000 zł (robocizna)na to składało się: ława 80/40 cm ze zbrojeniem robionym na miejscu,bloczki 5 warstw, wieniec 25 cm/ 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 07.10.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 aero napisał: u mnie ok 100 mb fundamentu kosztowało 14000 zł (robocizna) na to składało się: ława 80/40 cm ze zbrojeniem robionym na miejscu, bloczki 5 warstw, wieniec 25 cm/ 38 Nieźle. mnie jak na razie robocizna z minimalnym wkładem własnym przy pogłębianiu wykopów zrobionych koparką - ławy 70mb, bloczki 8 warstw ~ 3000zł+ wieniec . Układ kombinowany, nie z jedną ekipą. W zasadzie to ekipa była tylko do murowania ścian. a tak to dorywczo ludzie z zewnątrz no i oczywiście rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts