gabon 08.09.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 U nas same dobre wieści: - temat okien wreszcie zakończony - elektrycy prawie zakończyli prace - tynkarze cięzko pracują - ziemia do cześci ogrodu na górny taras- zakupiona ( 3 przyczepy) czekamy co bedzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 09.09.2009 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Gratulujemy postępów Jak tynkarze skończą, będzie pora na wylewkarzy, a później cała reszta Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo76 15.09.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam.Widzę że prace WASZE POSUWAJĄ SIE DOSYC SZYBKO DO PRZODU.Gratuluję.Ja jestem na etapie murowania scianek działowych.Muszę przyznać ze troszkę przeraża mnie wielkośc a właściwie miniaturka łazienki na dole.Czy tam jest napewno miejsce na prysznic?Jak wy to widzicie.Ścianki działowe robię z porothermu 11,5, a wy?Acha jeszcze jedno ile wyszło Wam powierzchni wylewek i ile to kosztowało a ile powierzchi tynków wewnętrznych. Czy grubość wylewek robiliście zgodnie z projektem?Przepraszam za te wszystkie pytania ale na każdym etapie budowy jest ich coraz więcej a wy macie ten sam projekt i jesteście juz znacznie dalej niz ja.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 15.09.2009 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witaj, Prysznic na dole spokojnie się zmieści. Będziemy mieć wnękę z prysznicem o wymiarach brodzika 120cm szer. * 80 lub 90 cm . Takie produkuje koło. Jeśli chodzi o ścianki działowe, murowaliśmy max-em 9. Wylewek nam wyszło 223m2, razem z przednim i tylnym tarasem oraz balkonem. Szczerze nie sprawdzaliśmy w projekcie grubości wylewek. Na parterze położyliśmy 10-tkę styropian i na to 7 cm wylewki. Na poddaszu 5 cm styropianu i 6-7 wylewki. Koszt wylewki 14zł/m2. Materiał kupowaliśmy we własnym zakresie. Tynków wyszło nam 509 m2 po odjęciu okien. Pozdrawiamy W razie kolejnym pytań, służymy odpowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolo76 16.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Dzięki za szybką odpowiedź. Zyczę POWODZENIA.I zapewniam że często bedę tu zaglądał i sledził z ciekawością wasze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pliszka 20.09.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Dawno mnie tu nie było.......oj nie było - bo dużo roboty za nami. Już w przyszłym tygodniu zaczynamy wylewki Jak widzicie nie próżnowaliśmy - tak jak i wy zresztą. Gratuluję postępów. Jak trochę odsapnę to załączę jakieś zdjątka. Pozdrawiam. PS. Zdjęcie wizytówkowe już dawno nie aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 22.09.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 pliszka dziękujemy za gratulacje,ale do końca jeszcze daaleeekooo. PS. Zdjęcie wizytówkowe już dawno nie aktualne W takim razie czekamy na aktualizację Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabon 01.10.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 milutko jest mieć takiego wujka , my zakończyliśmy elektrykę, tynki, posadzki i cześc hydrauyliki, brama garażowa osadzona, a na dniach będa zamontowane drzwi wejściowe - teraz czekają na nas płyty KG na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 01.10.2009 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Zgadzam się - taki wujek to skarb Ależ dostaliście kopa budowlanego,co za tempo Ps. Jak już ułożycie płyty , to poprosimy jakieś fotki. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabon 06.10.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 ok, . zastanawiam się gdzie Wy macie te schody w kotłowni? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabon 19.10.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam, teraz już wiem gdzie te Wasze schody- my nie obniżaliśmy podłogi w kotłowni. od dzisiaj pracują u nas panowie i ocieplają poddasze. Drzwi wejściowe i garażowe mamy już zamontowane ( foto wkleję później)- mamy podobne drzwi , nasze są tylko ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 19.10.2009 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 U nas została obniżona posadzka w kotłowni, a poziom garażu jest na równo z domem. U nas przerwa do przyszłego roku. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabon 19.10.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 mamy taki problemik. krokwie sa na grubość 16 cm, w tym miejscu dajemy wełne 15cm. jako drugą warstwę chemy dac 5cm, myślimy że pod uchwyty stelaży daż dodatkowe listwy ok 2cn tak że pomiędzy stelażami będzie miejsce na dodatkową 5 i na to folię paroprzepuszczalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 20.10.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Ale u Was nasypało śniegu!! skończycie jeszcze ocieplać elewacje w tym roku czy już na dobre zamykana budowa?? na jakie paliwo będzie piec CO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 20.10.2009 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 gabon listwy zdaniem mojego męża są zbędne. Przecież uchwyty stelaży (tzw.grzybki) można regulować. Chyba o to chodziło? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 20.10.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 naLeśnikOcieplimy,jeśli pogoda pozwoli. Jeśli chodzi o piec to myślimy o węglu lub ekogroszku. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabon 20.10.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 joasia dziękuję- prawdę mówiać tez nie wiem o co chodzi (mąż zadawał pytanie). zmieniliśmy ekipę, gdyż tamta nie miała bladego pojęcia o ocieplaniu. pozdrawiamy serdecznie ( u nas bezśnieżnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.10.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 ....Jeśli chodzi o piec to myślimy o węglu lub ekogroszku..... jeśli piec na paliwo stałe to czy macie kanał "Z" w kotłowni?? ja też myślałem nad eko-groszkiem ale ta cena wstawiłem piec "na wszystko" Buderus Logica http://img190.imageshack.us/img190/6530/763298875.jpg po tygodniu użytkowania jeszcze ciężko o ocenę ale jak na razie jestem zadowolony. Jak na piec wymagający ciągłej obsługi "trzyma" dosyć długo, z węglem spokojnie 12 godz. A forum rozmawiałem z użytkownikami tego kotła i przy górnym spalaniu miałem daje radę 24 godz. a nawet więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 24.10.2009 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 naLeśnik czy chodziło Ci o kanał wywiewny wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 27.10.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 naLeśnik czy chodziło Ci o kanał wywiewny wentylacji? nie nie "zetka" to kanał nawiewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts